Dawne Dzieje. Zdarzenie 3

Tytuł oryginalny: Old Episodes. Episode 3
Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004
Data premiery: 10.03.2016 r.
Autor: CRAZY_STALKER6665
Autor spolszczenia: @kondotier
Śr. długość rozgrywki: (ok. 5 godzin )

OPIS:

Spoiler

Dawne Dzieje. Zdarzenie 3 to modyfikacja fabularna, której głównym bohaterem jest Michaił - wojskowy, który przybył na Agroprom w celu zbadania podziemnego laboratorium. Czy misja zakończy się powodzeniem? Przekonajcie się sami!

Cechy moda:

• zoptymalizowana grafika oraz nowe modele NPC;
  • cutscenki;
  • unikalna paczka broni;
  • obszerne dialogi.

Ważne:
Przy pierwszym wejściu do podziemi Agropromu nie należy wchodzić do kryjówki Striełoka!

Możliwe problemy:

Spoiler

error]Expression : vertex || show_restrictions(m_object)
[error]Function : CPatrolPathManager::select_point
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\patrol_path_manager.cpp
[error]Line : 155
[error]Description : any vertex in patrol path [***] in inaccessible for object [***]

Jeżeli napotkamy taki wylot, należy ponownie wczytać ostatni zapis gry.

GALERIA:

Spoiler

INSTALACJA:

Spoiler

Poprawna kolejność instalacji:

1. Cień Czarnobyla 1.0004.
  2. Po pobraniu i rozpakowaniu archiwum przenosimy jego zawartość do głównego katalogu gry.

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod (pełna wersja PL):

• Nasz serwer - [KLIK]

Autor spolszczenia moda ( @kondotier ) NIE WYRAŻA ZGODY na jego uploadowanie/publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl.

Alternatywne linki:

Spoiler

Mod:

Spolszczenie:

• Nasz serwer - [KLIK]

Patche do spolszczenia (nr 1 i nr 2):

• Nasz serwer - [KLIK]

Minimapa:

Źródło:

9 polubień

Odpaliłem modzika - jest mrocznie:

Może być ciekawie, brak wyświetlanych zadań, informacje w dialogach i w znalezionych PDA, zobaczymy.

Zapowiada się ciekawie.

Wyjątkowo często oglądam w tym modzie taki widok…

Zapisy wczytują się zaskakująco szybko - widać majstrowali przy optymalizacji.

Czy faktycznie cały HUD, to te dwa paski zdrowia i pancerza? Nie ma nic z broni? Są pliki z których można wywołać minimapę?

No i sugestia: aby posty od #2 przenieść do nowego tematu dyskusji o modzie, a #1 zamknąć.

Cały HUD wygląda tak, jak na screenie poniżej. Natomiast mnie zaskoczyła jeszcze, śliczna Pani generał Awierjakowa, aż przyklęknąłem.

4 polubienia

Czyli że, przynajmniej rodzaj amunicji i tryb ognia pokazuje. A patrzyłeś, na pliki z minimapą? Mają sekcję z nią? Bo wyciągnąć na ekran to nie problem.

Da się przywróci minimapę, tę zrobiłem tak na próbę.

2 polubienia

Taka, bez tych ozdóbek całkowicie wystarczy. Tylko pod nią jeszcze zegar i kompas wstawić, i rób patcha.

Postaram się.

Ps. Dodałem minimapę, wygląda jak na screenie wyżej + kompas, dla zainteresowanych link w pierwszym poście. Niestety nie wiem jak dodać zegar, na razie trzeba korzystać z tego w inwentarzu.

3 polubienia

Masz pliki z zegarem. Trzeba tylko współrzędne będzie dopasować. Ale ten zegar chyba był zrobiony dla minimapy takiej jak ta na screenie.

ZEGAR w minimapie.7z

Witam,gdzie wkleić pliki z minimapą?Pozdrawiam

Tu: gamedata\config\ui .

Dzięki, już dodałem w #1.

@cichy - Co jest przyczyną pojawiania się tej informacji - Твой пть завершен - , błędy moda, czy trudność gry?

I takie coś. W #1 mod z poprawkami waży mniej niż mod z linka.

Czy na pewno jest tam wszystko i te dwa fixy też?

Mody w tych dwóch linkach są inaczej spakowane.

Postawiłem moda z linku z poprawkami. Rus na pol zrobiony i wstawiony localization.

W katalogu plików tekstowych, mam ich tylko 5. Brak plików ze scenariuszowymi dialogami.

Ile ich tam powinno być?

Pobiorę wersję oddzielną i sprawdzę.

DODANO.

Mod ponownie zainstalowany, z części. Ten sam efekt. Pliki dialogowe znalazłem w gameplay.

Wygląda na to, że coś nie tak jest z plikiem localizations.ltx. Coś mod się z nasza podstawką nie lubi .

Może i pliki z gameplay trzeba dodać?

Moda z poprawkami postawiłem zgodnie z #1 i wszystko jest w porządku. Link do strony zaraz wstawię. Biję się w piersi wstawiłem localization bez średnika, już poprawiony.

W pliku localization.ltx do pobrania z #1, trzeba dodać średnik. Inaczej w nieprzetłumaczonym modzie będą robale.

1 polubienie