Dream Reader - The Leper Area

@ kfiat

Co do przejścia z Wysypiska do Baru. Ja tam miałem tylko za pierwszym razem “czerwonego” Powinnościowca. Rąbnąłem go i po sprawie.

Ci w Barze nadal byli neutralni, a następnmi na Wysypisku się mnie nie czepiali jak biegałem :wink:

Co do PDA Termita na Magazynach - albo masz szczęście, albo nie. Tak jak nie warto pozwalać tupać pseudogigantowi na Generatorach, bo potem może być problem ze znalezieniem PDA z kodem do Warlabu.

@ apg2312

Celownik do Grozy będzie naprawiony w następnym patchu, razem z amunicją do Wała :wink:

@ kondotier

Jak zrobisz wszystkie kwesty dla Jurka Poliaka, to Jurek załatwi Ci u Pliczki audiencję u Woronina :wink:

Wysłał mnie Jurek Polak do Bazy Czystego Nieba. Przelazłem przez Bagna i wylądowałem w Martwej Topieli.
Na razie bez sukcesu. Zwiedziłem tą pierwszą wioskę, w tunelu znalazłem teleport na Stare Wysypisko i na koniec koło helikoptera załatwił mnie King-Kong.
Czy jestem w dobrym miejscu i skoro 5 granatów z podlufowego, nie zrobiło na nim wrażenia, a na pomoc szedł mu nibyolbrzym, gdzie szukać ratunku i gdzie szukać zlecenia od Jurka.

@ kondotier

Baza Czystego Nieba jest na Bagnach, a nie na Martwej Topieli :wink:

A dostać się można tam jak zawsze - przez przewodnika, którego trzeba poszukać na Bagnach :smiley:

Dobry mod. Miałem problemy z plikami ogg powadujacymi błędy typu comment. Naprawiłem te pliki po spakowaniu to 193M i zawiera 899 plików. Sporo tych plikow i mogłem coś ominąć ale to oczywiście można poprawić. Poprawione pliki z paczki wystarczy skopiowac do sound. Nowa gra nie wymagana. Jeśli jest ktoś zainteresowany moge gdziś wstawić.

No to poszukam, a z bagien przegoniło mnie wojsko.

@kondotier - podpowiem, że do bazy Czystego nieba może zaprowadzić Cię każdy przewodnik, nie tylko ten z Bagien. A jest ich wbrew pozorom sporo :slight_smile:

Witam. Blulaguna no pewnie że jak możesz to wstaw te pliki :slight_smile: Z chęcią skorzystam. Trochę mi te błędy psują zabawę… Pozdrawiam.

@ bluelaguna

Wrzuć te pliki. Zapodamy je do polonizacji jako osobny patch do pobrania z Twojego linka.

Super, że się tym zająłeś :smiley:

apg2312 - oprócz tego z Perymetru, jakoś na żadnego innego, do tej pory nie trafiłem. A przecież sporo lokacji już zaliczyłem po rosyjsku i po polsku.

Jeśli pamiętasz gdzie są, to napisz. Przyda się przy innej okazji. Watson i Holms już się nie liczą.

W Barze i na Dziczy, miałem dialogi o odkryciu drogi z Jantaru na Agroprom. Starałem się ją znaleźć, ale nie powiodło się. Ktoś na nią trafił?

Z Perymetru na Agroprom można dostać się podziemiami. Wychodzimy z szybu na wzgórzu. Chcąc tą sama droga wrócić, zdeptałem każdy centymetr obok szybu. I nic.

Faktycznie nie ma tamtędy wejścia do podziemi?

Nie mylić, z podziemiami z kryjówką !

@Yurek
Na żaden pistolet kalibru 9x19 Para i 11,43 nie idzie nałożyć żadnego tłumika - a tłumików mam już chyba z 5 rodzajów, jeśli nie więcej. Anie na czystą “broń”, ani po modernizacji na siłę obalającą. Na skróconą wersję MP5 też nie idzie nic założyć.
@Kondotier - na pewno trafiłem na przewodnika Wano. Tam gdzie kiedyś z MW przechodziło się na Radar, teraz jest inna lokacja, stoi obok bunkra naukowców.
A tak w ogóle (przynajmniej moim skromnym zdaniem) nieszczególnie szczęśliwym był pomysł, żeby zmieniać nazwy lokacji. Kordon to Kordon, nie żaden Perymetr :stuck_out_tongue: No i pozmieniane przejścia…ale do tego jakoś się można przyzwyczaić…

Poprawione pliki ogg. WIielkość pliku 193M plikow 997.
md:92EC44D0313AC01FA7F0202B3C659E38
Pliki skopiować do sound. Nowa gra nie wymagana.
Wszystkich plikow jest ok 9500 sa zagnieżdzone wiec mogłem coś pomninąc. Jesli ktos znajdzie jeszcze uszkodzone proszę o informacje, poprawię.
Link: http://yadi.sk/d/kEqZL-kf2N2Hi
Jeśli coś nie tak z linkiem prosze pisać. Używałem po raz pierwszy ten dysk i mogłem coś sknocic.
Znalazłem jeszcze trochę niepoprawnych dzwięków. Instalacja jak powyzej.
md5
F2AB30EABC187D232FB8F5195CF10E92
47.3M
Link: http://yadi.sk/d/fI-2wnyj2N7E0

1 polubienie

@ apg2312

Widzę, że twardo idziesz tropem błędów dotyczących broni :wink:

To dobrze. Zobaczę, co uda mi się poprawić :wink:

Poprawki będą w następnym patchu.

@ kondotier

I co znalazłeś schowek Jurka w bazie CN ?

Heh…walczę jak lew :slight_smile:

W każdym razie walczyłem…bo w tej chwili próba przejścia z Generatorów do Szpitala kończy się wylotem z błędem

*```
FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : WinMain
[error]File : E:stalkersourcestrunkxr_3dax_ray.cpp
[error]Line : 738
[error]Description :
[error]Arguments : stack overflow

@blulaguna

Tak przy okazji - w pliku z błędem jest taki zapis :

*```
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientrain.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_23.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_25.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_26.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_27.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_28.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_29.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_30.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_31.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_32.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_33.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_34.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_35.ogg
```*

Nie mogę znaleźć artefaktu dla Jurka. Nie chcę spojlerować, więc jak ktoś coś wie to wskazówki mile widziane

Heh…walczę jak lew

W każdym razie walczyłem…bo w tej chwili próba przejścia z Generatorów do Szpitala kończy się wylotem z błędem

*```
FATAL ERROR

[error]Function : WinMain
[error]File : E:stalkersourcestrunkxr_3dax_ray.cpp
[error]Line : 738
[error]Description :
[error]Arguments : stack overflow

@blulaguna

Tak przy okazji - w pliku z błędem jest taki zapis :

*```
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientrain.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_23.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_25.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_26.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_27.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_28.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_29.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_30.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_31.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_32.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_33.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_34.ogg
! Missing ogg-comment, file: c:program files (x86)thqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsambientunderfear_sound_35.ogg
```*

ne.

Sprawdziłem pliki są poprawne. Wstawiłeś pliki z postu 181?.

Co do błędu - stack overflow. To błąd przepełnienia bufora w wyniku przepełnienia stosu. Powstaje najczęsciej w wyniku zbytniego zagnieżdzenia funkcji lub zapętlenia. Moja rada jeśli nie znajdziesz lepszej. Usunać funkcje - oczywiscie nie bezpośrednio lecz przez jej nieużywanie. Może masz jakis nietypowy przedmiot, broń czy coś innego. Spróbować przejśc porzucajac całe wyposarzenie na próbe. Jeśli sie uda sprawdzac kolejno przejscie z wyposarzeniem. Spróbować cofnac kilka zapisów i postepowac inaczej w grze niż dotychczas. Tz..isc inna droga, nie robic tego co poprzednio.

Widzę, że macie wyloty z problemami. Mnie na szczęście takie nie przytrafiały.
Ale proponuję Wam, skorzystać z pewnego myku, który pozwala na dokładne określenie miejsca błędu.
Jest to dokładnie opisane w temacie moda MDRK.

Należny dokonać zmiany w pliku _g. script, jak pokazano w #6. W postach #8 i #15 są fatal errory, w których już widać efekt.
Teraz błąd łatwiej usunąć. Może i wam to pomoże. Powodzenia.

@blulaguna - taki zapis z plikami .ogg mam po wrzuceniu obydwóch Twoich paczek :slight_smile:
Spróbuję myku z pozbyciem się wyposażenia. Inną drogą iść się nie da, bo z Generatorów jest tylko jedna trasa powrotna przez Szpital. Oczywiście, jest wejście do Warlabu, ale stamtąd nie ma innego powrotu niż na Generatory.

apg2312
U mnie nie ma tego błędu - ogg. Usun logi i sprawdz na nowym czy nadal będzie występował. Jeśli bedzie nadal występował zmienie parametry i Ci prześlę.
Nie chodziło mi inna droge tylko o to aby postepować inaczej w czasie podejscia. tz isc inaczej niz poprzednio i nie wykonywac tych samych czynnosci. Np chodzenie po zakamarkach, zbieranie przedmiotów, jakies walki..itp. Błąd moze powstawać przy próbie zapisu lokacji a wiec wszelkich zmian na niej.
agp2312
Znalazłem błąd ogg. Po prostu nie wstawiłem wszystkich poprawionych plików. U mnie są wszystkie więc nie ma błędu. Wstawię pózniej poprawione pliki bo teraz musze wyjść. Sorry

@ kfiat

Art dla Jurka spawnuje się pomiędzy kamieniami na Perymetrze na zachód od tunelu z Elektrami - w kierunku przejścia na inną lokację. Tam nieopodal zawsze szwendają się mięsacze :wink:

No nieeee…

Czy ja sobie nie mogę normalnie w coś pograć ? :frowning:

Wczytałem sejwa z Limańska, odpuściłem sobie Generatory i Warlab. OK, wracam do Czerwonego Lasu, polazłem do Pieczary. Kilka artów i mutantów, nic szczególnego w sumie. Wracam do Czerwonego Lasu, i napada mnie stado psów, ja je a automatu…i wylot

*```
FATAL ERROR

[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description :
[error]Arguments : LUA error: …ow of chernobyl\gamedata\scripts\xr_statistic.script:96: attempt to perform arithmetic on field ‘?’ (a nil value)

Z dopiskiem wcześniej

*```
statistic error: required section [psy_dog] not present, based [psy_dog_strong]
```*
WTF ?