@LIQIDATOR Ja za to czytałem treść tej fleszki bo musiałem ją przetłumaczyć, żeby nasza translacja się zgadzała z tym co zostało dodane w patchu 02. Oczywiście jak wyjdzie patch 03 to też dostosuję do niego translację. Tylko o co z tym dokładnie chodzi? (Jest tam coś na temat tego, że bandyci zabili jakiegoś wolnościowca w egzoszkielecie).
Swoją drogą nie wiem czy zauważyłeś, ale translacja jest dostępna w dwóch wersjach (tak samo zrobił Anton Gorodecki przy premierze jego spolszczenia do Dead City: Special Release) - jedna wersja to sama translacja i w tej wersji interfejs, główne menu i muzyka w nim są takie jak stworzył je Policai, a w drugiej wersji jest dodany Monolith UI, zmienione tło menu głównego i muzyka w tle bo niektórzy wolą oryginalny interfejs, a niektórym Monolith UI bardziej pasuje. Moim zdaniem przy oryginalnym interfejsie czasami dialogi są trochę nieczytelne, ale to zależy od tego co jest w tle za oknem dialogowym
Co mnie wkurza w tym modzie to bandyci ze strzelbami, walą z “połowy” mapy i dodatkowo z celnością jak ze snajperek. Normalnie goście uzbrojeni w karabiny są mniej groźni
@Agrael jeszcze pytanko w kwestii formalnej, jeśli w zadaniu jest, że dokumenty są np w Hangarze na wysypisku to są gdzieś w tym budynku, a nie np w tym labie co są pod nim i do drzwi potrzebny jest jakiś deszyfrator.
A i czy te dokumenty mają np po kilka możliwych miejsc spawnu, czy zawsze są w jednym miejscu?
@vidkunsen nie no wolałbym poszukać samemu, jeszcze kwestia czy leżą jako “dokumenty” czy muszę rozglądać się za skrzyniami, plecakami, małymi skrzyneczkami itp w których mogą być.
@edit
Dobra zerknąłem na próbę w jakiś filmik z dokumentami w Hangarze na Wysypisku i już widzę czego się spodziewać po tym modzie, że to będzie chore szukanie tych papierów. Trzeba będzie zaglądać w każdy kąt.
Dobra zerknąłem na próbę w jakiś filmik z dokumentami w Hangarze na Wysypisku i już widzę czego się spodziewać po tym modzie, że to będzie chore szukanie tych papierów. Trzeba będzie zaglądać w każdy kąt.
W Hangarze na Dumpie dokumentów być nie może, są w żurawiu są w żurawiu. A mój filmik o wszystkich dokumentach w grze, jak i o wszystkich flashcardach wisi na pierwszej stronie tego forum.
Jeśli spojrzysz nie w lokalnym odtwarzaczu, ale na moim kanale w YT, wszystkie kody czasowe i wszystkie warunki pojawiania się kart flash w modzie będą dostępne.
Od początku modzik ustawiony na wysoko i z podobnym oświetleniem i wszystko śmigało, aż tu wchodzę na Magazyny Wojskowe i WTF, pokaz slajdów, nawet na niskich ustawieniach. Niby jest tam trochę drzew itp ale nie jakoś strasznie więcej niż na innych lokacjach.
Też tak mieliście, czekają mnie jeszcze takie ścinki na innych ważnych lokacjach? Dobrze, że tu nie musiałem z nikim walczyć i szybko znalazłem dokumenty.
@tom3kb Na Magazynach to normalne bo autor dodał pewną nową strukturę - dość sporą, ale nie będę Ci spoilerował. W każdym razie ona jest powodem tych ścinek.
Wspomniałem o tym laboratorium - 23.06.2024, laboratorium ma 4 poziomy, najpierw uruchamiamy windę, potem mozolnie z samego dołu otwieramy drzwi/krata z każdego poziomu na klatkę schodową.
Sporo atrakcji w formie mutantów, ukatrupienie kontrolera powoduje brak mulenia kompa na lokacji.
Czołem bratany. Zacząłem grać i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem oczywiście na plus. Zobaczymy jak będzie dale, jak na razie nie zacina się a grafika jest fantastyczna. Poza tym uwielbiam zagadki i eksplorację terenów. Pozdrawiam serdecznie kochani.
Mi na razie najbardziej z broni przydaje się xm8 z Wysypiska z 100 nabojowym bębnowym magazynkiem beta c-mag, przydatny na tych wszystkich wkurzających najemników w egzo co łykają wiadra kulek na klatę.
PP-2000 i Xm8 maja taki sam dmg w grze ( w sumie idiotyzm jak porówna się w realu energię kulek 9mm Para i natowskiego pośredniego .223), natomiast XM8 mi sie nie podoba w grze z jednego powodu : tragicznie niskie reliability ( większość broni z moda w kal 5,56x45 ma to o wiele lepsze ). No i w grze dostępność 9x19 jest niebywała. Praktycznie większość dropi pistolety w 9 mm PAra albo .45 ACP od poczatku gry. Natomiast 5.56x45 masowo pojawia się troche dalej ( razej z najemnikami)