@apg2312, część tych błędów jest już zgłoszona.
To co prawda nie błąd polonizacji - w opisie jest prawidłowo Radar, ale zdjęcie jest z Kordonu :
A tutaj sierżant Kostylnoga
pośmiertnie awansował na porucznika ![]()
Urwane literki(no chyba, że u mnie jest jakiś problem z wyświetlaniem sms-ów)
Brak słówka “nie” (w zdanie “czy działa to urządzenie, czy nie”)
A to to ja już nie wiem, co to :
Nieprzetłumaczone nazwy artefaktów wykrytych za pomocą Detektora Izomorfów.
Opis questa ‘Dotrzeć do barki’
Witam.
Po ukończeniu zadań Kosti na ręczny teleporter i skonfigurowaniu go przez Sacharowa w dzienniku pojawia się instrukcja użytkowania JEDNORAZOWEGO teleportera. Troszkę mnie to zestresowało, ale na szczęście przyrządzik okazał się lepszy niż się spodziewałem.
Pozdrawiam
@ Kondotier - podaj co to są za przedmioty, których nazwy są nieprzetłumaczone w twoim schowku, bo coś mi tu nie pasuje. Jedno to na pewno jest piwo a w moim schowku piwo to piwo. Tak samo prosty detektor artefaktów.
@kobal - chciałem to wyłapać, ale nazwy przedmiotów na screenie z wykazem, są w innej kolejności niż miejsce tych przedmiotów w schowku.
Daję screena zawartości schowka.
A dodatkowo dwa screeny z detektorami w plecaku. Przy ich opisach, też nazwy w robalach.
Detektory, to screeny z dzisiejszej gry. Ten specjalny z lewej, świeżo znaleziony.
@ Kondotier - Coś jest nie tak z twoją gamedatą. Hmm, może nie zacząłeś nowej gry, tylko narzuciłeś polonizację na już trwającą rozgrywkę, więc część przedmiotów może mieć zapisane swoje nazwy jeszcze po rosyjsku.
Oto wyżej wskazane detektory w moim ekwipunku
Nie. Nie ruszyłem nawet z grą bez polonizacji. Spolszczonego zacząłem od nowej gry. I chyba ten prosty detektor artefaktów, wyświetlał się prawidłowo przed wklejeniem v.0.3. Bo mam go już dłuższy czas i wyłapał bym go w robaczkach.
Podaj mi, w jakim pliku i liniach są nazwy tych detektorów to sprawdzę jak mam. Bo na pewno nie są w alspawnie.
Gamedata / config / misc / items.ltx
muchomor - linia 15 i 16
detektor holograma - linia 971 i 972
zwykły detektor artefaktów - linia 1122 i 1123
mój plik
@kobal - problem wyjaśniony. Przyczyną był fix na pokazywanie anomalii, niewidocznych na słabszych detektorach. Ma nieprzetłumaczony plik items.ltx.
Wstawiłem Twój, robale zniknęły. Ale nie porównywałem plików przetłumaczony i nie, czy oprócz tłumaczenia są inne zmiany w oryginalnym aby opcja pokazywania zadziałała. Dla mnie przy tym najlepszym detektorze, jest to już nieistotne.
Temat fixa jest tutaj: https://stalkerteam.pl/topic/10274-fix-na-niewykrywalne-anomalie/
Tak że, te screeny z błędnym wyświetlaniem nazw detektorów i innych dupereli możesz odpuścić.
A tu bym zmienił dialog. Nie przynosi drugiego detektora, ale pierwszy.