Call of Misery - DYSKUSJA OGÓLNA

Podaj loga

ERROR: trc_sim_14 Wrong smatr_terrain respawn_params section [respawn@trc_sim_14] prop [spawn_psy_dog](there is no section)
wrong condlist
ERROR: rad_pseudodogs Wrong smatr_terrain respawn_params section [respawn@rad_pseudodogs] prop [spawn_controller](there is no section)
* 17698 spawn points are successfully loaded
ERROR: trc_sim_14 Wrong smatr_terrain respawn_params section [respawn@trc_sim_14] prop [spawn_psy_dog](there is no section)
wrong condlist
ERROR: rad_pseudodogs Wrong smatr_terrain respawn_params section [respawn@rad_pseudodogs] prop [spawn_controller](there is no section)
! [SCRIPT ERROR]: …call of chernobyl\gamedata\scripts\game_relations.script:301: attempt to call global ‘alife_object’ (a nil value)

FATAL ERROR

[error]Expression    : <no expression>
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : ..\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 189
[error]Description   : fatal error
[error]Arguments     : LUA error: …call of chernobyl\gamedata\scripts\game_relations.script:301: attempt to call global ‘alife_object’ (a nil value)

stack trace:

0023:00B9717C xrCore.dll, xrDebug::fatal()

Problem ze skryptem, może re-install i pobierz ponownie? 

Problem kolegi  został rozwiązany tutaj:

//stalkerteam.pl/applications/core/interface/js/spacer.png

Jak już pisałem w temacie skopiowanym przez  dziękuję wszystkim za pomoc!  Kozak dla wszystkich (nawet wolnościowców).

Ja bym ogólnie proponował wykonywać spolszczenie z angielskiego tłumaczenia Call of Misery - byłoby wtedy o wiele prościej. Nawet jeśli coś zostałoby nieprzetłumaczone, to odczytać po angielsku problemu chyba nie ma, cyrlice nie każdy zna.

spolszczenie do CoM’a jest zrobione właśnie z angielskiej wersji. Niestety autor pozmiemiał w plikach jak i skryptach. Przykładowo dynamiczne wiadomości są teraz w configs/text/pol gdzie w oryginalnej wersji CoC’a są w skryptach. To trochę zajmuję znalezienie sekcji. Jeśli czas pozwoli to finalna wersja językowa POWINNA być w niedzielę, ale nic nie obiecuję bo nie będę kłamać zostało dużo pracy przez te wszystkie “nieniesienia”.

1 polubienie

mogę pomóc z tłumaczeniem

1 polubienie

Dzięki, ale już dziś skończę. Ewentualnie będziesz błędy sprawdzał potem

1 polubienie

Spoczko

dziwna sprawa bo… z resztą sam zobacz.

Umiesz to wyjaśnić?

Jak tam idą prace ze spolszczeniem, Junx?

@xvialix dałem Update do spol. w dziale modów w trakcie tłumaczenia jest. Pewno coś zostało, ale myślę, że 98-99% jest gotowe.

Zacząłem się bawić tym skryptem do rozładowywania broni w tym modzie bo jest całkiem ciekawy, ale mam pytanie czy spotkaliście się z czymś takim, żeby actor był zastąpiony słowem sztalker? Nie chcę mówić od razu, że sprawie by to działało, ale jak uda mi się to na pewno tutaj wkleję z resztą i tak wątpię by mi się udało to zrobić, ale ciekawi mnie budowa takich skryptów i w sumie chciałbym się bawić w robienie jakichś, ale chyba na początek lepiej byłoby spróbować sił w naprawieniu czy raczej adaptacji tego skryptu do moda.

Ogólnie CoC był strasznie nudny, ale myślę że ten mod ma szansę go ożywić poziomem trudności, ale problemem jest nadal brak zadań, przynajmniej dla mnie zadania nadawały sens grze taki freeplay nie jest zły, ale brakuje mi spójności akcji w modzie a szwendanie się po mapie bez celu tylko walcząc po pewnym czasie robi się nudne. W sumie skoro ten mod jest rozwijany to ciekawe co przyniesie czas oby był bardziej stabilny niż soljanka.

2 polubienia

Ja się spotkałem.

ten sztalker to nic innego jak actor tudzież db.actor.

Dzięki bardzo ciekawie jest to wszystko napisane. W sumie nigdy nie bawiłem się w skrypty, ale teraz mnie to zaciekawiło i jakie możliwości to daje.

Witajcie ponownie!

Czy CoM 1.0d posiada fabułę? Można ją “ukończyć”?

Celem jest chyba znalezienie spełniacza życzeń (grając stalkerem (frakcja)), a ukończyć się chyba da :V

1 polubienie

Wlaściwie to wie ktoś dlaczego call of misery zostało usunięte z mod db ?

Call of Misery zostało usunięte z strony Call of Chernobyl na rzecz nowej strony S.T.A.L.K.E.R. CoM (Call of Misery) Jest to osobna strona z podstawowym downloadem i dodatkami do CoM (W tym STCoM Weapon Pack)

3 polubienia