Anomaly Anthology 2.0

Czy przypadkiem nie pytałeś o to samo tutaj H.A.C.R. 2.0 (HayZee’s Anomaly Community Remaster) ? Wszystko tam wyjaśniłem co, gdzie, jak zmienić i na koniec zmian …ZAPISAĆ te nowe ustawienia.

Witam mam problem z otworzeniem plecaka schowków przeszukiwaniem trupów , trwa to bardzo długo . Grzebię już dwa dni i nic nie wychodzi ktoś pomoże , miałem już taki problem w innym modzie ale nigdzie nie mogę znaleźc rozwiązania . Może coś poprzestawiałem w dodatkach bo tam zmieniałem parametry szybkości otwierania plecaka i innych rzeczy.I jeszcze coś takiego niczym nie mogę zlikwidować takiej ikony .

Chodzi o radiację ??? Napromieniowałeś się na maxa …to się teraz wylecz. najlepiej u jakiegoś konowała w Rostoku na pzykład, albo na bagnach. W Antologii w wiosce kotów też jest dostępny lekarz.

No i artefakty nosimy w POJEMNIKACH, bo niektóre zgodnie z opisem baaaardzo promieniują. Na przyszłość .

1 polubienie

Dzięki , a ta sprawa z początku postu o długim otwieraniu plecaka i innych skrytek trupów da się jakoś rozwiązać czy nowe wypakowanie .Króry preparat naszybciej i najbardziej obniża promieniowanie w innych modach są leki przeciwpromienne.

TU też są ale najtaniej wychodzi leczenie w gabinecie …suma sumarum. Dodatkowo przeważnie w każdym modzie są pozmieniane parametry tych specyfików, tabletek etc. więc jednej recepty co najlepsze nie ma. W Zonie ratujemy się co mamy akurat pod ręką …100% efekt to wizyta u lekarza.

Namieszałeś w ustawieniach to teraz cierp. To co zaczęło u ciebie szwankować ustawiamy w kilku miejscach niezależnie od siebie więc nie ma jednej rady tu i tu ustaw to i to . Jedyne wyjście to usunięcie z
F:\A.N.T.H.O.L.O.G.Y\Anomaly 1.5.3\appdata pliku user.ltx
Zresetujesz wszystkie ustawienia. Przykro mi. Modding to trudna rzecz.

1 polubienie

Wielkie dzięki A nie ten plik odpowiada za te ustawienia axr_options i jeszcze ten noktowizor . Po usunięciu pliku user nic bardzo się nie zmieniło może troche lepiej otwiera się plecak ale handel z handlarzami to porażka i jeszcze ta noktowizja białe chmury dziwna poświata.

Witam pomoże mi ktoś ustawić dobrą grafikę w tym modcie moje parametry sprszętu

zgóry dzięki .

Trochę nowych informacji o nadchodzącej wersji 2.1. Oświetlenie i roślinność w modzie wymieniona. Paczka broni odświeżona, nowe modele i tekstury pukawek, nowe udźwiękowienie i animacje, także nowe dodatki do broni.

Zmiany w fabule moda.

Rozgrywka ma być utrudniona, mocniejsze agresywniejsze mutanty, mniej widoczne anomalie, w strefach radioaktywności trzeba będzie chodzić w maskach p-gaz, a w strefach ze skarzeniem chemicznym/biologicznym czy to na powierzchni, czy w laboratoriach używać kombinezonów z zamkniętym obiegiem powietrza. Z huda zniknie minimapa, zostanie kompas. Dobra wiadomość dla niektórych, że będzie też możliwość grania bez tych utrudnień.

Zmiany dotkną też handlu, będzie drożej, nie wszyscy handlarze będą też mieć dobry/najlepszy sprzęt.

Aktualnie trwają zamknięte beta testy, a premiera v2.1 planowana jest na marzec 2026.

A co później? W planach prace nad wersją 3.0, w której ma być dodana fabuła z Czystego Nieba plus może kilka innych.

Ten komentarz i informacje …..to raczej dotyczy i powinien się znaleźć tutaj Anomaly Antology 2.0 :face_savoring_food: Wersja v.1.2 nie jest już wspierana ani modyfikowana.

1 polubienie

Dostępna jest (Aktualizacja 24.01.2026) Wymiana silnika w Anthology

Aktualizacja silnika

Ewentualne pytania i odpowiedzi TUTAJ

Poprawione/przeniesione.

1 polubienie

Kolejne obrazki z nadchodzącej wersji 2.1. Można zobaczyć jak prezentuje się inwentarz, interfejs no i oczywiście grafika w modzie.

Premiera planowana jest na marzec, zobaczymy czy się modderzy wyrobią.

Dmitrov Kirill [ANTH] , Долг / Duty

21.03.2026, 06:49 Wersja 2.0 nie ma sensu. Nie jest obsługiwana. Cała moc jest na 2.1.

:face_savoring_food: zostały dni? godziny? do publikacji.

wróciłem sobie pograć w Antologie na scenariuszu Atrybut.-nie mogąc się doczekać wersji 2.1 (która możliwe że się w ogóle nie pokaże :frowning: ) . i podczas zdejmowania jakiegoś tam hełmu wylot: Expression : M2.valid()
Function : player_hud::script_anim_play
File : D:\a\xray-monolith\xray-monolith\src\xrGame\player_hud.cpp
Line : 1590
Description : model %s has no motion [idle]
Arguments : anomaly_weapons\hands\wpn_hand_bandit_seva

stack trace:

Ai mi podpowiada że to problem z modelami rąk…hmmm wyłączyłem taki mod od modeli rąk i wyloty są cały czas…gdzie pogrzebać jeszcze w plikach by spróbować to naprawić??

Nie wyłączaj moda od rąk tylko skonfiguruj w MCM to co tam masz. Spróbuj może wyłączyć animacje hełmu.

ps.

Tak w ogóle to model widoczny rąk zależy od pancerza jaki masz na sobie. To może najpierw wypróbuj czy zmieniając pancerz ….nadal będą wyloty.

akurat nie mam na najbliższych save żadnych innych kombinezonów więc po prostu zdjąłem kombinezon i już bez niego (kombinezon seva) próbowałem zdjąć hełm..i znów wylot : Expression :
Function : CInifile::r_string
File : D:\a\xray-monolith\xray-monolith\src\xrCore\Xr_ini.cpp
Line : 1225
Description : fatal error
Arguments : Can’t find variable item_visual in [actor_hud_05]

stack trace:

co prawda nie znalazłem jeszcze tych ustawień w MCM od animacji hełmu ale w samej grze jest klawisz wyłanczający animacje przedmiotów i mimo tego nadal są te wyloty..więc może te Ai ma rację że tu chodzi o animację tych dłoni??

FDDA Redone. Raczej chodzi o to , że NIE masz tych animacji. Chyba są wyłączone albo brakuje pliku jakiegoś.

Komunikat mówi……..

1.) Opis: model %s nie porusza się [bezczynny]

Argumenty: anomaly_weapons\hands\wpn_hand_bandit_seva 

a drugim przypadku

2.) Opis: Nie można znaleźć zmiennej item_visual

W folderze ‘mods’ jest mod [TMA] M.H.P. — Пак моделей рук a w nim powinieneś mieć dwa pliki … wpn_hand_bandit_seva

Wymieniony mod zawiera 876 plików w 33 folderach.

dzięki za odpowiedź! wiesz co wczoraj na discordzie znalazłem taki sam problem i z tego co mi się wydaje i ludzie nieliczni pisali jest to to iż problem dotyczy tylko tego jednego hełmu.. sprawdziłem kilka hełmów i jest ok więc to rzeczywiście jakiś brak przy tym jednym…ale i tak swoją drogą chciałbym rozumieć i nauczyć się naprawiać takie błędy.. coś gdzieś dopisać..-skopiować czy cuś..

Ai mi podpowiadało żeby gdzieś tam dopisać .ofg czy jakoś tak… po komendzie z plikiem z tym kombinezonem seva..ale to nie zadziałało.. także może jeszcze kiedyś coś znajdę przetestuję i wtedy się tym podzielę..

na razie oczywiście bez jednego hełmu i tak jest super zabawa! :wink:

a i jeszcze dodam że na wszelki wypadek odintalowałem-pobrałem nowy i zainstalowałem TMA] M.H.P ale i to nie pomogło…byłem nawet aż tak nadambitny że wyrzuciłem i postawiłem na nowo Antology 2.0..ale to już tak z tym hełmem jest.. wiem też że problem dotyczy niektórych broni przy próbie sprzedaży..wyloty..

przepraszam ale czym najlepiej otworzyć te pliki WPN ?? (mam dwa faktycznie) jak otworzę to się będę dalej martwił co zrobić? :slight_smile:

Rainbow Six: Rogue Spear от Red Storm Entertainment, Inc. takie cuś? czy wy może jeszcze czegoś innego używacie?

a i mi też pokazuje że tam jest 876 plików, 33 folderów