9 godzin temu, Monolithalian napisał:
Ma ciało faceta, mogliby to zmienić
Oj tam , oj tam … mundurek zniekształca :-))
9 godzin temu, Monolithalian napisał:
Ma ciało faceta, mogliby to zmienić
Oj tam , oj tam … mundurek zniekształca :-))
Czy w Anomaly znajduje się nowy voice acting? Na spolszczoną wersję Misery wpakowałem naszego lektora i wszystko działało. Zastanawiam się czy da się to zrobić z Anomaly. Oczywiście pliki audio z trzech części gry.
Witam mam problem z instalcją moda przy wypakowywania plików przez 7 zip wyskakuje błąd jakiś tam plików a przy próbie uruchomienia tak gry wyskakuje to co na screnie.
Uruchom grę z pliku bin, tam uruchamiasz z takim DX jakim chcesz.
Hej wszystkim
Wracam do Stalkera po wielu latach. Akurat wpadł mi na dysk mod Anomaly.
Mam parę pytań.
Czy to normalne że w miejscówkach, gdzie zwykle byli przeciwnicy, teraz nie ma nikogo? Nie wyszedłem jeszcze poza Kordon, ale pamietam że pośrodku mapy przy wiadukcie kolejowym byli zawsze żołnierze albo bandyci. Jak poszedłem tam teraz to było pusto. To samo przy posterunku wojskowym na północy, przy przejściu na wysypisko. Ani żywej duszy.
Żołnierzy spotkałem tylko (i wybiłem bezproblemowo) na południowym posterunku.
Mam dziwne wrażenie że oni wszyscy zniknęli po emisji. Ten południowy posterunek rozwaliłem przed pierwszą emisją.
Jeśli taka jest mechanika w tej grze że emisja czyści mi drogę to trochę to głupie
Do tego na pewno po emisji dostałem nagrodę za jakiegoś questa o wybiciu mutantów a nie ruszyłem nawet palcem…
Czy coś da się odnośnie powyższego pozmieniać w ustawieniach? Poziom trudności mam ogólnie na średni.
Część
Anomaly został stworzony na podstawie Call of Chernobyl, a więc sama rozgrywka polega na powolnym eksplorowaniu Zony. Jak sam zauważyłeś, możesz wykonywać proste zadania poboczne lub zainteresować się wątkiem głównym, całość została wzbogacona o masę nowych przedmiotów, które można nawet stworzyć za pomocą warsztatu, ale do tego niezbędna jest wiedza. Możesz również rozbierać broń lub kombinezony.
Świat gry dynamicznie się zmienia. Oznacza to, że pod mostem kolejowym możesz teraz spotkać żołnierzy, samotników, bandytów lub mutanty ( albo nikogo ). Inaczej jest w przypadku stałych baz stalkerów. W Barze rządzi Powinność, a na Magazynach Wojskowych Wolność zaś Bagna ‘’ kontroluje " Czyste Niebo itd.
Jeżeli nadciąga emisja, to każdy szuka schronienia, ale to wcale nie oznacza, że je znajdzie. Być może mutanty zostały wybite przez okolicznych stalkerów, a skoro tak, to zadanie zostało wykonane. Same emisje możesz ( o ile mnie pamięć nie zawodzi ) wyłączyć w opcjach.
A jak działa opcja szybkiej podróży? Włączyłem w opcjach i nie wiem jak użyć. Klikam w PDA na różne lokacje i nic się nie dzieje.
Musisz otworzyć PDA, kliknąć prawym przyciskiem myszy na niebieską strzałkę lokacji do której chcesz dotrzeć. Otworzy Ci się podpowiedź “Fast travel to…” - jak na nią klikniesz - zostaniesz teleportowany do tego miejsca.
Zna ktoś może przyczynę crashowania podczas loading screenu, przy próbie wejścia na Jupiter lub użycia szybkiej podróży do Zatonu?
Wyłączyłem mózgozwęglacz oraz mam włączoną opcje accesible zone.
Na żadnych innych lokacjach nie mam takiego problemu, tylko przy próbie dostania się na północne tereny zony.
Masz jakieś addony zainstalowane?
Tak, z modelami npc, ale w opisie addonu pisało że jest kompatybilne z najnowszą wersją moda😕
Ja jak grałem to też mi raz taka sytuacja zdarzyła
zrobiłem tak:
Odpaliłem gre w Dx8 i ustawiłem domyślne ustawienia i mi przestało się tak dziać
Jeśli to nie pomoże to spróbuj zrobić quicksave przed wejściem do Jupitera i go wczytaj i przejdź na Jupiter
Jeszcze możesz spróbować usunąc moda (Oczywiscie sobie save’y skopiujesz), wypakujesz moda na nowo bez tego addona, wrzucisz save i jak będzie wszystko działać to wrzucisz tego addona na modelami npc. Ale najpierw sprawdź to co ci napisałem albo na necie poszukaj, jeśli nic nie pomoże to możesz spróbować zrobić to co ci napisałem.
Witam. Szukam, szukam i nie mogę nigdzie znaleźć narzędzi podstawowych, zaawansowane mam 2 szt. Czy może ktoś pomóc z lokalizacją?
4 minuty temu, 0kedlaw napisał:
Witam. Szukam, szukam i nie mogę nigdzie znaleźć narzędzi podstawowych, zaawansowane mam 2 szt. Czy może ktoś pomóc z lokalizacją?
Hej
Jak wybiłem żołnierzy na południowym posterunku w Kordonie, to przy jednym z nich były chyba podstawowe. Z kolei nie pamiętam gdzie znalazłem zaawansowane
Znajdą się z czasem respią się losowo w schowkach.
Warto brać u handlarzy zadania z dostarczeniem przesyłki. W tych schowkach często znajdują się narzędzia.
W #1 jest informacja dotycząca spolszczenia z naszej pobieralni, że jest ono do (wersja 0.9.8) , a gdzie szukać tego do 1.5.1?
1.5.1 to aktualna wersja moda Anomaly, a wersja spolszczenia to wersja spolszczenia do tego moda
No to trzeba w #1 dokonać poprawki, bo to (wersja 0.9.8) wprowadza w błąd.
A tak przy okazji, przed chwilą pobrany mod ma już nr.1.5.1.2 Czyli, że nadal się rozwija.
nie nadąży z poprawkami ![]()
dlaczego wprowadza w błąd? dał taki numerek co sugeruje, że może w nim być jeszcze coś do poprawy, że do wersji 1.0 czy tam finalnej trochę mu brakuje
A spolszczenie przecież jest do Anomaly, jest w jego temacie więc wszystko ok.
@edit.
“i w zasadzie jedyną rzeczą, która dzieli wersję 0.9.8 od wersji 1.0 są dynamiczne wiadomości, a dokładniej to, że czasami wyświetlany tekst może nie brzmieć w pełni sensownie - za wyświetlanie tych wiadomości odpowiada skrypt i zasady działania ów skryptu nie jesteśmy w stanie zrozumieć by przerobić go tak by wyświetlał wiadomości poprawnie przez co czasem mogą pojawić się wiadomości typu “Widzę grupę przeciwników. To najmus na południe od osady na południu.” gdzie wiadomo powinno być - “Widzę grupę przeciwników. To najmusy na południe od osady.” więc nie zwracajcie na to po prostu uwagi.”
Mogą się też pojawić ewentualne błędy ortograficzne lub gramatyczne i właśnie dlatego nowa wersja otrzymała oznaczenie 0.9.8."