Call of Duty: World at War

Jak oceniacie najnowszą część CoD-a (gniota nie grę :mrgreen: )?
Osobiście nie podoba mi się ta część, gra sprowadziła się do biegania i strzelania i nic więcej…
Zapraszam do dyskusji, a osoby, które maja grę i chciałyby sobie pograć w sieci trochę ambitniej to zapraszam na www.clan.militis.pl (link chyba nie łamie regulaminu?). Jest to stronka klanu 4fun serii CoD - nie ma większych zobowiązań, grunt to grać i umieć trochę grać. W razie pytań “walcie” do mnie na PW lub w inny sposób. Chwilowo mamy jedynie TS-a i stronkę. W planach sami nie wiemy co będzie dalej - może serwer? Kto wie?
Zapewne dziwi Was, że oceniając grę negatywnie mówię o klanie grającym w tę grę, klan pierwotnie powstał dla CoD 4 i CoD 2 jednakże z przyczyn technicznych rozpadł się - brak czasu na regularna grę dał o sobie we znaki.
Salut!

Ja grałem i przeszedłem na xboxie, spodobało mi się, szczególnie możliwość pogrania w “Nazi Zombies” (odblokowuje się dopiero po przejściu gry).

No i tu problem ;/. Zapytam ich może będą wiedzieć jak pomóc.

[ Dodano: Wto 21 Lip, 2009 ]

Nooo tak… aż 5 problemów jest w FAQ czy serwisie.

Ale musisz mieć oryginalny cd-key i oryginalną płytę z grą, by móc grać na normalnych serwerach.

Nie wiem. Mogę po prostu przegrać z dysku na płytkę. Tez nie chcę teraz robić zamieszania bo niedługo wyjeżdżam.

Napisz może do pomocy technicznej: lem.com.pl. Być może po przedstawieniu dowodu zakupu wymienią Ci nośnik.

Nie wiem czy to pomoże, ale mam cracka bo zarysowałem płytę i wyskakuje mi że jej nie ma w DvDroomie. Samą grę mam oryginalną. Kiedyś znałem jakiś specyficzny sposób klikania ;/. Trudno. Może ma ktoś jeszcze ten sam problem?

Kolega miał podobny problem. Oryginalnej gry nie posiadał, w dodatku grał na scrackowanych serwerach. Lista mu nie działała, dopóki nie wgrał cracka. Jeśli u Ciebie jest inaczej, to może przeinstaluj grę i zainstaluj patche.

co daje patch 1.5 który zajmuje aż 947MB prócz nowej mapy do Nazi Zombies

Tutaj znajdziesz opis zmian po polsku w patchu 1.5: PCCentre.pl

Mam nadzieję że ktoś prócz mnie ma tę grę. Mój problem polega na tym, że Kiedy chcę pograć przez internet w Nazi Zombie(tryb COOP) ot nijak nie mogę odświeżyć listy lobby. Kiedy klikam odśwież lub pokaż to w lewym górnym rogu pojawia się napis “dostępne XX serwerów” a po chwili data. Jednak żadnego serwera nie ma. Czy za ktoś jakiś dobry sposób na to by odświeżyć listę? Oraz jedno pytanie, co daje patch 1.5 który zajmuje aż 947MB prócz nowej mapy do Nazi Zombies?

Trzeba mieć zainstalowane poprzednie uaktualnienia, by móc zainstalować łatkę 1.4.

A trzeba mieć resztę patchy?

Nowy patch do gry:
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Nowy\_patch\_do\_CoD\_World\_at\_War\_-\_4…-18427.html
Niektóre zmiany, jakie wprowadza patch 1.4:
* 4 nowe mapy w tym nowa mapa do trybu Zombie Nazi z kilkoma nowymi rodzajami broni
* poprawiony system respawnu graczy
* usunięcie błędów po strzałach czołgami
* naprawiono błędy pojawiające się podczas sprintu i wstrzymywania oddechu
* wyłączone skakanie z bagnetem
* poprawiony auto-balans drużyn
* poprawienie kilku bugów występujących w rozgrywce

ja wolę już taką grę czyli dużo skryptów i dużo dobrych scen*. Singiel to jest tak na od a multi to inna sprawa naprawdę doba zabawa.

*niektóre nawet z 2 opcjami

[hide]tak jak ta w ostatniej misji marines: może zginąć Polonyski lub nasz sierżant[/hide]

Niby fajnie zrobili gierke, ale 2 godziny grania za 130 zl to troche malo. Dobrze, ze jest multi i bonusowa misja z zombiakami.

Zagrałem u kolegi i powiem krótko… Gra jest niedopracowana, szczególnie AI przeciwników jak i sojuszników, grafika jest zbyt elastyczna w porównaniu do poprzednich części, a fabuła nie jest przednia. Po prostu nie trzyma już klimatu wojny, wręcz przeciwnie - tutaj biegniemy przed siebie, nie trzeba nawet naparzać do wrogów. Było tylko kilka momentów, kiedy sytuacja wymagała ostrego szturmu z użyciem broni ciężkiej :mrgreen: Grał ktoś z Was w tę grę poza mną? Co o niej sądzicie? Ogólnie stoję za opinią Windmakera.

Spoko ziomek :slight_smile: .

Nie rob off-a. - A115

Nie ale mam w chałupie -jeszcze funkiel nówka nie śmigana…grałem tylko w podstawową

Sam se idź na wojne zobaczymy jak będzie ci pięknie :stuck_out_tongue: .

[ Dodano: 2009-02-27, 12:23 ]

ej bas001 grałeś w Wiedźmina Edycja Rozszerzona?

Cod 5 to jest przedstawienie reali prawdziwej wojny :smiley: .

A skąd kolega wie,byłeś gdzieś na wojnie,no nie wiem może Irak,ewentualnie Afganistan-jeśli tak to chętnie posłuchamy opowieści? :mrgreen:

Napewno mozna sciagnac z netu ewentualnie w jakims czasopismie z grami np.cda.