Czyli pewnie już miałem tego fixa, bo moda nie tak dawno temu pobierałem. Od przybytku głowa nie boli, więc w razie czego wrzuciłem również ten Fix od a na nasz serwer.
Gra się przyjemnie, ale jeszcze wstrzymam się z wystawieniem swojej opinii.
Niestety musiałem użyć spawnera, bo Jorik nie pojawił się na bazie Powinności w Kołogrzywni. Dodam, że nie opuszczałem wcześniej lokacji.
Z Jurikiem to była taka sprawa, że po wejściu na bazę, od razu trzeba było biec do miejsca gdzie miał być. Bo to był trup i jak pochodziliśmy po bazie to znikał ( mod go usuwał ). Na bazę niekoniecznie trzeba wchodzić przez bramę. Wtedy do niego trudno dotrzeć. Są takie wejścia po deskach i przez kontenery blisko niego. Też go nie mogłem znaleźć, to się wsparłem wypowiedziami z forum.
Jak trafiłem na lokację Kołogrzywni, to od razu pobiegłem do pobliskiej anomalii sprawdzić, czy może nie pojawił się artefakt, a dopiero potem poszedłem do bazy Powinności.
Okazało się, że trupa nie było, więc użyłem spawnera, żeby mieć to PDA. Potem pojawił się następny problem. Wodorost został poinformowany o śmierci kumpla, ale zadania nie zaliczyło. Znalazłem poprawkę na to zadanie na 3 stronie w temacie moda. Od razu pomogło i zadanie zostało w końcu zaliczone.
A więc poprawkę na Jorika również wrzuciłem do wstawki.
W końcu ukończyłem tego moda. Całe szczęście, bo jak wczoraj przysiadłem do niego późnym wieczorem, to prawie zasnąłem. Zbyt dużo bezsensownego biegania.
Gdy odnosiłem dokumenty Diegtariowa do bunkra naukowców, to modliłem się, aby nasz major czegoś nie zapomniał i znów nas nie wysłał do jakieś postaci.
Zadania bardzo proste i mało ciekawe. Nie wykonałem dwóch, związanych z przyniesieniem artefaktów. Szukałem w anomaliach po kilka razy Skrętaka i Kulę Ognistą. Niestety nie miałem szczęścia:
Plus za lokacje. Może i nie były jakoś wybitnie piękne i przemyślane, ale zawsze to coś nowego. Autor moda miał również ciekawy pomysł ze stworzeniem własnej frakcji, ale szkoda, że ten potencjał został, lekko mówiąc zmarnowany. Jakbym miał ocenić tego moda, to dałbym 5,5 na 10. Trzeba wziąć również pod uwagę fakt, że to pierwszy mod autora.
poprzednicy napisali, wkurzające łażenie w te i nazad, nie dopracowane kwesty, wylatujące z nikąd mutanty, brak logicznej fabuły. Natomiast podobają mi się konfiguracje terenów na lokacjach,takie jak w rzeczywistości. Mod ma duży potencjał. Jest swoistą ciekawostką wartą uwagi. Może autor coś wymyśli bo chyba warto. Jak na samodzielną pracę moderatora to naprawdę ją podziwiam i życzę autorowi dużo samozaparcia w tworzeniu innych oraz dopracowywania tego moda.
Witam mam problem z modem, gdy próbuje przejść przy pomocy przewodnika (Żwawego), lub z pietruchą aby zaatakować najemników wywala mi gre z takim logiem:
Expression : error handler is invoked!
Function : handler_base
File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp
Line : 764
Description : pure virtual function call