Broń też się tak naprawia ? ![]()
Ale parametry kombinezonu możesz (o ile chcesz) i tak sobie zmienić, żeby się tak szybko nie psuł. U mnie najbardziej niszczą pancerz ataki mutantów.
Broni się nie da w tej anomalii, ale może jest anomalia, która może tak zrobić. Mutanty faktycznie robią sieczkę z pancerzy :teehee:
ps. mówiąc o naprawianiu pancerzy mam na myśli ogólnie anomalię elektryczną a nie tylko tą na korodnie w tunelu, tak dla jasności
Cóż…to alby Ty masz jakiś bug w grze, albo ja
Bo mi anomalie elektro całkiem skutecznie niszczą pancerze…
@ Hobby
Przez Szpital do Limańska da się spokojnie przejść. Trzeba iść przez teleporty i patrzeć na mapę, gdzie cię przeniosło. Przeszedłem tamtędy
PDA z kodem wejściowym do Warlabu leży w metalowym śmietniku obok wejścia, no chyba ż pseudogigant Ci tupnął - to wtedy moż gdzieś leżeć luzem w pobliżu wejścia do Warlabu.
Lezl jsem do teleportu snad 50x,vždy mně vyhodil na vchod do Generator.Jsem se nasral a zvýšil skok na 25 a pres textury přeskákal špital.A je to. :yes:
@agp2312, mały update, myk działa ale tylko jeśli masz ten artefakt co mówiłem. Idąc tym torem myślenia, to jeśli masz jakiś artefakt który ma ponad 100% to wchodząc w anomalię odpowiadającą danemu artefaktowi powinieneś móc odnawiać pancerz. Sprawdziłem bez artefaktu i nawet w elektrycznej mi odejmuje życie i pancerz.
Misja w fabryce Roztok, aka “dzicz” ma buga, a przynajmniej ja mam. Jest kwest zabicia dowódcy specnazu i mimo to że ginie, zadanie się nie zalicza. Jest jeszcze znacznik w stylu “dotrzyj do dowódcy” ale jak w niego wchodzę to również nic. @Yurek pomocy
@ kfiat
Dotyczy “Kombinezonu turysty”
W pliku “unique_items.ltx” w folderze “misc” w sekcji :
*```
[outfit_stalker_m2]:stalker_outfit ;Ęóđňęŕ č đţęçŕę áűâŕëîăî
$spawn = “outfituniqoutfit_stalker_m2”
inv_name = stalker_outfit_name_m2
inv_name_short = stalker_outfit_name_m2
description = stalker_outfit_description_m2
power_loss = 0.01
power_restore_speed = 0.0036
additional_inventory_weight = 20
additional_inventory_weight2 = 20
cost = 18000
inv_grid_x = 16
inv_grid_y = 24
usuń te dwie linijki:
*```
power_loss = 0.01
```*
a będziesz się męczył podczas biegania znacznie szybciej ;)
Zrobiłem małą poprawkę tego kombinezonu, bo zwiedzanie Zony w tempie zółwia, po nabraniu na grzbiet masy gratów, nie jest zbyt lubiane przez graczy. Poza tym nie każdy znajdzie ten kombinezon na początku gry ;)
**Zadanie na zabicie dowódcy specnazu zaliczy Ci się jak przejdziesz na następną lokację - np.: Jantar (no chyba, że go nie zabiłeś ;))**
Trochę to dziwne z tymi specnazowcami na Dziczy. Jednego musimy zabić, a do drugiego po przyjacielsku dotrzeć ( choć tylko znajdziemy trupa ). Dobrze by było jednego z nich inaczej ochrzcić.
@Yurek, może coś u mnie nie halo z tym kombinezonem bo: sprawdziłem ostatnio, do 140 kg mogę biegać bez żadnego zmęczenia!, nawet jak odejmę wszystkie artefakty dające + do kondycji. Powyżej 140kg, dostaję po prostu nagle komunikat o przeciążeniu. Tak miało być? pytam się zanim zacznę zmieniać wartości w plikach, by nie zrobił się bajzel. Dzięki za info o specnazowcach, zaraz sprawdzę ![]()
@ kfiat
To jest oryginalny kombinezon z podstawki. Od zawsze tam był, tylko nie wiem, czy ktokolwiek go znalazł w grze.
W tym modzie postanowiłem go reaktywować, a jedyne zmiany które wprowadziłem to te trzy linijki kodu:
*```
power_loss = 0.01
additional_inventory_weight = 20
Zapis oryginalny wygląda tak:
*```
[outfit_stalker_m2]:stalker_outfit ;Ęóđňęŕ č đţęçŕę áűâŕëîăî
$spawn = "outfituniqoutfit_stalker_m2"
inv_name = stalker_outfit_name_m2
inv_name_short = stalker_outfit_name_m2
description = stalker_outfit_description_m2
additional_inventory_weight = 10
additional_inventory_weight2 = 20
cost = 18000
inv_grid_x = 16
inv_grid_y = 24
```*
I pozwala ci przenosić do 140 kg, a potem stop. No i szybko sie męczysz, gdy zaczynasz biec z bagażem powyżej 70 kg.
Ja stwierdziłem, że czasem trzeba szybko wiać gdzie pieprz rośnie i te trochę bonusowej kondycji od kombinezonu nie zaszkodzi.
Ale jak chce Ci się pogrzebać w tym pliku, tak żeby jakoś to zbalansować, to zapraszam do pracy.
Jak uda Ci się coś ciekawego zmajstrować, to dodam to do patcha i wersji finalnej moda (oczywiście podając autora modyfikacji) ;)
Myślę, że udało mi się ustawić tak parametry kombinezonu turysty, że ma to sens logiczny a jednocześnie zachowany jest zamysł Yurka. Modyfikowałem tylko te dwie wartości ponieważ się nie znam za bardzo na modowaniu
power_loss = 0.4
power_restore_speed = 0.04
Efekt jest następujący: waga 69.9/70 można przebiec ok 100m do zmęczenia. Chodzenie powoduje stosunkowo niewielkie zmęczenie - w końcu niesiemy 70kg
waga 139.9/70 można przebiec ok 50m, chodzenie powoduje większe zmęczenie, ale kto może nieść realnie 140kg bez przerwy
Wszystkie testy prowadzone bez artefaktów, po zastosowaniu artefaktu na wytrzymałość +55 nawet przy niesieniu 140kg podczas chodzenia kondycja powoli się odnawia.
Ustawienia te powodują, że jest sens noszenia i używania artefaktów z tym kombinezonem. Podziękowania dla Yurka za motywację ![]()
edit: Wg opisu sig550 jest możliwość montażu celownika SUSAT, ale nie montuje się mimo moich usilnych prób, należałoby to poprawić, chyba że jakiś inny celownik pasuje.
No i jak zagadać z Sacharowem? po zamordowaniu jednego typa z bunkra pojawia się opcja pogadaj z Sacharowem, ale i tak nie ma jak do niego dojść.
edit: Wg opisu sig550 jest możliwość montażu celownika SUSAT, ale nie montuje się mimo moich usilnych prób, należałoby to poprawić, chyba że jakiś inny celownik pasuje.
No i jak zagadać z Sacharowem? po zamordowaniu jednego typa z bunkra pojawia się opcja pogadaj z Sacharowem, ale i tak nie ma jak do niego dojść.
Celownik wpn_scope_acog,který je v souboru zbraně w_sig550.ltx vůbec ve hře nejde získat,není u žádného prodejce ani v configu,Zadej do souboru w_sig550.ltx toto:
scope_name = wpn_addon_scope_susat
na místo tohodle:
scope_name = wpn_scope_acog
a můžeš namontovat celownik.
To samé je u ostarních zbraní.Nejdříve se podívejte jestli je tlumič nebo celownik v souboru weapons.ltx na konci je to pod addon.Většinou je tam jiný název,Ten potom musíte v souboru (..zbraň..).ltx změnit.
Je to u většiny zbraní.
K Sacharovovi musíš skočit přes okénko v bunkru- nízký dřep+skok.K okénku nepřijde viz post č.1 porady Yurka.
Se mně zdá,že celý ten mód je nějak ve vývoji.Nejlepší jsou asi na něm ty questy Yurka s jeho odměnami.Tu poslední ale nemohu najít i když jsem prohledal skoro všechny strážnice u kolejí.V která lokaci to je,prosím nějakou malou nápovědu,Doufám že jsem si to přeložil dobře:
Nějaká strážní budka u tratě kde jsou odstavené vagóny a silná radiace.
@ kfiat
Dzięki za kombinezon ![]()
Do Sacharowa trzeba wejść przez okienko (tzw. głęboki przysiad).
Patch 02 do polonizacji Leper Area do pobrania w pierwszym poście i pod linkiem poniżej:
http://yadi.sk/d/f9mJNjbI2JyAZ
Patch 02 naprawia:
-
Brak wskazań bonusowych jednej z masek p-gaz.
-
Brak możliwości montażu tłumika do MP-5.
-
Brak możliwości upgrade’u karabinka SIG-550
-
Niedoróbkę “Kombinezonu turysty” - teraz można w nim biegać bez zmęczenia do czasu osiągnięcia 70kg ładunku, a powyżej GG się męczy, ale nie tak szybko jak dotychczas - poprawki by kfiat
-
Brak możliwości montażu celownika ACOG na SG550 i tłumików 5.56mm na niektórych modelach broni.
Se mně zdá,že celý ten mód je nějak ve vývoji.Nejlepší jsou asi na něm ty questy Yurka s jeho odměnami.Tu poslední ale nemohu najít i když jsem prohledal skoro všechny strážnice u kolejí.V která lokaci to je,prosím nějakou malou nápovědu,Doufám že jsem si to přeložil dobře:
Nějaká strážní budka u tratě kde jsou odstavené vagóny a silná radiace.
Wieża strażnicza na Wysypisku, przed hangarem. Trzeba wykombinować, jak wejść na górę, tam czeka niespodzianka ![]()
I zgadzam się, że gdyby nie kwesty Yurka to ten mod po jakimś wcale nie długim czasie stałby się po prostu nudny…
kolejny bug: naboje 9x39 mm sp-5 mają w opisie obsługę karabinu VLA, ale jak założę na pasek to nic się nie dzieje. Amunicja sp-6 działa. Z tunderem S14 nie sprawdzałem, ale możliwe, że sytuacja jest analogiczna.
@ kfiat
Dzięki. Zajmę się tym ![]()
Jak pierwszy raz szedłem do baru to nie było ochrony przy bramie na wysypisku, teraz tam jest i nie chcą mnie przepuścić. Mogę ich legalnie sprzątnąć? Nie chcę potem rozwalić połowy baru. Raz ich zabiłem kontrolnie, co prawda strażnicy powinności przy wejściu do baru byli na żółto, ale może jak znów się zespawnują i kolejny raz przechodząc ich zabije to już będą wrogo do mnie nastawieni? innej drogi na bar nie ma, a do Jurka trzeba chodzić
Kolejny bug - na Grozę ponoć idzie założyć celownik PSO-1. Tak przynajmniej pisze w opisie broni. Ale tylko pisze…
kfiat - to urok moda.
Odejdź od bramy w kierunku ruin ( Pchlego Targu ), jak będą tam “czerwoni” to ich podrażnij, a wtedy na powinnościowców napadają maruderzy. Nie wdając się w walkę, wykorzystaj moment jak będą zajęci atakującmi i od niej odejdą. Może to chwilę potrwać.
hm…rzekłbym, że to niedopracowanie ale nazywaj jak chcesz
akurat na pchlim targu nie ma czerwonych, tylko 1 zielony typek co mu kiedyś pomogłem. Jestem już trochę dalej w grze, więc nie będę ładował starego sejwa.
Znalazłem nowy, możliwy bug - lekki spoiler: w domku w wiosce na magazynach wojskowych znajduje się PDA termita, ale w środku biega połamaniec i jak mu się krzywo nadepnie to PDA chowa się pod podłogę. Ja tak miałem i prewencyjnie wgrałem autosave’a z mapy, quickload nie załatwił sprawy.
To nie jest niedopracowanie. Jeśli połączysz to z niemożnością wejścia do części baru zajmowanej przez Powinność, to masz logiczne powiązanie.
Jeszcze nie spotkałem się z Jurkiem Poliakiem, co wg. Yurka, eliminuje tą blokadę, więc i może ci na bramie też zmiękną.
Ale o tym tylko Yurek się może wypowiedzieć.