Dead City Epilogue

Czy może ktoś wie jak w tym modziku zwiększyć udźwig i skok

Czy ma ktoś może rozpakowany config ? Całkiem przypadkowo.

Kurcze. Przecież ja go mam.

W dniu 18.08.2024 o 14:52, Elkitrim1562164334 napisał(a):

Czy może ktoś wie jak w tym modziku zwiększyć udźwig i skok

Artami najlepiej : piórko lub śmigło ( odpowiednio +45 i +30)

@Elkitrim1562164334

spałner: https://stalkerfile.ru/k8UT6T6aV0Lrpyt/file

W remizie tez nie znalazlem arta. Tak samo jak w watku wspomniano : teleporty, obie fleszki. Ale gdzie art nie mam pojęcia.

Poza tym mam wątpliwość czy detektor gałązka jest na pewno lepszy od elite plus ( a ktos tak wspominał).

Acha w najnowszej wersji moda: w Rudym Lesie dokument jest w innym miejscu niz w filmie LIQidatora. Też w kopalni za czołgiem, ale nie w rurze, tylko w głównym pomieszczeniu w skrzynce elektrycznej ( pomieszczenie gdzie jest duża półka z skrzynkami - wszystkim znane : tam gdzie w innych modach jest kontroler albo stalkerzy). Przy okazji : po wzieciu dokumentu nie trzeba zasuwać z powrotem z buta, winda to skrót do Leśnika

Mod już jakiś czas temu pobrany i niedawno ukończony wraz z liniami pobocznymi.

Jak dla mnie jedna z najlepszych modyfikacji, bardzo dobry balans handlu i obrażeń. Mnóstwo kombinezonów i pancerzy jak również szeroki przekrój dostępnej broni. Pancerze i broń można modyfikować u techników i co jest plusem bez dokonywania wyboru którą modyfikację chcemy wybrać dla danego przedmiotu (możemy wybrać wszystkie jeżeli nas stać :slightly_smiling_face:). Sporym atutem moda jest też ogromny przekrój dostępnych artefaktów, ograniczeniem przy ich zdobywaniu są posiadane detektory, te zdobywamy w trakcie postępów w rozgrywce, najlepszym jest Elita +. Dzięki temu detektorowi odnalazłem artefakt sześcian na latającej wyspie w Remizie, a poszukiwany naukowiec leży niedaleko martwy w obozie. Jest bardzo dużo naprawdę przydatnych artefaktów ułatwiających rozgrywkę, te najlepsze chronią przed promieniowaniem, podnoszą udżwig, zwiększają znacząco wytrzymałość, tamują krwawienie i przywracają zdrowie i bywa, że takie umiejętności są w pojedynczym artefakcie np. czyste niebo.

Spoiler

Z informacji znalezionych przy tym naukowcu, dowiadujemy się, że z labu pod martwym miastem miał być wywieziony unikalny artefakt, dopiero po powrocie w to miejsce z detektorem Elita + z sejfu wypada wszechwidzące oko, wcześniej przy gałązce tylko mignął i znikał.

Spoiler

Przy zadaniu odłamek monolitu, po dotarciu do spełniacza życzeń i umieszczeniu tego odłamka w monolicie, wypada nam artefakt czyste niebo.

Spoiler

Praktycznie zaraz na początku rozgrywki możemy zdobyć najlepszą snajperkę w tym modzie. Należy tylko na bagnach znaleźć trzy komplety narzędzi dla technika czystego nieba i otrzymamy namiar na schowek z tą bronią, amunicja do niej nie jest tak powszechnie dostępna, ale można ją kupić i czasami znaleźć.

Spoiler

Po patchach w skrytce w Prypeci nie ma już wypasionego pancerza, jest tylko broń. Pierwszy egzo kupiłem u handlarza i po upgradzie z artami na pasie czułem się w nim jak w małym czołgu, doskonały :slightly_smiling_face:. Najlepszy egzo dostaniemy od Saharowa za dokumenty projektu darwin, tyle tylko że to już pod koniec rozgrywki.

Spoiler

Artefakty z zadania dla bagiennego doktora znajdziemy w takcie rozgrywki (przynajmniej tak było u mnie) i nie musimy się wracać do mrocznego parowu by ich szukać w tamtejszych laboratoriach. Kto lubi zwiedzać i tak tam dotrze.

Śpiwór znalazłem również na magazynach wojskowych w domku na poddaszu.

Spoiler

Na koniec zostawiłem sobie odnalezienie oazy i artefaktu serce oazy.

Spoiler

Mod naprawdę godny polecenia, graficznie bardzo ładny, ciekawy fabularnie, stabilny i co najważniejsze uciągnie go dość słaby komp (jedynie magazyny wojskowe są przeszkodą dla słabszych jednostek, na mocnych nie ma ta lokacja żadnego znaczenia. Podziękowania za tłumaczenie. Moda gorąco polecam.

3 polubienia

Mam 5 pda po oddaniu Barmanowi jego działki, jeśli oddam 6 technikowi to da mi to urządzenie deszyfrujące bez pobierania opłaty dobrze zrozumiałem?

Gdzie jeszcze jedno znaleźć, ubiłem wszystkich najemników, a kasy nie mam żeby zapłacić pełną kwotę.

Daner:

Zadania poboczne od zawodników w Barze lub zbieraj kasę, chociaż na zasadzie barteru z mechanikiem - dajesz PDA i za brakujące kasa.

1 polubienie

Rzeczywiście jak się ma 2 pda to wystarczy dopłacić 70k, warto zdobyć dobry detektor jak kolega opisywał na pierwszej stronie to szybko kasa wpada.

1 polubienie