W cs wart chyba tylko smg grałem już innych nie kojarzę zaraz rzucę okiem. W szramę nie zagram na razie bo ruskiego nie panimaju. Do cs jest tylko ogsm grałem i Zmeelow on mnie pokonał technicznie.
Do CS masz Zmeełow mod po polsku.
Sprawdź tego:
Zmelow jak mówiłem mnie pokonał. Korn ja jednak lubię jak się coś nowego dzieje.
Mam dużą prośbę gdyż link( Patch do spolszczenia (obowiązkowy) - http://www.wrzuc.to/cND6Cnxum.wt)do pliku już nie istnieje czy mogę liczyć na waszą pomoc i wrzutę gdzieś tam,gdzieś tam.Bardzo wdzięczna pomocnym ludziom.
Proszę bardzo: http://www.sendspace.pl/file/0069506a9340899d3720f10
Dzięki @cichy, uprzedziłeś mnie. Wstawię ten link do pierwszego postu, jeżeli pozwolisz.
Dziękuję wam panowie to ułatwi mi życie.
Witam serdecznie wszystkich na forum, jest to mój pierwszy post, pomimo, że wątki obserwuje już od jakiegoś czasu. Ale przejdźmy do rzeczy.
Za każdym razem wywala mnie, gdy próbuję porozmawiać z Ramirem albo jakąkolwiek inną postacią. ponizej zamieszczam loga.
*```
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: … of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:287: attempt to index local ‘tbl’ (a nil value)
Zwróć uwagę jakim programem spakowany jest mod, spolszczenie i patch do spolszczenia i takimi samymi programami wypakuj. Przeinstaluj moda i musi działać.
Przeinstalowałem trzykrotnie, raz otwierając wszystko tak jak są rozszerzenia, raz otwierając wszystko 7zip’em i raz winrar’em. I ciągle ten sam błąd. Rozpoczynam nową grę. Patrzyłem w loga - to samo co wcześniej.
Widzę, że masz patcha 1.0004, a wygląda na to, że to błąd związany z patchem. Jakiego masz Stalkera?. Czy dobrze go zdegradowałeś do 1.0004?
Nikt z grających w tego moda nie zgłaszał takiego błędu, więc pewnie coś robisz nie tak.
Mój Stalker to Angielska orginałka, ale nie widzę problemu w tym - niejeden spolszczony rosyjski mod już na niej instalowałem i nie było żadnych problemów. Zdegradowałem patcha przez reg edit i instalację poprawnej wersji. Moim zdaniem może być to błąd przy ściąganiu - ściągam teraz z torrenta, widać wersja z narod’a była zła. Dla pewności jeszcze przeinstaluje podstawkę.
To wina degradacji, regeditem to sobie możesz, za przeproszeniem, w uchu pogrzebać a nie degradować patche. Kieruj się tym tematem, sposób nr 2.
*```
FATAL ERROR
[error]Expression : no_assert
[error]Function : CXML_IdToIndex::GetById
[error]File : e:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrgamexml_str_id_loader.h
[error]Line : 112
[error]Description : item not found, id
[error]Arguments : give_present
Przykro się zrobiło. Bug podczas rozmowy z kimkolwiek na początku w obozie kotów.
Nie wiem dlaczego masz ten błąd. Ja go nie miałem i do tej pory nikt z grających go nie zgłaszał. Przeinstaluj moda dokładnie tak jak w opisie instalacji.
Witam mam taki problem na kordonie co chwile wywala mnie na pulpit. FATAL ERROR
*```
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: … chernobylgamedatascriptsamk_offline_alife.script:1660: attempt to index global ‘news_main’ (a nil value)
Ten błąd często pojawia się w tym modzie i nie ma na niego jakiegoś super sposobu. Wczytaj wcześniejszy zapis i nie zaszkodzi zmniejszyć ustawienia.
Widać nie wielu grało w tego w tego moda,bo skoro w Soljance przeszkadzało wypadanie rzeczy z plecaka to tutaj tez powinno…masz rację kobal,mam pecha że akurat ja gram w tego moda
notepad++ nic nie znalazł…miałeś rację…mam pecha !
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu .
Proszę o pomoc panów moderatorów…oraz inne kompetentne i konkretne osoby z ST.
Ponoć nie ma zagadek bez rozwiązania…?! Czy na pewno?
Ciut chyba późno, ale że nikt nie podał rozwiązania zagadki…a że akurat zacząłęm się bawić tym modem ![]()
Gamedata/scripts/restriction_stock.script
InvMax = 100
wystarczy zmienić np. na 10000, i po kłopocie ![]()
Wrzuciłem testowo tego moda. Ale nie chce mi się uruchomić - wywala bez loga przy ładowaniu gry.
Przeinstalowałem na czysto SoC, patchnąłem do 1.0004 - bo mam 1.0, wrzuciłem gamedaty w podanej kolejności i lipa.
Próbowałem ze zmianą katalogu bin, bez zmiany, z dopełnieniami i bez. I nic.
Znaczy - kłopot mam.