Jak ktoś nie chce grzebać w discordach, podsyłam link do forum AP-PRO (to oni stworzyli True Stalker).
Pobrałem plik z ich dysku google i przeskanowałem, więc bezpieczna jest ta strona.
Wersja moda jest 24 lipca 2024
Jak ktoś nie chce grzebać w discordach, podsyłam link do forum AP-PRO (to oni stworzyli True Stalker).
Pobrałem plik z ich dysku google i przeskanowałem, więc bezpieczna jest ta strona.
Wersja moda jest 24 lipca 2024
5 godzin temu, Eksplo_Raptus napisał(a):
podsyłam link do forum AP-PRO (to oni stworzyli True Stalker).
Kolega chyba nigdy żadnego pierwszego posta w tematach tu nie oglądał ![]()
11 minut temu, tom3kb napisał(a):
Kolega chyba nigdy żadnego pierwszego posta w tematach tu nie oglądał
O coś palnąłem :D. Pytanie co? AP-PRO nie są twórcami moda?

@Eksplo_Raptus nie nic nie palnąłeś
tylko, że praktycznie zawsze w pierwszym poście tematu w źródłach jest Ap pro no bo w sumie gdzie są linki do największej liczby modów jak nie tam.
W dniu 17.09.2024 o 17:04, tom3kb napisał(a):
@Eksplo_Raptus nie nic nie palnąłeś
tylko, że praktycznie zawsze w pierwszym poście tematu w źródłach jest Ap pro no bo w sumie gdzie są linki do największej liczby modów jak nie tam.
Uff bo już myślałem, że naruszyłem jakieś zasady forum
. Napisałem, bo może ktoś się bać pobierać z ruskich stronek ![]()
Co do samego moda. Pobrałem, mod waży około 75 GB po rozpakowaniu. Grafika na plus, gampelay ok, utrudniony, ale to nie jest przesada jak GAMMA, gdzie trzeba czytać poradniki aby móc cokolwiek zrobić aby przeżyć. Jeżeli chodzi o minusy, to stabilność jest średnia, pierwsza godzina gry i przy przechodzeniu z obszaru do obszaru to sru na pulpit, do problemów również zaliczam optymalizację, na moim RTX3060ti 8GB, I5 10400f, 32GB RAM gra chodzi ok, ale za to rozkręca mi chłodzenie niemal na maksa, nawet nowe tytuly aż tak mi nie obciążają komputera
.
Jeżeli chodzi o spolszczenie to działa, miałem problemy aby działalo, ale przeinstalowałem grę na inny folder, wrzuciłem spolszczenie według instrukcji i mimo, że spolszczenie jest na końcu listy i ma najniższy priorytet, to działa, więc jak ktoś ma problemy ze spolszczeniem to polecam reinstal w innym folderze lub dysku.
Ap - pro wcale nie ma najwięcej linków do modów, jest tylko najbardziej popularne na tym forum.
Większości się nie chce szukać na innych forach a potem stękanie, że nie ma.
zrobi ktoś wrzute anomaly z gammą?
@arsenix94xx Jaką wrzutę Anomaly z Gammą?
10 minut temu, Szczepan9205 napisał(a):
@arsenix94xx Jaką wrzutę Anomaly z Gammą?
Szlag… nie ten temat… soryy mam otwarte kilka tematów i się zakręciłem…
Dobra ludki, do postu #1 dodałem link do spolszczenia najnowszej wersji Customa jak i zaktualizowałem linki do pobierania samego modpacka i łatki bo były przestarzałe ![]()
Spolszczenie jak to w przypadku tych wielkich modpacków do Anomaly jest w wersji BETA, dlatego mogą się pojawić jakieś braki (pamiętajcie, że wszystko robię sam, a testowanie tego zajęłoby miesiące, więc zdaję się na osoby, które podejmą się grania w Customa, aczkolwiek starałem się wyeliminować jak najwięcej brakujących opisów lub angielskiego tekstu) - w przypadku znalezienia czegoś proszę o zrzuty ekranu z błędami, brakującym tekstem lub ewentualnie tekstem po angielsku tu w temacie modpacka.
Witam zainstalowałem Custom aby sprawdzić swoją grafikę i mam tam ,że nie widzę całej mini mapy. I kilka zrzutów z Wioski Kotów na Kordonie na ustawieniach full hd.
@kanon1022Jeśli z minimapą masz na myśli to, że widać tylko fragment na prawo od paska zdrowia itd. czyli to:
To tak ma być i nic się z tym nie zrobi - to jest nowy styl interfejsu - coś w stylu kompasu z ikonkami inspirowanego trochę grami klasy AAA np. Far Cry itd., trochę tym co będzie w Stalkerze 2 i tak dalej.
@Szczepan9205Dzięki a z grafiką możesz pomuc jak ustawić bo niby 4k ale jakoś dziwnie.
@kanon1022Nie pomogę bo musiałbym mieć podobny sprzęt do Twojego, żeby wykręcić wszystko na maksa i nadal trzymać ponad 60 FPS - RTX 4060 niestety taki mocny nie jest.
W każdym razie jeżeli wszystkie ustawienia dałeś na maksa, a i tak jest jak to napisałeś “jakoś dziwnie” to nic więcej nie zrobisz.
@Szczepan9205 Dzięki fps mam 160 raz więcej raz mniej .
Witam czym to wyleczyć , ta mała ikonka po lewj na dole . I czy musi być tak długi czas leczenia , może można go gdzieś zmniejszyć .
@kanon1022Tego się nie da wyleczyć bo to ikonka przeciążenia ![]()
A czy da się skrócić czas leczenia to wątpię bo gdyby się dało to chyba w menu dodatków by była zakładka od tego, a nie pamiętam czy jest.
@Szczepan9205 Dzięki sprawddzałem menu dodatków , ale nie mam podglądu opisów jak najeżdża się myszką wcześniej coś takiego było . Zgineła mi też animacja użycia apteczki .
Cytat
W Mod Organiser 2 dostępne są dwa profile, jeden z obrażeniami kończyn (podstawowy BHS) i drugi ze standardowym paskiem zdrowia (bez obrażeń kończyn - NO BHS).
no właśnie że ja nie wiem jak ale ja mam tylko domyślnie jeden “tryb” i nie wiem jak przywrócić to by zranienia były pokazane na kończyny…-ktoś wie może jak to zrobić?
ktoś wie jak powrócić do tego tak jak w stalker gamma by uszkodzenia kończyn były? ja nie mam zapisanego w MO2 innego profilu jak już bez uszkodzeń kończyn…-mimo iż tak jest w poradach…