A widzisz, i tu jest różnica, bo ja mam z apteki za 12zł i 50 gr
A le dajesz, roześmiałeś mnie z rana. Tak popatrzyłem i ujrzałem. Wiem jak u siebie, w tłumaczeniach, jak czytam drugi raz to samo, to błędy same wyłażą, jak stonka na ziemniaki. Druga osoba, patrząc na tekst, ma inne spojrzenie.
Np. tu początek tematu:
Duch Najemnik Clear N.P.C
To nie bardzo pasuje, myślę, że
Najemnik Duch - Clear N.P.C
byłoby znacznie lepiej. To wynika z dziwnego wstawienia tu, przez twórców moda, słowa “clear”, co prawdopodobnie nic nie wnosi. Ale ja też mogę się mylić.
Poprawny tytuł moda to..STALKER : Наемный Призрак Clear Н.П.С…litery są skrótem całej nazwy. Języków obcych często nie tłumaczy dosłownie ponieważ mają inną budowę gramatyczną zdań.
Duch Najemnik oznacza nieuchwytnego najemnika, Najemnik Duch oznacza konkretną osobę najemnika o ksywce Duch co nie jest prawdą ponieważ opisy na forum źródłowym podają, że autor wskrzesił Ducha i GG rozmawia z nim w Barze. W temacie źródłowym są fotki z tej rozmowy .
Błędem autora jest użycie słowa Duch ponieważ nie ma związku z treścią jego modów i powoduje niepotrzebne domysły. Jeżeli będzie wola można wstawić oryginalny tytuł moda na forum.
//
Jeżeli to tak dobry mod jak poprzedni Duch Najemnika do SoC, czy Duch Najemnik do CoP…to tylko pogratulować. Autor jest cienki i czeka na gotowe rozwiązania innych, a potem wstawia pomysły jako patch. Tak było z ostatnim modem Duch Najemnika dla SoC z którego wyszła kicha, bo w patch usunięto Żwawego by wyciąć fabułę. Skutek był taki że gra została pusta. Na modzie do CoP, krytycy nie zostawili suchej nitki. Mam nadzieję że tutaj jest lepiej. Nie kierujcie się tym osądem bo każdy gracz ma swoją opinię..mnie irytuje to że koleś dodaje wyrwane z kosmosu opisy do swoich tytułów i modów.
Cichy zapomniałem dodać,że po wejściu na Kordon pojawia się informacja “Zabij Striełoka”. Informacja która ty podałeś ani razu mi się nie pojawiła chociaż tyle razy rozpoczynałem od nowa.
Skąd pobrać tego patcha 0.2?
Dziwiły mnie te różnice i w nazwach i w fabule, zrobiłem eksperyment. Poniższe skriny pochodzą z tego samego zapisu, wykonane w tym samym analogicznie momencie na wersji Rus i Pol:
Całkiem inne zadania, i inny dialog. Skąd różnica- nie mam pojęcia.
Zapewne stąd że autor moda podmienił oryginalne dialogi na własne, ty kopiując zawartość katalogu pol z powrotem przywróciłeś oryginalne dialogi. Chcąc mieć czytelną cyrylicę kopiujesz zawartość katalogu pol z podstawki do katalogu rus moda, ale nie pozwalasz na zamianę plików, czyli tylko uzupełniasz katalog rus o brakujące pliki. Wtedy będziesz miał czytelną cyrylicę a menu i rzeczy wspólne z podstawką po polsku, ale bez polskich znaków diakrytycznych.
Nom nie inaczej po lewej są polskie znaki i zadania z podstawki, a to błąd w podmianie plików.
Łatwo zauważyć przy podmianie bo jeżeli zaznaczysz w opcjach nie kopiuj to oryginalne pliki zostają podświetlone, a sam folder [text] zawiera więcej plików niż oryginał moda.
Malakas wyszło mi tak jak napisałeś.cały czas mam moda w polskiej wersji językowej.Nie wiem co dalej robić, (męczę się z nim już trzeci dzień) a mam chęć w niego pograć.
Wkleiłwm pliki text podstawki do katalogu moda (bez podmiany). Mod się odpala, jest polski i niestety nie cyrylica a “krzaczki”. Stworzyłem plik localization.ltx ale po tym wywaliło do pulpitu, więc go skasowałem.
Może trzeba mieć podstawkę w języku rosyjskim,a do moda włożyć folder pol.Nie wiem czy to jest mądre co napisałem,ale proszę o odpowiedź.
Spróbuję pobrać i napiszę coś o instalacji tego moda.
Plik lokalization.ltx który robił Miedziane Jaja ..może warto spróbować…http://odsiebie.pl/0…ation.ltx.html#
Powiem tak. Plik localization.ltx, który robił Miedziane Jaja wkleiłem do moda i skopiowałem folder rus,wkleiłem, zmieniłem rus na pol i mam tak: menu po rusku, PDA po rusku, reszta po pl. Gorsza sprawa, że u mnie po rosyjsku gorzej niż słabo. Jedno co zrozumiałem co Barman mówi na końcu swojego wywodu, cytuję: “ci to wrogowie, a ci też nie przyjaciele” i każe wybrać gdzie pójdę. Wybrałem Sacharowa. Pytanie czy dobrze wybrałem początek gry. Jeszcze jedno, na samym początku gry od razu pokazał się Sztyk, którego szukam od trzech dni.
To mamy tak…Zaraz po rozpoczęciu gry idziemy do Baru.
Wchodząc spotkałem Ducha, a w dialogach jest o tym wzmianka…Dopiero co spotkałem się twarz w twarz z Duchem. On nie umarł.?
U Barmana pojawiły się nowe opcje dialogowe o tajnym lab.
1..podstawka 1.004 pol
2..mod
3..patch 0.2 z tematu moda
4..dodać plik localization.ltx
5..dodać pliki text z linka..to gotowy plik przenieść do gamedata i podmienić
Gotowe pliki dla moda…zrobiłem dwa gotowce kto chce korzysta.
Plik localization. ltx…http://speedy.sh/XBN…ocalization.rar
Pliki text…http://speedy.sh/xth9F/text.rar
Jeżeli dialogi wyglądają tak to będzie prawidłowo…