10 godzin temu, Zwinny napisał:
Symulator zbieractwa ale nawet mi się podoba. Płyty pancerza chomikować czy u sida opchnąć żeby mieć na lepszy sprzęt? Czego nie warto sprzedawać?
Zasadniczo prawie wszystko możesz sprzedać. Myk w tym że najlepsze ceny dostajesz u określonych handlarzy . Tzn: podzespoły do broni i pancerzy - jeśli nie chcesz babrac się sam nabywając w trakcie dedykowanej wiedzy czytając instrukcje ) - u mechaników ; medykamenty niepotzrebne lub nadmiarowe u medyków , miesko i skóry u gostka na Wysypisku , arty u Sacharowa , etc. Ewentualnie czekasz na ofert od NPC-ków . Tak naprawde po jakimś czasie kasa nie jest problemem w tym modzie.
5 linijka od dołu w tzw. nastrojkach, trupy - ludzie i mutanty - przy nich zawsze są drobniaki i papierkowe, naszywki frakcji, szlugi, schowki - poświęcić nawet 2 dni na to i masz problem kasy z głowy:
Teraz, vidkunsen napisał:
5 linijka od dołu w tzw. nastrojkach, trupy - ludzie i mutanty - przy nich zawsze są drobniaki i papierkowe, naszywki frakcji, szlugi, schowki - poświęcić nawet 2 dni na to i masz problem kasy z głowy:
p.s. - PDA w wersji 3.0
Zgadza się . Zespałnowałem 3.1 i są.
Dzięki !
No niestety , większości brak. Pamiętam, że w 1.5.0 też był z tym problem, ale w tej chwili nie mogę go namierzyć. W becie byli wszyscy łącznie z mutantami.
1 polubienie
43 minuty temu, DaarMoo napisał:
No niestety , większości brak. Pamiętam, że w 1.5.0 też był z tym problem, ale w tej chwili nie mogę go namierzyć. W becie byli wszyscy łącznie z mutantami.
Ale czego brak? NPC na mapie czy co masz na myśli?
, w 1.5.0 w PDA na lokacji na której byłem i na sąsiednich wszystkie NPC i mutanty były zaznaczone. Podobnie na minimapie. W tej chwili (1.5.1) na lokacji na której jestem i na sąsiednich zaznaczeni są nieliczni przyjaźnie nastawieni, natomiast wrogów i mutantów nie ma.
Hmm to nie wiem widocznie to jakaś zmiana w 1.5.1 w porównaniu do 1.5.0, którą wprowadzili autorzy bo same pliki tekstowe nic takiego by nie zmieniły
P.S: W poście #1 dodałem link do mini-łatki dla spolszczenia bo znalazłem dziś jeszcze kilka rzeczy, których brakowało. Wystarczy wypakować i zamienić pliki, nowa gra nie jest wymagana
4 polubienia
Od pierwszego dnia ta najnowsza wersja nazywa się 1.5.1.2( jako nazwa pliku, który pobieramy), ale oficjalna nazwa to 1.5.1 Także to co wstawiłeś ta sama wersja do której linki są w poście #1.
1 polubienie
Jak pobierałem jakieś 2 tygodnie wstecz to nie było tej wersji.
takie pytanie - czy trzeba przejść wszystkie 3 wątki by zacząć 4 wątek - puste granice?
Jak wyłączyć chowanie rąk przy użyciu apteczek, jedzenia, wiem że to taki bajer niby realistyczny ale jest to najbardziej denerwujące w modach
Zwinny - ta opcja także jest w opcjach, chowanie rąk, broni, deszcz na goglach/masce, kontury maski itd/itp.
2 tygodnie wstecz to jeszcze nie było Anomaly 1.5.1 - wtedy dostępne było jeszcze RC23, a wersja 1.5.1 (lub 1.5.1.2 jak mówi nazwa pliku rar, które pobieramy) miała premierę 2 lutego więc tydzień temu
A odpowiadając na Twoje pytanie - tak, najpierw musisz ukończyć 3 wątki fabularne, a 4ty wątek jeśli nie myli mnie pamięć zaczynasz poprzez zaczęcie nowej gry jako Stalker frakcji UNISG i wybranie przy tworzeniu postaci trybu fabularnego.
Jak ukończysz te 3 podstawowe wątki grając jako Stalker tych frakcji, które mają dostępny tryb fabularny to ta frakcja UNISG powinna Ci się dodać w okienku wyboru frakcji, a jeśli sama się nie doda to musisz wejść w okienko wyboru frakcji i nacisnąć kolejno przyciski U N I S G to się pojawi - przynajmniej kiedyś tak było, może w nowszych wersjach Anomaly coś się zmieniło.
1 polubienie
Striełoka skończyłem, teraz Hip lub Hip zwana odprowadziłem do Łukasza, potem Janów i się pożegnałem.
Ktoś wie co dalej można zrobić?
Koledzy - jest jakaś opcja/kombinacja pozwalająca na podmiankę brudnego szkła ? Tak w “mundurkach” jak i w broni. Gra fajna , ale wnerwia mnie ten flejtuchowaty sznyt :-))
6 godzin temu, boberm napisał:
Koledzy - jest jakaś opcja/kombinacja pozwalająca na podmiankę brudnego szkła ? Tak w “mundurkach” jak i w broni. Gra fajna , ale wnerwia mnie ten flejtuchowaty sznyt :-))
Chodzi ci o to że masz szybkę pobrudzoną ? Przytrzymaj przycisk R, to ci wytrze
1 polubienie
9 godzin temu, vidkunsen napisał:
Striełoka skończyłem, teraz Hip lub Hip zwana odprowadziłem do Łukasza, potem Janów i się pożegnałem.
Ktoś wie co dalej można zrobić?
Musisz wrócić do obozu i osoby, gdzie zaczynałeś grę i która Ci zleciła zadanie na znalezienie Striełoka, u ów zleceniodawcy pojawi się opcja dialogowa, która zapoczątkuje nowy wątek
3 polubienia
Striełok - metodą prób i błędów - przewodnik w Barze - dostałem się na Bagna i polazłem do dziada borowego zwanego bagiennym Doktorem.
Ten nie chce się ze mną poznać, za każdym razem wylot bez loga - Prypeć wschodnia - Pralnia:
5 godzin temu, Monolithalian napisał:
Chodzi ci o to że masz szybkę pobrudzoną ? Przytrzymaj przycisk R, to ci wytrze
- nie w tym problem. Generalnie refleksy od brudu i zaparowania celowników powodują lekki niesmak. Grać się da , ale ani to fajne , ani tym bardziej immersywne. Myslałem raczej o jakiejś podmianie tekstur , lub “cuś” …
Chyba był kiedyś taki mod na Moddb, który zmieniał teksturę na gładką tylko on był dla 1.5.0 - musiałbyś przejrzeć tam dział z modami to znajdziesz, a że to tylko mod zmieniający teksturę to powinieneś móc go wrzucić na 1.5.1 i nie powinno być żadnych problemów.
2 polubienia
Jest na to sposób, ale wymaga trochę zachodu. Trzeba wejść w katalogi teksturowe ( o ile takie do moda są dodane ) i odnaleźć katalog z celownikami. Często gęsto, moder dla utrudnienia zmian, rozrzuca je po różnych katalogach. Po znalezieniu takiego celownika, przy pomocy programu graficznego - ja to robię PaintNet - wyczyścić celownik. W ten sam sposób można zmienić znak celowniczy. Bywa, że kropka ma taką średnicę, że zakrywa pół enpeca do którego celujemy. Albo jego kolor jest taki, że na ekranie jest niewidoczny.
1 polubienie