Dead Air - Dyskusja ogólna

Godzinę temu, bloodrise napisał:

Linki do pobierania nie działają…na moddb też nie idzie znaleźć instalki do pobrania. Da rady ktoś swoje podrzucić? 

Link do torrenta działa w 100%. Tu link do pobrania z Yandexa: https://yadi.sk/d/HT7Oxpfy3YD2QS

Ekipa tworząca moda pochwaliła się, że nowa wersja może pojawić się już latem. Wiekszość prac została zakończona, nowości zaimplementowane, a błędy naprawione.

Powstała też strona na Patreonie jakby ktoś chciał wspierać twórców ale wpłaty są dobrowolne i nie przekładają się na żadne bonusy i przywileje.

Da się zrobić “1984”

1 polubienie

Czy są jakieś cheaty do Dead Air lub trainer?

Jeśli jest to proszę o link

Dead Air ma wbudowany spawner, jak każdy chyba mod na CoC. Zrób skrót do .exe. gry i dopisz w “elemencie docelowym” -dbg. Ma to wyglądać tak:

Odpalasz grę, wciskasz ESC a następnie “S” i spawnujesz co chcesz.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXX coś tam - 

https://www.moddb.com/mods/dead-air/news/dead-air-faq

1. How to enable the spawner?

In the properties of the game’s shortcut, add -dbg to the path. Example: “D: \Games\Dead Air\xrEngine.exe” -dbg, after loading your save, go to the main menu and press the “S” key.

Tutaj masz z obrazkami, czyli co, jak i gdzie:

http://artstalker.ucoz.net/load/mody_dlja_s_t_a_l_k_e_r_zov_pripjati/spavn_menju_dlja_s_t_a_l_k_e_r_dead_air/3-1-0-26

Jakim cudem przeoczyłeś mój post “piętro” wyżej, gdzie napisałem dokładnie to samo, tylko po naszemu? 

Nie przeoczył, tylko by chyba spać nie mógł, gdyby się nie wciął.

Widziałem ale poszerzyłem info bo młody pewnie ma kłopoty, ale jakby co to to usunę.

4 nowe filmy z nowej wersji modyfikacji «Dead Air», które zostały nakręcone specjalnie dla ap-pro.ru listy najbardziej oczekiwanych modów.

Spoiler

Zaktualizowany Kordon:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=6nH2Tp1qc3g

Dynamiczne kałuże:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=cxQaX58rUcw

Mokre powierzchnie:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=KLXYhbIsLbo

Wolumetryczne światło:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=2WKSC22p2G0

Cześć

Zainstalowałem moda wraz z Rebalance i mam z zwiazku z tym kilka pytań

-Mam kilka opcji dialogowych ktore wygladaja mniej wiecej tak: _costam_costam_costam.  To po prostu jeszcze nie dokonczone sciezki dialogowe, czy cos zle zrobilem podczas instalacji? 

-Czy Rebalance zawiera fabułe Rerum i czy zawiera “dodatki” z pierwszego posta w tym temacie?

-Gdy póbuje prześć na bagna obok posterunku wojskowego to cofa mnie do poczatku tunelu z komunikatem ze _costam_dostepu_odmowa_.Dlaczego?

-Mam _stalker_graphite_outfit_name jako kombinezon i nie moge przydzielic amunicji do PPszy-41 na pasku poniezej menu szybkiego wybierania (czyli F1, F2 itd). Dlaczego?

Jak instalowałeś najnowszą wersję np z tymi dopełnieniami fabularnymi na wersję spolszczoną to te cośtam_cośtam to wynik tego, że te rzeczy były nieprzetłumaczone. Tak samo będzie z jakimiś nowymi opisami giwer, kombinezonów i zadań.

Wrzuciłeś nowy dodatek po rosyjsku czy tam angielsku na moda z pierwszego postu.

Co do tej odmowy dostępu przy przejściu, pewnie trzeba znaleźć/kupić jakieś “namiary” na przejścia między lokacjami żeby z nich korzystać.

Jak chcesz mieć normalne opisy z tym dodatkiem to musisz grać bez polonizacji.

Dzieki za odpowiedź.

Orietujesz sie może gdzie moge znaleźć te namiary? Byłem u Sidora i Żniwiarza, ale oni tego nie maja. Zestaw kartograficzny i mapy wojskowe nic nie zmieniają…

A ja mam pytanko czy Rerum jest jeszcze gdzieś indziej wrzucone oprócz torrenta i tego yandexa, bo na nim trzeba najpierw zapisać na swoje konto, nie ma bezpośredniego downloadu. może jakiś google drive albo inny yandex? Chodzi o mod i fix1.

No i czy ktoś patrzył jak wygląda to maszynowe angielskie tłumaczenie, zęby nie chcą wypaść z bólu?

Rerum jest tylko na yandeksie i torrencie niestety.

Co do tłumaczenia - zrozumiałe, da się grać. Co najwyżej gramatykę można podszlifować ale jak na projekt jednego ochotnika to i tak sporo.

dla chętnych i odważnych których nie zrazi brak perfekcyjnej gramatyki - oto link

Co do moda - głównie szwędanie się po laboratoriach, a te unikałem podczas grania w mody z tej serii (Call of Chernobyl, Call of Misery i jej odmiany jak Dead Air czy Anomaly). Nowe wątki nie pojawiają się w PDA - trzeba czytać notatki, dialogi i samemu notować. Prócz rozmowy z Doktorem musimy przemierzyć każdy zakątek podziemnych placówek.

● “Łatwy Szmal” - wątek przedstawiciela handlowego.
● “W butach szakala” - wątek nieznanego stalkera w Kotlinie.
● “Uwięziony w schronie” - wątek wolnego człowieka.
● “Ten który zna odpowiedzi” - wątek w Limańsku.
● “Nieznany obserwator” - różne lokacje.
● “Poszukiwacz zguby” - wątek trzech stalkerów w instytucie badawczym.
● “Dzieci Lochów” - wątek zjaw w X-18.
● “Świadek” - wątek Wolności.
● “Znak” - wątek w wiosce pijawek.
● “Król lochów” - wątek stalkerów w podziemnym przejściu.
● “Rodzinna pamiątka” - wątek Łowcy i Poddasza.
● “Sowa” - wątek Zatonu.
● “Zbawca” - wątek Żołnierza.
● “Zaginiony oddział” - wątek ludzi lojalnych.
● “Strzelec” - generatory, Prypeć.
● “Esencja” jest w Warlabie.
● “Były najemnik” to Martwe Miasto.
● “Cień Monolitu” - wątek członków tego ugrupowania.
● “Porzucone dzieci” - wątek Kontrolerów.
● “Sekret Oazy” - wątek na Jupiterze.
oraz inne nawiązania do innych postaci

Do tego zmiany i dodatkowa zawartość w rozgrywce.
Możemy znowu zdobyć Gaussa, detektor Niedźwiedź, pancerz Monolitu, możliwość wymiany na Pchlim Targu osobistych notatek, wymiana broni z jakąś ważną postacią (Żwawy?), zmiana w czasie który potrzebują sprzedawcy na zmiany w asortymencie.

Wróciło rabowanie naszych schowków, bujanie celownika, zdobycie hełmu od Sacharowa będzie wymagało więcej roboty, 

2 polubienia

Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego w dziczy jak i w laboratorium X16 pasek życia sam spada?

Jestem wyposażony w w kombinezon ekologów, maskę gazową zmodyfikowaną pod ochronę psioniczną, oraz posiadam hełm do obrony psionicznej od naukowca w jantarze.

W grze nie wyświetla się żadna informacja co mi zagraża gdy wchodzę na niebezpieczny teren, pasek życia po prostu spada.

16 minut temu, Bieleyerozy napisał:

Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego w dziczy jak i w laboratorium X16 pasek życia sam spada?

Jestem wyposażony w w kombinezon ekologów, maskę gazową zmodyfikowaną pod ochronę psioniczną, oraz posiadam hełm do obrony psionicznej od naukowca w jantarze.

W grze nie wyświetla się żadna informacja co mi zagraża gdy wchodzę na niebezpieczny teren, pasek życia po prostu spada.

Czy w tym modzie można kupić butle z tlenem? Z tego co kojarzę w modach gdzie takie można nabyć laboratoria można odwiedzać tylko w kombinezonie z zamkniętym obiegiem powietrza (te naukowe, zielone, czerwone czy żółte) oraz SEVA.

24 minuty temu, ZapomnialemLoginu napisał:

Czy w tym modzie można kupić butle z tlenem? Z tego co kojarzę w modach gdzie takie można nabyć laboratoria można odwiedzać tylko w kombinezonie z zamkniętym obiegiem powietrza (te naukowe, zielone, czerwone czy żółte) oraz SEVA.

A to w tym tkwi problem, dzięki serdeczne. Aczkolwiek nie widziałem abym mógł kupić u kogokolwiek taki kombinezon.

Może ktoś z was wie czy da się przedłużyć widoczność ran na zwłokach?

Znikają niezwykle szybko, zaraz po upadku zwłok na ziemię.

Kombinezon SEVA, choć teoretycznie pojawia się u handlarzy, to najłatwiej (choć łatwo i tak nie jest) zebrać jest go z trupa Stalkera, chyba najlepiej monolitu. Musi być on, oczywiście, w takim stanie, aby móc przeprowadzić na nim naprawy za pomocą najlepszego zestawu do naprawy kombinezonów.

Co do ran na zwłokach, nie mam pojęcia, czy na razie znajduje się jakiś prowizoryczny sposób na poprawę tego aspektu. Przypuszczam, że autorzy modyfikacji zauważyli już ten problem i w przyszłości zostanie on naprawiony.

10 godzin temu, stalker1997 napisał:

Kombinezon SEVA, choć teoretycznie pojawia się u handlarzy, to najłatwiej (choć łatwo i tak nie jest) zebrać jest go z trupa Stalkera, chyba najlepiej monolitu. Musi być on, oczywiście, w takim stanie, aby móc przeprowadzić na nim naprawy za pomocą najlepszego zestawu do naprawy kombinezonów.

Co do ran na zwłokach, nie mam pojęcia, czy na razie znajduje się jakiś prowizoryczny sposób na poprawę tego aspektu. Przypuszczam, że autorzy modyfikacji zauważyli już ten problem i w przyszłości zostanie on naprawiony.

Gram w Dead Air już tydzień i nie zauważyłem ani razu abym mógł zdjąć kombinezon od jakiegokolwiek trupa, do tego mod jest bardzo niestabilny i podczas grania zawiesza się dość często. Do tego fabuła praktycznie nie istnieje, a szkoda, na bagnach od jakiegoś doktora otrzymałem zadanie aby znaleźć schowek Streiloka w prypeci i po znalezieniu schowka zadanie się po prostu kończy i nie wiem co dalej robić. Mechanicznie i graficznie Dead Air wymiata, ale brakuje mi fabuły z którejkolwiek części. Bez tego to zwykłe zbieractwo i unikanie śmierci, która czai się wszędzie dosłownie bo tak naprawdę w tym świecie nic się nie dzieje, broni jest niesamowicie mało, a jak znajdzie się coś fajnego to amunicji nie kupi się nigdzie, a ze zwłok wypada dość mało. Znalazłem PKM z 30 pociskami i podróżując po świecie nie natrafiłem nigdzie na naboje do niego co czyni z PKM broń jednorazowego użytku.