Alternatywa 1.3

Dzięki, bo zacząłem ściągać.

U mnie obojętne czy zamienię czy nie. W unpackerze wyskakuje błąd. Jak go uruchamiam w ogóle nie widzi tego pliku.

Ja wypakowałem i wrzuciłem zawartość tego pliku do gamedaty moda. Gra zasuwa ale umieszczenie tego pliku (gamedata.dbm(m) w folderze z grą powoduje wylot. Nic już nie grzebię, wszystko śmiga więc nie ma co na siłę szukać.

1 polubienie

Czyli jak mam Stalkera z CD Action (10006) to sobie nie pogram?? :(. A istnieje jakiś sprawdzony sposób na degradacje do niższego patcha?

Kolego @bloodrise jak widzę jesteś na forum parę lat, układ strony znasz i chyba u ciebie jest także w prawym górnym rogu okienko “Szukaj…”

Wpisz tam proszę “Degradacja patcha”. Pozdrawiam i bez urazy, pomogłem jak umiałem. :grin:

1 polubienie

1 minutę temu, pacjent1972 napisał:

Kolego @bloodrise jak widzę jesteś na forum parę lat, układ strony znasz i chyba u ciebie jest także w prawym górnym rogu okienko “Szukaj…”

Wpisz tam proszę “Degradacja patcha”. Pozdrawiam i bez urazy, pomogłem jak umiałem. :grin:

Byłem po prostu ciekaw czy istnieje jakiś inny sposób :slightly_smiling_face:

Kolego @bloodrise masz link a nie będziesz sobie pupe zawracał degradacją patcha

https://stalkerteam.pl/t/topic/23338

Podczas rozmowy ze Striełokiem nie mam opcji dialogowej aby zostać stalkerem. Obie moje odpowiedzi sugerują, że zostanę wojskowym.

@DaarMoo

1 polubienie

Tą wybrałem. Dzięki.

Rozpakowany plik gamedata.dbm (jeśli ktoś ma problemy z unpackerem) tutaj link z mega - także kopiujemy ten katalog do naszej gamedaty.

Przed instalacją spolszczenia należy również do gamedaty moda skopiować ten fiks: http://alternativa-mod.ru/arxiv/1_3/weapons_fiks.zip

@DaarMoo proponuję zagrać stalkerem - gra będzie trudniejsza, ale i ciekawsza - grając jako żołnierz poznasz okrojoną historię.

Mapy Zatonu, Prypeci i Jupitera nie zostały przetłumaczone (zmodyfikowany przeze mnie plik .dds wywalało do pulpitu). Od razu mówię że nie ma na nich nic ciekawego oprócz standardowych nazw charakterystycznych miejsc na lokacjach.

2 polubienia

@Anton_Gorodecki w związku z tym, że nie chciałem zaczynać od początku, wrzuciłem te dwa pliki o których pisałeś plus spolszczenie i działa.

A wojskowym zagram następnym razem.

Drobne pytanie.

Od kilku NPC-ów dostaję propozycję kupna schowków w różnych miejscach za 50 tys. Czy warto ?

A to możliwości programu Eclipse Texture Pack ( stąd: Zbiór modów graficznych ), na przykładzie moda Alternatywa 1.3.

Przed :

Po:

Dzięki @pacjent1972 o to mi właśnie chodziło.

4 godziny temu, DaarMoo napisał:

Od kilku NPC-ów dostaję propozycję kupna schowków w różnych miejscach za 50 tys. Czy warto ?

W początkowym okresie gry lepszą decyzją będzie spożytkowanie tych 50k na zakup oprogramowania do łamania zabezpieczeń.

W schowku za 50k miałem artefakt.

Dzięki Anton !

Doktor dał mi wskazówkę i dotarłem z Bagien na Mroczne Ziemie, bez zejścia na "statykę’ wylot ale to nic bo poradziłem sobie. Zabójczy klimat, milion mutków od pijawek w górę, promieniowanie full. Przebiegłem sprintem i ani żywej duszy, powrót nas Bagna po drugiej stronie lokacji. Pytanko czy ta lokacja będzie miała swoje 5 minut czy to jakaś lipa?

Jeszcze nie doszedlem do tego momentu ale powinno byc tam zadanie od Bagiennego Doktora.A w którym dokladnie miejscu jest to przejście bo chodzilem dokoła mostu ale promieniowanie mnie zabijalo.

38 minut temu, pacjent1972 napisał:

Doktor dał mi wskazówkę i dotarłem z Bagien na Mroczne Ziemie, bez zejścia na "statykę’ wylot ale to nic bo poradziłem sobie. Zabójczy klimat, milion mutków od pijawek w górę, promieniowanie full. Przebiegłem sprintem i ani żywej duszy, powrót nas Bagna po drugiej stronie lokacji. Pytanko czy ta lokacja będzie miała swoje 5 minut czy to jakaś lipa?

Dotarłeś na ‘Mroczne Ziemie.Bagna’. Na tej lokacji będą zadania na:

Spoiler

notebook Kartografa oraz Miejsce Wiedzy (pierwsze).

30 minut temu, anatol napisał:

Jeszcze nie doszedlem do tego momentu ale powinno byc tam zadanie od Bagiennego Doktora.A w którym dokladnie miejscu jest to przejście bo chodzilem dokoła mostu ale promieniowanie mnie zabijalo.

Jeśli chodzi o przejście z Bagien na Mroczne Ziemie. Bagna to jest ona za siatką, bliżej mostu kolejowego - szukaj beczki (trzeba nacisnąć na niej klawisz ‘F’).

1 polubienie

@Anton_Gorodecki, kiedy są te zadania na Mrocznych Ziemiach? Teraz tam nikogo nie było prócz promieniowania i kosmicznej ilości mutantów.

Co z ta beczką bo nie zakumkałem?

@anatol przejście jest tutaj, w tym tunelu:

1 polubienie