Call of Misery - DYSKUSJA OGÓLNA

Witam,

jak tam wygląda sprawa spolszczenia call of misery?

jest gotowe, tylko nie dodane.

zew_nedzy_beta_update.7z (310 KB)

1 polubienie

Здоровается stalkerzy macie może jakiś link do moda umożliwianacego sprzedawanie wszystkim npc uszkodzonej broni ? Bo na oficialnych addonah dl COM takowego moda nestety nie ma a mi bardzo on by sie przydał (zbieram doslownie wszystko z bandytow itp) powodzenia na szlaku i dobrej wam zony виаеть !

To znowu ja znacie może jakies ciekawe klimatyczne albo poprostu unikalne miejsca w zonie chetnei bym sie tam przespacerował słyszalem że zniszczony szpital jest valkiem ciekawy tylko sporo tam monolitu a wy jakie miejsca polecacie ? A może w jakich byliście i sie wam tam spodobało ? Dajcie znac ,Dobrej zony i pelnych magazynkow !

Małe pytanie. Mianowicie można gdzieś kupić egzoszkielet w COM ? Bo jak dotąd niezabardzo wiem gdzie można go nabyć i jak 

@

Możesz kupić u Żwawego. Jest na Kordonie. Tam gdzie zwykle jest baza Samotników.

Uwaga. W spoilerze przedostatni quest.

Spoiler

Projekcje Monolitu to masakra w porównaniu do Zewu Czarnobyla. Nieźle się namęczyłem (około 20 zgonów).

Na oko (licząc z ‘realnymi bojownikami Monolitu’) było ich 80… Musiałem zniżyć detale do minimum, bo gra strasznie przycinała. Screeny tego nie oddadzą…

Ściągnąłem ostatnio CoM_1.0d_fix2 i pytanko: Czy tylko u mnie u Sida nie ma tej muzyki w radiu?

Z oryginalnego Misery pamiętam zbieranie gratów i złomu i opychanie go sprzedawcom na Zatonie.

Tylko kto to teraz skupuje? Poza częściami mutantów (trofea i mięso), żywnością, używkami, detektorami i artefaktami to nikt nic innego nie kupuje.

Chodzi mi np. o młotki czy scyzoryki które w Misery służyły do lekkieko podnoszenia wytrzymałości naprawianych przedmiotów. Nikt tego nie chce. Nie widzę żadnego zastosowania dla nich. Sporo szmecu którego nie warto nawet wyrzucać bo tylko gra bardziej klatkuje…

W ogóle brak szmatek to lekkie kuriozum bo wymaga dodatkowych smarów (drogich) by mieć te dodatkowe kilka procent wytrzymałości zwróconej.

W Misery 1.2 grałem dwa razy, w Misery 2.1.1 trzy razy ale nadal głowię się z Zewem Nędzy.

Swoją drogą - mam dodatek który zwiększa ceny sprzedaży artefaktów. Może zrzędzę ale przy takich cenach zostawienie starych cen artefaktów jest dla mnie głupie. Nawet z najmniejszym fixem który podnosi ceny 12-krotnie ledwo wychodzę na zero.

Z oryginalnego Misery pamiętam zbieranie gratów i złomu i opychanie go sprzedawcom na Zatonie.

Tylko kto to teraz skupuje?

Złom skupują handlarze “typu” barman, tacy jak Barman z Baru, barman Czystego Nieba itp. Chyba że się coś zmieniło bo nie grałem na najnowszym patchu.

1 godzinę temu, Ranger801 napisał:

Złom skupują handlarze “typu” barman, tacy jak Barman z Baru, barman Czystego Nieba itp. Chyba że się coś zmieniło bo nie grałem na najnowszym patchu.

Właśnie w tym sęk że już nie skupują (mam wrażenie że to zmiana w stosunku do wersji 0.90?) albo mi się myli z oryginalnym Misery2.1.1.

Co do szmatek - miał je handlarz wolnościowców dopiero.

Miałem ciekawe zadanie. Jakiś samotnik w skórzanej kurtce i strzelbie myśliwskiej polecił mi znalezienie Kulebiaka w zamian za karabin. Zanoszę mu, tekst typu „ciężko mi się rozstać z tak dobrym gnatem ale zasługujesz na niego" tyle że zamiast karabinu daje mi kasę. Pół miliona rubli.

2 polubienia

Orientuje się ktoś jak zdobyć kompanów? Nie znalazłem jeszcze ani jednego pomimo robienia zadań dla pojedynczych ludzi. 

@Burbon

Musisz mieć wysoką reputację. Jeśli masz NPC na zielono, to możesz go zwerbować.  Oczywiście nie wszystkich się da. Bez acziwa możesz mieć 2, a z max 5 kompanów.

1 polubienie

Mam najwyższy poziom reputacji, ale nie wiem jak uczynić samotnika zielonym. Z kolei jak dołączyłem do frakcji to też nie mogłem werbować ludzików. Czyli co, muszę wykonać kilka zadań dla jednego typa? 

Zapomnałem loginu - tu jest to co chcialeś, 17:32 29.05.2017:

Разборка оружия СоМ 1.0d_fix2.rar

Mam problem przy zakładaniu pierwszego pancerza. Wcześniej to nie było animacji i działało, potem znikąd animacja się pojawiła, teraz jest to :frowning:

FATAL ERROR [error]Expression : \<no expression\>[error]Function : CScriptEngine::lua\_error [error]File : ..\xrServerEntities\script\_engine.cpp [error]Line : 189 [error]Description : fatal error [error]Arguments : LUA error: [string "xr\_effects.play\_inv\_repair\_sewing\_kit()"]:1: attempt to call field 'play\_inv\_repair\_sewing\_kit' (a nil value)

Ale ty coś modyfikowałeś w plikach czy czysty mod?

Naprawione, wystarczyło wgrać podstawowy plik xr_effects

Mam problem  z handlarzami. Przedmioty w sklepach się nie zmieniają. Kilkadziesiąt godzin i zawsze to samo (stan już znam na pamięć). Myślałem, że po wbiciu osiągnięcia “Bogacz” to się zmieni ale jest gorzej. Przed osiągnięciem najlepsze pancerze to był Beryl i Seva na Zatonie. A po wbiciu i te zniknęły. Save/Load, a w sklepie ciągle to samo. Widać nawet po wadze ich ekwipunku.

Drugi problem jest z zaludnieniem Zony. Mnożnik działa na mutanty ale nie na Stalkerów. Ustawione na 1.5x i można spotkać czasami jednego zagubionego na mapie. Nawet w pewnych miejscówkach rzadko ich widać. Za to po wyłączeniu mózgozwęglacza często trafiam na duże oddziały Monolitu. A bezpośrednio po wyłączeniu i wyjściu na powierzchnię, czekało na mnie około 50’ciu! Wracałem z dobre trzy godziny na magazyny wojskowe.

Ja mam problem z licznikiem geigera, po użyciu (f4) nie pokazuje mi liczby milisivertów :confused:

Witam, powróciłem do moda, ale po instalacji na nowym dysku występuję micro przycięcia. Jak wchodzę do wody to gra się zachowuje jakbym grał na sprzęcie sprzed 10 lat …

Specyfikacje Laptopa

Procesor : Intel Core i7 6700HQ 2,60 GHz

Ram : 8 GB ( DDR3)

Grafika : nVidia Geforce GTX960 M + Intel HD graphics 530

Dysk : HDD 1 TB

Jakieś rady jak mogę się pozbyć tych przycinek ?