Czas Sojuszu - Więź czasów (III część serii)

@kondotier я Вентилятор менял у Пилота на два артефакта, поэтому не знаю как его создавать.А заминированный рюкзак это квест из фриплея,как и аномалия “Суицид”.В нормальной игре их нельзя использовать.

ja Wentylator zmieniał Pilota na dwa artefaktu, więc nie wiem jak go tworzyć.A wydobywano plecak to zadanie z фриплея,jak i anomalia “Samobójstwo”.W normalnej grze nie można ich użyć.

1 polubienie

@LIQUIDATOR - Ранее я забыл взять детектор в руки. Сориентировался и арт получил. Дал снимку.

Да, я тоже теперь хочу менять с лётчиком. Знаю место в Лиманске, где то возле гастронома. Нахожусь на Юпитере и хотелосьбы найти здесь.
Может быт в этом рюкзаке который нашёл?

Tłum: Poprzednio, zapomniałem wziąć do ręki detektor. Zorientowałem się i arta dostałem. Dałem screena.

Tak, a teraz też chcę wymienić się z lotnikiem. Wiem o miejscu w Limansku, gdzieś koło gastronomu. Znajduję się na Jupiterze i chciałbym znaleźć tutaj. Może być w tym plecaku jaki znalazłem?

1 polubienie

@kondotier Нет, в этом рюкзаке ничего нет и его не подобрать всё равно.На Юпитере артефакт в деревне Копачи, там в пруду зомби, у одного из них в трупе можно взять Изолятор.А второй в Лиманске,но не у гастронома,а у перекрёстка где снорки прыгают.Там за круглой вентиляционной шахтой лежит рюкзак с артефактом Штурвал.

Nie ma w tym plecaku nic nie ma i go nie odebrać wszystko jedno.Na Jowiszu artefakt w miejscowości Копачи, tam w stawie zombie, u jednego z nich w ciele można wziąć Izolator.A drugi w Лиманске,ale nie ma sklepu spożywczego,a na skrzyżowaniu gdzie снорки skaczą.Tam za okrągły wentylacyjnej kopalnią leży plecak z artefaktem Ster.

2 polubienia

@LIQUIDATOR Спасибо. Теперь всё ясно. Думал, что Изолятор будет там, где такая странная аномалия возле Оазиса.

Tłum: Dziękuję. Teraz wszystko jasne. Myślałem, że Izolator będzie tam, gdzie jest taka dziwna anomalia koło Oazy.

1 polubienie

@kondotierЭто аномалия “Суицид” в нормальной игре в неё залезть нельзя,убиваешь себя из пистолета всегда.А вот если надеть пси-шлем,то там можно ходить по ней легко,обыскивать и рюкзаки и трупы.Но пси-шлем доступен только во фриплее.

To anomalia “Samobójstwo” w normalnej grze w nią wejść nie można,zabijasz siebie z pistoletu zawsze.Ale jeśli założyć psi-kask,tam można chodzić po nim łatwo przeszukiwać i plecaki i ciała.Ale psi-kask jest dostępny tylko w freeplay.

1 polubienie

@LIQUIDATOR - Нашёл этих зомбированных, но нужный мёртвый лежит в пси зоне. Не убивал его. У меня шлем с пси защитой, два арта с пси защитой и дополнительно принимаю пси блокировку. 100% защита.
Но когда беру ящик, сразу погибаю. У меня только форма сталкера. Нужен лучший броник, примерно СЕВА?

Znalazłem tych zombich, ale potrzebny martwy leży w psi strefie. Nie zabiłem go. Mam hełm z psi ochroną, dwa arty z psi ochroną i dodatkowo biorę psi blokator. Ale kiedy zabieram skrzynkę, od razu ginę. Mam tylko ubiór stalkera. Czy jest potrzebny lepszy pancerz, np. SEVA?

1 polubienie

@kondotier ящик или контейнер брать не нужно,артефакт будет просто в трупе лежать.Ящик всех убивает.

pocztowa lub pojemnik brać nie trzeba,artefakt będzie po prostu w ciele leżeć.Pocztowa wszystkich zabija.

1 polubienie

@LIQUIDATOR - Ну, в зетом трупе арта не было. Там лежит ещё один. Может быт в ним. Я не ждал ответа и пошёл в бар. Денег мне хватает, куплю СЕВА и тактический шлем. Будет легче играть.

Tłum: No w tym trupie arta nie było. Tam leży jeszcze jeden. Może być w nim. Nie czekając na odpowiedź, poszedłem do baru. Mam wystarczająco pieniędzy, kupię SEVĘ i taktyczny hełm. Będzie łatwiej grać.

1 polubienie

@kondotier да не в этом трупе,в другом.Там просто артефакт лежит,без всяких контейнеров.СЕВА -пустая трата денег,экзоскелет надо покупать,чтобы было легче.

tak nie w tym ciele,w innym.Tam po prostu leży artefakt,bez żadnych pojemników.SEVA -strata pieniędzy,egzoszkielet trzeba kupić,aby było łatwiej.

1 polubienie

@LIQUIDATOR Уже всё в порядке. Проверил СЕВА и не взял. Нет у неё ПНВ и возможности нём снабжения. Вчитал предыдущую сохранку и Изолятор взял. Теперь иду в Лиманск. Две задачи там. Второй арт и встреча с солдатами.

Который механик, может мне избавить от рюкзака найденого возле градирной? Выбросить невозможно, а весить.

Tłum: Już wszystko w porządku. Sprawdziłem SEVA i nie wziąłem. Nie ma noktowizora i możliwości ulepszenia. Wczytałem wcześniejszy zapis i wziąłem Izolator. Teraz idę do Limanska. Tam dwa zadania. Drugi artefakt i spotkanie z wojskiem.

U którego mechanika mogę si e pozbyć plecaka znalezionego koło chłodni. Wyrzucić nie można, a ciąży.

1 polubienie

Witam serdecznie, mam pytanko czy są może prace nad spolszczeniem tego moda?

Na razie to ktoś z nas mógłby dobrze zapoznać się z tym modem, ukończyć go i wypowiedzieć się o jego jakości. Dobrze byłoby też poczekać na wyłapanie większości błędów przez graczy rosyjskich. Rosjanie mają bardzo skrajne opinie o tej modyfikacji. Nie wypowiadam się, ponieważ nie grałem.

2 polubienia

@Khorne85cze - Jeszcze za wcześnie na spolszczenie. Sądzę, że tłumacze wezmą się za niego, ale jak przyjdzie sygnał, że nie będzie patchy, wymagających tłumaczenia.

A to coś dla zwolenników stalkerek.

Ładnych widoków.

Tak bez zdejmowania kombinezonu? Miód na serce zatwardziałego zwolennika Monolitu

4 polubienia

1 minutę temu, kondotier napisał:

coś dla zwolenników stalkerek

Miód na me serce🥰 Dziękuję.

1 polubienie

@Anton_Gorodecki - Jestem na początku rozgrywki, ale już mogę powiedzieć, że fabuła jest bardziej niż nietuzinkowa, jest co robić i się nie nudzić. Już dwa razy zgubiła mnie rutyna, więc trzeba myśleć. Są możliwości wyboru, zmieniające sposoby osiągnięcia celu. Zbalansowane oddziaływanie przy strzelankach. Łatwo nie jest, ale jak się zorientowałem w możliwościach mutantów i NPCów, to po problemie. Jest system osiągnięć, w którym o warunkach na osiągnięcie dla jednych mamy wyjaśnione co zrobić, inne daje sam mod. Istnieją emisje, psi burze i kwaśne deszcze. Miejsca ukrycia wskazywane, ale jest ich mało, albo trzeba o nie powalczyć i zdążyć. GG męczy pragnienie, a ma tylko jedną manierkę na trzy hausty. Woda do kupna tylko u handlarzy i nie tanio. Ratunek w energetykach, nie przeszkadzających spać. Lub zdobycie arta zmniejszającego pragnienie o połowę. Miejsc do spania jak na lekarstwo. Stopniowe uzyskiwanie dostępu do teleportów.

3 polubienia

Podbicie tematu.

W nawiązaniu do poprzedniego tematu. Jak u Hitchcocka, najpierw trzęsienie ziemi, a potem jeszcze gorzej. Moja zapobiegliwość w gromadzeniu sprzętu poszła na nic. Ograbiony, musiałem zbierać od nowa. Ale są w Strefie dobrzy ludzie tak jak te stalkerki na screenach. Nie pozwoliły działać w sweterku i z nożem w zębach. Mod się rozkręca.

Tak, tak, to stalkerka ze swoją bandą zmutowanych stalkerów.

A tu coś dla koneserów. Chciałem ją okraść, ale się zapatrzyłem i nic z tego nie wyszło.

2 polubienia

@Anton_GorodeckiO każdym modzie będą zawsze różne oceny i komentarze.Nie ma takiego,aby podobało się wszystkim.Ale ten mod jest bardzo dobra i kompetentna praca autorów, wiele ciekawych rzeczy w fabule.Nie ma absolutnie nietypowe ruchy.Inny świat jeszcze nigdzie w modach nie spotkałem.Chociaż,dla mnie osobiście,przejście było proste.Jestem przyzwyczajony do R. E. B. O. R. N. więc tutaj wszystko szybko decydował.

@kondotierИзбавиться от рюкзака будет тяжело,я думаю.Похожий вопрос я только один раз встречал на форуме,но автор мода ответил,что надо ждать фриплея и там будут квест с этим заминированным рюкзаком,а без этого избавиться нельзя вроде.

Pozbyć się plecaka będzie ciężko,myślę.Podobne pytanie mam tylko jeden raz spotkałem się na forum,ale autor moda odpowiedział,że trzeba czekać freeplay i tam będą quest z tym заминированным plecakiem,a bez tego nie można się pozbyć takiego.

2 polubienia

@LIQUIDATOR - Так и плохое дело с этим рюкзаком. Прийдеться тащить. Но у меня есть вопрос. Валяется в инвентаре какой-то ключ до сейфа. Не могу вспомнить, к какому? Поможешь?

Źle się stało z tym plecakiem. Przyjdzie dźwigać balast. Ale mam pytanie. Mam w inwentarzu jakiś klucz do sejfu. Nie mogę sobie przypomnieć do jakiego to. Pomożesz?

1 polubienie

@kondotier я думаю.это на Янове сейв,в кабинете Седого.Там хорошие артефакты лежат,но если атаковать Янов в одиночку будет много работы.Там человек 30-40 врагов.Надо дождаться пока будет по сюжету квест “захватить Янов”,чтобы не в одиночку это всё делать

myślę.to na Janowie zapisać grę,w gabinecie Siwego.Tam dobre artefakty leżą,ale jeśli atak Janów sam będzie dużo pracy.Tam człowiek 30-40 wrogów.Trzeba poczekać, aż będzie na działce o quest “uchwycić Janów”,aby nie sam to zrobić.

@LIQUIDATOR Спасибо. Теперь у меня Янов заперт. И когда через двери убил непися внутри, текущие задание провалилось. Буду ждать с проверкой.

Tłum: Dziękuję. Teraz u mnie Janów zamknięty. I kiedy przez drzwi zabiłem NPCa w środku, zadanie bieżące zostało zawalone.

1 polubienie