Anomaly 1.5.2 - Dyskusja ogólna

Witam, udźwig zwiększony, skoku nie umiem zwiększyć, mam następną prośbę, jak wstawić mini mapę jakoś dziwnie mi się bez niej gra.

Włączyć  minimape możesz w ustawieciach.

1 polubienie

Monolithalian - w 4 części także masz 2 linie fabularne.

Anatolij:

https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/minimap-fix

Lub:

Godzinę temu, bolo napisał:

Witam, udźwig zwiększony, skoku nie umiem zwiększyć, mam następną prośbę, jak wstawić mini mapę jakoś dziwnie mi się bez niej gra.

- actor.ltx który Ci wrzuciłem jest juz ze zwiekszonym skokiem…

2 polubienia

Gdzie konkretnie mam go wkleić?. Zwiększyć skok w tym pliku też potrafię ale w sytuacji jak są wszystkie foldery a ten mod ma inaczej i dlatego mam z tym problem.

Nie znam struktury tego moda, ale skoro miałeś możliwość zwiększenia udźwigu, to chyba jest gamedata, a w niej katalogi config\creatures i w nim plik actor.ltx

Zabezpiecz sobie ( kopia, zmiana nazwy ) oryginalny plik z moda i wklej ten co dostałeś.

A jak nie ma gamedaty, to zrób jej katalog, a w nim config\creatures i wklej actor.ltx.

Tylko aby udźwig zadziałał, musisz mieć jeszcze plik system.ltx i to nie pierwszy lepszy, a z tego moda i w nim też dokonać zmian zgodnych z tymi w actor.ltx. O ile mod nie ma antyczita.

2 polubienia

Godzinę temu, bolo napisał:

Gdzie konkretnie mam go wkleić?. Zwiększyć skok w tym pliku też potrafię ale w sytuacji jak są wszystkie foldery a ten mod ma inaczej i dlatego mam z tym problem.

Ma byc tak : gamedata/configs/creatures . W katalog ostatni wrzucasz plik  actor.ltx . 

Katalog gamedata juz masz ( gdyz zwiększyłeś ładownośc postaci)

1 polubienie

Siema, jak wybiorę frakcje samotnik to później będę mógł dołączyć do którejś z frakcji? 

O ile masz z nią neutralne/przyjacielskie stosunki. Żeby móc dołączyć do Wolności trzeba wnieść opłatę w wysokości ( chyba ) 15 tysięcy rubli. Co do reszty ugrupowań nie jestem pewien. 

1 polubienie

GigaKox - handlarze za kasę oferują możliwość zmiany frakcji, blatowanie wrogich ekip a szefowie frakcji dają ci możliwość zmiany frakcji.

Powoli, ale do przodu. Bardzo dużo czasu poświęciłem na wykonywanie zadań pobocznych dla Wolności, Bandytów i Najemników. Na razie milionów się nie dorobiłem, ale wystarczyło na lepszy sprzęt i detektor Wołos. Szkoda tylko, że nie mam szczęścia do znajdowania artefaktów i póki co zainwestowane pieniądze do mnie nie wróciły - trudno. 

Mam już dosyć kręcenia się po Magazynach Wojskowych, Martwym Mieście czy Dolinie Mroku i pomyślałem, że w końcu wypada zainteresować się głównym wątkiem fabularnym. Dotarłem na Kordon, trochę się tam pokręcę i wyruszam na Bagna do Doktora. 

Nie jestem fanem broni z okresu IIWŚ, a przynajmniej nie w Zonie. W każdym razie kupiłem ciekawy karabin wyborowy - Karabiner 43, produkowany przez III Rzeszę i jednocześnie wzorowany na radzieckim SWT. Nawet skutecznie zastępuje snajperkę. 

3 polubienia

Ponownie wracam do kwestii podwyższenia skoku oraz biegu, zmiany w actor.ltx nic nie dają, proszę o pomoc.

Cóż Bolo, zostało ci tylko jedno - prywatne.

• masz moją actor.ltx - i  u mnie działa. Czy na pewno masz właściwą ścieżkę dostępu do pliku? Czy zmieniłeś fsgame?
1 polubienie

Niestety u mnie czwarty rozdział ( UNISG ) nie zaskoczył. Zrobiłem wszystko, tak jak w wersji poprzedniej ( 1.5.0 ), a nawet więcej - Hip zostawiłem u Brodacza, eskortując ją z Kordonu na Zaton - lecz to nie pomogło. Pozostało zastosować rozwiązanie , które zadziałało. Chwała mu      

1 polubienie

DarMoo - dwutorowy - 2 linie scenariusza - w 4 rozdziale gdy grałem jako zawodnik z ekipy IIG (którą ty chyba nazwałeś UNISG - ja stosowałem nazewnictwo z głagolicy) zrobilem ścieżke i po ostatnim dla tej ekipy zadaniu major nawinął mi żebym po dalsze zadania jak mam ochotę polazł do najmusów do Martwego Miasta.

Najmusy jak zwykle niezwykle sporo zadań w klimacie skóra z garba jaguara, naszywki i inne takie takie bzdety i bambetle.

Jednym słowem mod się kończy tzw. wolną grą. 

@boberm mam Twój actor.ltx, a fsgame miałem zmienić? na jaki?.

Ścieżka dostępu: gamedata/configs/creatures .

Taak.. Anomalia mnie dzisiaj zaskoczyła. Grając w te wszystkie tytuły na platformie Zewu Czarnobyla często można ( i słusznie ) narzekać na wszechobecną monotonię. Niepodważalnym atutem Anomaly jest wątek fabularny, który wyznacza nam cel. 

Podążając tropem Striełoka trafiamy do Podziemi Agropromu ( no, kto by się spodziewał ), gdzie standardowo zamelinowali się bandyci. Chcąc zapuścić się głębiej, zostałem zaczepiony przez herszta niewielkiej bandy. 
( nie polecam zaglądać, jeżeli ktoś ma neutralne stosunki z bandytami i nie schodził do podziemi )

Spoiler

Bandyta nie okazał się tchórzem i wspólnie szukaliśmy czegokolwiek, co może zainteresować Sułtana. Po wszystkim możemy go odprowadzić do D. Mroku i otrzymać dodatkowe wynagrodzenie. 

2 polubienia

Jak\czym rozbierać ekwipunek na części?

Znalazłem - Multitools 

W dniu 7.02.2021 o 17:08, boberm napisał:

• Hip - faktycznie jest wizualnie OK.

Ma ciało faceta, mogliby to zmienić