Przepraszam ale jeszcze jedno ważne pytanie do wszystkich chętnych by odpowiedzieć…(w sumie to żałuje że dziś w nocy na to nie wpadłem jak ściągałem znów antology)..Myślicie..a może wy to wiecie? czy przy ściąganiu tego Antology podobnie jak w Gamma jest może warto wyłączyć wszystkie zabezpieczenia windows? może niektóre pliki mi “giną” w trakcie ściągania? no bo skoro takie problemy z brakującymi plikmi? bądź ich tekstowymi “odnośnikami” nie są na discordzie jakimś powszechnym zjawiskiem..to może rzeczywiście niektóre pliki np. windows defender nie puszcza?? jak wpisuje komunikaty błędów na discordzie to tych samych bądź podobnych problemów nie jest jakoś mnóstwo…
Hmmmm
to OBOWIĄZEK. Szczególnie jeśli masz jeszcze dodatkowego antywirusa. Tak to wygląda niestety.
..absolutnie NIE. Skąd w ogóle wziołeś te cuś tam ? WPN to nie rodzaj tylko człon nazwy pliku. Coś ty wymyślił. Do otwierania i edycji tego rodzaju plików służą zupełnie inne narzędzia w tym wypadku DEDYKOWANE pod Stalkera.!! Rodzaj to zawsze po kropce jest . Np .exe .ltx .doc .db i milion innych.
Ogólnie OPISY błędów po wylotach są z reguły precyzyjne, wystarczy czytać ze zrozumieniem co oznaczają.
actor_hud_hand_animations2.7z (1,9 KB) …inny poprawiony.
Nie wiem czy to pomoże ale rozpakuj i zamień ten plik ltx w tym modzie o którym cały czas mowa. Oryginał chwilowo gdzieś przenieś. Daj znać czy pomogło.
ps.
Jakbyś mógł to wstaw screenshota z tym modelem sevy. Jak wygląda ?
na razie nie działa z podmienionym plikiem..spiesze się do roboty na noc..jutro pewnie powalczę..wiesz co? nie mogę zrobić screenshota podczas gdy jestem w menu moich przedmiotów..tak otoczenia to słyszę ten klik aparatu więc screenshoty się robią ale sprzętu zdjecia nie mogę zrobić..narazie…ale to zdobyczny kombinezon seva naukowy od bandytów…jutro pewnie cykne te zdjęcie np. z telefonu?
po podmianie tego pliczku jest wylot..w sensie gra się nie odpala i wylot z charakterystycznym “gongiem” wylotu ..jak wklejam do pustego notatnika (ostatnio tak tu mnie ktoś nauczył
) to jest tylko to: stack trace:
podmieniłem na inny ten hand_animations. Spróbuj jeszcze raz ![]()
I tak naprawdę przejrzałem twoje wpisy od początku i ….. problemem jest hełm a nie pancerz. Próbowałeś zmienić hełm. ? o ile pamiętam na discordzie ten problem był omawiany właśnie odnośnie hełmów. Niektórych hełmów.
tak wiem że to hełm …pisałem że Ai jak wpisywałem sugerowała animacje rąk które jakby się nie “podklejają” pod animację zdejmowania hełmu..-wcześniej też pisałem że bez kombinezonu też wywala..-tylko w tym kodzie błędu było coś o tej sevie…(Arguments : anomaly_weapons\hands\wpn_hand_bandit_seva)
niestety ten nowy podmieniony actor_hud też powoduje że gra nie odpala
-stack trace:
jak myślisz dlaczego dużo ludzi gra i nie ma takich przypadków? czy po prostu poddają się że ten typ tak ma? czy potrafią to niektórzy to naprawić jak mi kiedyś Taki Typo podrzucił coś tam zmienione “na kolanie”… ? ale to w innym modzie).
jako iż bywam uparty przyznam się że postawiłem na innym dysku wszystko jeszcze raz ale podczas ściągania plików wyłączyłem wszystkie zabezpieczenia windows…efekt? hełm jak wywalał tak wywala ;–)))))))
Tam jest przecież tyle, kombinezonów, hełów, że nawet jak ktoś ma też taki wylot to pewnie oleje prędzej czy później sprawę bo będzie sobie biegał w czymś innym.
pewnie tak ale zawsze wierzyłem że tu są tacy specjaliści co to na kolanie potrafią w plikach coś nadpisać/skasować żeby im hulało i próbuję wydębić choć trochę tej wiedzy od innych…od czasu jak zacząłem tu na serwis wchodzić już się sporo od ludzi nauczyłem.. a przy modach to informacja jest podstawowym kluczem.. czasami się zastanawiam skąd ci wszyscy starzy wyjadacze to wszystko wiedzą?? kiedyś by mi np. do głowy nie przyszło że po “pustym” wylocie do pulpitu robię wklej do pustego notesu i mam przyczynę opisaną ..przynajmniej prawie…zawsze…więc muszę się tu wam naprzykrzać by spróbować ten moodding chociaż trochę ogarnąć.. przez lata całe grałem sobie w “czystego” stalkierka i nawet nie wiedziałem że mogą być takie mody! zawsze myślałem że mod to taki dodatek- że Striełok zamiast łysiny będzie miał np. pejsy ;)))))
Witam. Cały ten majdan da się uruchomić bez launchera w wersji 2.0 z fiksem? Nieobecny pod odnośnikem na Yandexie.
Aktualne linki chyba na ich discordzie.
Witam, dziękuję za odpowiedź. Proszę przyjąć życzenia zdrowia, szczęścia, pomyślności i wesołych świąt dla wszystkich uzytkowników. Nie ma głównego pliku, a z tego co zrozumiałem jest to jeszcze beta przeznaczona do testowania, więc pewnie warto zaczekać wersję finalną?
Na razie ściągam soc update.
Wszystko masz jak na dłoni Antology 2.0 z fixem i launcherami etc
Witam i dziękuję. Naj pierw muszę w wolnej utworzyć konto na discord.
Podobnie jak wczoraj ukazała się nowa wersja Gammy także A.N.T.H.O.L.O.G.Y dostanie nową wersję v.2.1 OBT i jak się wydaje stanie się to jeszcze w tym miesiącu
![]()
Czekamy………..
Stalkerzy. Prace nad Anomaly Anthology 2.1 dobiegają końca. Przeszliśmy długą drogę, naprawiając błędy, dopracowując mechanikę i wdrażając zawartość, na którą czekaliście. Czas wyjść z cienia rozwoju i dać Wam szansę wypróbowania wszystkiego, co dla Was przygotowaliśmy.
Ogłaszamy oficjalny start otwartych testów beta wersji 2.1. 31 maja 2026 r.
Co to dla Ciebie oznacza? OBT to nie tylko wczesny dostęp. To krytyczna faza, w której potrzebujemy Waszej pomocy. Zrobiliśmy wszystko, co możliwe, aby zapewnić stabilność, ale w projekcie tej skali nieprzewidziane problemy są nieuniknione.
Twoje zadanie: graj, eksploruj i zgłaszaj wszelkie błędy, awarie lub braki w równowadze gry. Nasze zadanie: szybko reagować na Państwa zgłoszenia i dopracowywać wersję do perfekcji. Linki do pobrania, szczegółowy rejestr zmian i instrukcje instalacji zostaną opublikowane w naszej oficjalnej grupie w dniu premiery.
Bądź na bieżąco z aktualizacjami. Przygotuj swój sprzęt. Strefa nie wybacza błędów, ale tym razem odkryje przed Tobą swoje nowe sekrety. Do zobaczenia w Strefie 31-go.
Zespół programistów Anomaly Anthology
PS.
Ze swej strony dodam, że obecna ilość modów ca.195 w nowej wersji spadnie do ca.135 modów. Może wreszcie dali radę połączyć jakoś fabuły użyte w Anthology do grywalnych wersji
… bo to był główny zarzut w stosunku do tej kompilacji.
Czy ktoś będzie aktualizował 1# w związku z nową wersją czy też będzie postawiony nowy temat ? W obecnym pod 1# w zasadzie już nic nie działa… Poznikały screeny , instrukcje etc. nic nie pobierzesz itd. a związane jest to z tym, że na discordzie trwa przebudowa i po premierze v2.1 OBT obecna wersja nie będzie obsługiwana, wspomagana . Tak naprawdę już tak jest.
Możemy postawić nowy temat jak to taka nowa wersja, nie ma problemu.