**Data:**16.03.2006r Dostępne lokacje: Wszystkie występujące w Cień Czarnobyla oraz niektóre wycięte jak Martwe Miasto
OPIS:
Spoiler
Prawie pełna wersja Beta S.T.A.L.K.E.R.-a. Zawiera pełną fabułę ze wszystkimi poziomami, a także część wyciętych zadań i dwie lokacje, które nie zostały uwzględnione w wydaniu. W tym Buildzie możemy zobaczyć wycięte zadanie z Doktorem na lokacji Martwe Miasto oraz pościg wojskowego śmigłowca za samochodem w Darkscape.
23 września 2010 roku Build został opublikowany na forach Gameinator przez użytkownikaLoxotron. W kodzie binarnym gry znajduje się ciekawa wiadomość :
" TO KONIEC BUILDOMANII
MY, MASONI DZIĘKUJEMY ZA TWOJĄ CIERPLIWOŚĆ I OCZEKIWANIE
Mam pytanie ..Czy w tym build są wszystkie kwesty oryginału i czy podejdzie do niego spolszczenie z SoC..?
W jakiej wersji językowej jest build który jest w linkach, ale raczej w rosyjskiej jeżeli dałeś osobno teksty angielskie..
Chciałem to pobrać klikam w linki i nic się nie dzieje..?
Klikasz na linku prawym klawiszem i ,otwórz w nowej karcie, wyskoczy takie okienko > klikasz jak na screenie
i sie pobiera
Możesz również pobrać przez torrent co ci polecam .
W wersji rosyjskiej, dlatego dałem od siebie tego fixa , jest zrobiony chyba przez celeba ale nie pamiętam ;( .Poniewsz fabuła sie rózni od finalnej wątpie aby działała polska lokalizacja z 2600 .
Co do fabuły , ciężko mi powiedzieć czy jest cała , mnie się nie chciało przechodzić do konca gdzies na zwęglaczu sie zatrzymałem i zacząłem bawić .
Hej, jest do tego builda jakieś anglski choćby szczątkowy przekład? Co prawda znam sporo rosyjski, cyrylicę ogarniam, ale… leń jestem i wolałbym większy komfort
Tak, z MEGA. To co podane jest na forum i tam jest wersja rosyjska tylko. Przejrzałem na szybko i nie ma tam wypakowanego localization.ltx ani żadnych tekstów.
Z mojej strony zaś podaję link na poprawkę, która umożliwia działanie tego builda bez kombinowania z montowaniem obrazów płyt, zamieniamy xr_3da.exe i po kłopocie.