Udało mi się uciec tym psom, przeszedłem do Limańska, potem do szpitala i właśnie tam mam jakieś dziwne błędy graficzne związane z tym teleportem na środku. Gra strasznie zwalnia, część tekstur mam na biało, przez co lokacja dla mnie w ogóle niegrywalna. Do tego niektóre przedmioty mają kolor tęczy, dziwna sprawa, tylko ja tak mam?
Miałem to samo - bardzo dziwnie zrobione są te teleporty w Szpitalu
Ale w sumie znajdujesz tam 1 PDA, i przechodzisz na Generatory. nic więcej tam się nie dzieje. Potem niestety wracasz tą samą drogą, co mi się zresztą nie udało, musiałem wczytać sejw z Limańska i odpuścić sobie tą wycieczkę.
Suma sumarum mod ma dużo baboli, które utrudniają i czasem uniemożliwiają rozgrywkę. Na razie sobie odpuszczam temat tego moda, może potem wrócą chęci do dokończenia przygody.
kfiat Przykro mi że miałeś problemy s powodu tych skryptów. Wgrałem jeszcze raz sejwy z Czerwonego Lasu przeszłem do Lesnika i nie mam żadnych problemów. Może mamy rózne g.script bo w lini którą Ci wyrzuciło nie ma nic istotnego i nie powinno być zwiazku. Przejrzałem więc wstawione skrypty i nie wiem co powiedziec. Wstawłem skrypty na których poprawiałem błędy i oczywiste ze nie mogą działac.
Tu są poprawne link : http://yadi.sk/d/WZ0jroF72RUnS. Przepraszam za kłopoty.
kfiat - też mi się widzi, że masz coś nie tak z instalką. Masz za dużo farfocli, których nikt inny nie ma.
Jeśli blulaguna podesłał ci swoje savy, to i tak nie wiele pomoże.
Musiałbyś na nowo postawić moda i dopiero je wgrać.
A jak lubisz naprawianie błędów, to zobacz w temacie MDRK, sposób na zmiany w pliku _g.scipt, pokazującą w którym skrypcie jest błąd.
Ja mam pytanie- jak zacząć. Ten psipies w Czarnobylu 4 na mnie poluje, a ja wiadomo co mogę mu z początkowym stanem sprzętu zrobić
chciałem lokację zwiedzić, ale on łazi za mną wszędzie.
Już gdzieś w temacie to było…spróbuj zwabić psy do baru tam jest kilku kolesi i je odstrzelą. To się sprawdza.
Gdy byłem na początku w barze do środka wpadło stado psów inni zrobili za mnie porządek, pozbierałem fanty i poszedłem spokojnie dalej…
W sumie może być coś nie tak z instalką, ale @apg też ma podobne błędy jak ja. Przeinstaluję moda ponownie, w końcu instalowałem go po paru piwkach dam znać co i jak.
Przeinstalowałem moda, dalej mam krzaki w szpitalu: http://www.tinypic.pl/5jl1z0h9qv5l http://www.tinypic.pl/rnlzgcdymai8
W szpitalu przy teleporcie max 15 klatek, normalnie jak gram to 200-400. Z granatnikiem dalej mam krzaki zamiast opisu, nie sprawdzałem tego 2-go fixa z psami od @blulaguny, ale nie widzę sensu skoro mapa szpitala jest niegrywalna. Gram na statycznym oświetleniu oczywiście.
Błąd może powstawać nie tylko przy zestawianiu moda, ale podczas ściągania ( robota antywirów ). Np. mnie przy ściąganiu innego moda, konkretnie Diabelskiego Kręgu, zablokował możliwość rozpakowania. Opisałem to i jest w dziale Bar 100 radów->PDA → Problemy. Uznał któryś z fragmentów moda za wirusa.
Może u ciebie od razu ten fragment skasował, stąd problem. Musiałbyś moda ( z wszystkimi dodatkami ) pobrać jeszcze raz, z wyłączonym antywirem.
Uzupełnienie - inna sprawa.
Prośba od leniwego.
Mam do odszukania nanokombinezon od Jurka. Wskazówka pasuje mi do hangaru na wysypisku, lub złomowisko samochodów.
Ci co go znaleźli,proszeni są o wsparcie, wskazując konkretne miejsce jego lokalizacji, bo Wysypisko to trochę duży teren.
Ale, żeby nie psuć gry innym, lokalizację przyślijcie na PW.
To napewno nie sprawa antyvira, jest tak ustawiony, że ma monitować o wszystkim, a nawet jak nie to pliki powinny być w kwarantannie, a tam pusto. Nic, widocznie zona postanowiła, że sobie nie pogram.
Ogółem nieźle już u mnie jest. Dalej nie powinienem mieć problemów. Nawet dwie pijawki już w Czarnobylu 4 zabiłem :]. Ciekawostka- w Czarnobylu 4, miasteczko stalkerów. Zbrojownia. Co robię? Okradam… zaciekawieni (da się sporo amunicji wyciągnąć i tylko tyle albo AŻ tyle)? Już wyjaśniam…
Drzwi to podpucha. Niech wasza trollersko-wścibsko-stalkerska natura, pojona zazwyczaj sprzedawaniem dwóch broni by oskubać gości do cna , nie zostanie przez nie zwiedziona. Puknijcie w nie. Otworzą się dając wam dostęp do skarbu :]
Pozdrawiam hahahaa…
Hangar, dwie stalowe wysokie z daszkiem. Na jedną nie da się wlezc, a na drugą jak najbardziej
Ogółem nieźle już u mnie jest. Dalej nie powinienem mieć problemów. Nawet dwie pijawki już w Czarnobylu 4 zabiłem :]. Ciekawostka- w Czarnobylu 4, miasteczko stalkerów. Zbrojownia. Co robię? Okradam… zaciekawieni (da się sporo amunicji wyciągnąć i tylko tyle albo AŻ tyle)? Już wyjaśniam…
Drzwi to podpucha. Niech wasza trollersko-wścibsko-stalkerska natura, pojona zazwyczaj sprzedawaniem dwóch broni by oskubać gości do cna , nie zostanie przez nie zwiedziona. Puknijcie w nie. Otworzą się dając wam dostęp do skarbu :]
Pozdrawiam hahahaa…
A już myślałem, że tylko ja na to wpadłem
Ale fakt, zawiedziony byłem trochę. Stojaki pełne kałachów, na ścianach wiszą snajperki, na szafkach kombinezony, parę kaemów też jest… Można wszystko zrzucić, potrącać, przesunąć w inne miejsce, ale podnieść się nie da. Ale w skrzynce sporo amunicji, i to dobrej, bo ppanc ![]()
de Vries - dzięki, ale już tam byłem. Tylko że, do następnej lokacji z tym znaleziskiem związanej, droga daleka :devil: . A już się widziałem ubrany jak Jurek .
Ja szukam jakiegoś wątku łączącego fabułę ale znaleźć nie mogę
może powienienem z kordonu na bagna polecieć.
Już na Czernobylu4, powinieneś mieć co najmniej dwa PDA ( trzeci można kupić ), które nadają Ci kierunek. Tylko kierunek, bo fabuły ten mod nie ma. Masz poznawać zonę. A na prawie każdej lokacji, jest jakieś PDA. Nie zawsze ich wskazania są kolejne, ale po znalezieniu następnego, już wiesz co jest grane. Szukając np. Kowboja, musisz dotrzeć daleko w głąb zony. A po drodze ile lokacji i zadań :whistling: .
Możesz, ale za bardzo nie biegaj, bo i tak tu będziesz musiał wrócić, aby wypełnić zadania. Zwiedź miejsce spawnu, cerkiew i jaskinię przy torach. Lepiej jednak wchodzić na Bagna z Agropromu, a na niego przez Wysypisko, z koniecznym udziałem w bitwach o złomowisko i o hangar. No i pytać, pytać, pytać o wiadomości każdego spotkanego NPC. Nawet po kilka razy.
Podbicie tematu.
Jestem w Czerwonym Lesie, wlazłem do Pieczary, wytłukłem wszystko co fruwało, skakało, tupało. Obszedłem ją dokładnie, na chyba trzech poziomach i straciłem koncept co dalej. Jest tu jeszcze coś do roboty? Na mini mapie, jest ślad jakiegoś trupka, ale tego poziomu nie trafiłem.
No i gdzie teraz jest ta anomalia, przenosząca do leśnika. Próbowałem ją ustalić wg tych tablic informacyjnych przy bramach, ale jakoś na nią trafić nie mogę.
I jeszcze jedno. Cowboy kojarzy mi się z coltem. Czy Colt z kopalni koło Leśnika, to ten kwestowy?
@kondotier ja też nie znalazłem nic w tej pieczarze poza paroma artefaktami. Do leśnika chyba nie przenosi żadna anomalia, brama jest zamknięta ale nie na klucz - wystarczy podejść i otworzyć Tak, ten rewolwer to ten kwestowy
![]()
A ja mam pytanie. Jaskinia z śpiworem to gdzie jest? Czy dowiadywałeś się o tym w znanej nam wiosce? Jeśli tak to przesrane bo lokatorzy namiotów zostali zmieceni ogniem maruderów/wojskowych napadających wioskę . Sam ledwo przeżyłem.
Jaskinia ze śpiworem jest na północy, przed przejściem na perymetr jest droga w prawo i koło tej wioski na górce między kamieniami jest namiot z 2 typkami i jaskinia z mutantami i śpiworem.
Hrothgar - Są dwa sposoby pozyskania śpiwora.
O jego istnieniu dowiadujesz się od Dianki, stalkerki stojącej na zapleczu baru. Ona kieruje Cię do handlarza Mamarycza, Znajdziesz go w ziemiance, w wiosce na płn-wsch. lokacji. Jest to wioska z namiotem. On daje namiar, na tych dwu stalkerów przy namiocie, znajdującym się na płd-zach. od tej wioski. Wtedy masz z nimi dialog o śpiworze. Inaczej nie gadają o nim. Obok znajduje się zagłębienie z wejściem do jaskini.
Drugi sposób, to bez rozmowy z nimi, wejść do tej jaskini. Wszystko po tym, dzieje się tak samo jak po rozmowie.
A napad maruderów na wioskę? Kilka razy przerabiałem tą lokację i takowych nigdy nie było. Atakowały tylko mutanty. A nie sądzę, aby też zginął handlarz.
To początek gry i możesz się pozbyć tego kłopotu, zaczynając od rozmowy z Dianką. Następnie handlarz, jaskinia i dopiero cała reszta działań na lokacji. Radzę w takiej kolejności: baza śmigłowców, miasteczko, fabryka ( oczyszczalnia ) i okolica, znów baza, miasteczko, a na koniec posterunek.
kfiat - nie na darmo ta anomalia jest zaznaczona na planie matecznika. Ale skoro można wejść bez niej, skorzystam z podpowiedzi.