Mam problem z Kałmukiem na bagnach, po prostu nie ma tej postaci. Gdy potrzebowałem maści kałmuka i poszedłem w wyznaczone miejsce, to nie znalazłem tej postaci, więc użyłem spawnera i to olałem. Teraz potrzebuje lekarstwo dla kota i w dalszym ciągu kałmuka nie ma na bagnach choć w pda jest zaznaczony i spawnerze jest jakieś lekarstwo ale niestety gdy robię spawn to nie wypełnia misji i nie jest to dla kota.
Problem rozwiązany, w miejscu gdzie powinien być kałmuk był plecak w którym był granat, bum i postać się pojawiła.
@tomlopag - Zobacz na mapie Parowu, czy tam się nie przeniósł. Wielu z kwestowych NPCów tam się przenosi. Masz zaznaczonych kółeczkami w części bliższej Kordonu. Przy najeździe kursorem, dostaniesz nicka. A jak nie ma go tam, to na zapleczu baru na Rostoku, za chyba 10 PDA możesz od NPCa kupić informację gdzie jest.
@tomlopag - Zobacz na mapie Parowu, czy tam się nie przeniósł. Wielu z kwestowych NPCów tam się przenosi. Masz zaznaczonych kółeczkami w części bliższej Kordonu. Przy najeździe kursorem, dostaniesz nicka. A jak nie ma go tam, to na zapleczu baru na Rostoku, za chyba 10 PDA możesz od NPCa kupić informację gdzie jest.
Niestety w barze brak informacji na temat Fanata a i w Parowie też go niema, jest jakaś inna możliwość. Spam Fanata lub dopisanie przejścia?
1. Co to jest “bengalski ogień”(?) i skąd to wziąć? (o ile zrozumiałem z rosyjskiego poradnika on i łzy chimery są potrzebne do uruchomienia teleportera do schowka monolitu); wystarczyła przypadkowa wizyta u Sacharowa i wiem, że to “świecidełko”!
2. Co muszę zrobić, by ze wsch. Prypeci zejść do podziemi? (chyba sacharow dał namiar na przejście, tylko że wejście do “schronu” jest zakratowane; mam tę kratę wysadzić?!) przy kolejnej wizycie spróbowałem kratę nożykiem i ustąpiła (wcześniej też próbowałem i to mocniejszą bronią również)
Ktoś gdzieś pisał, ale nie mogę znaleźć, o jakimś sposobie (dokładniej fixie), by “zwykły” teleporter nie zużywał “bateryjki”; jak to zrobić?
Ma ktoś sejw z Soljanki po mózgozwęglaczu, czysto po? Miałem prawie wszystkie poboczne które dało się do tego momentu wykonać. Zrobiłem format systemu i nie mam ochoty jakoś przechodzić tego wszystkiego ponownie ^^
@Fr0zeN - Chyba wiesz, że moda można przechodzić na wiele sposobów, więc jest mało prawdopodobne, że ktoś ma zapis z zadaniami zbliżonymi do Twoich. Daję sava, jedynego jaki znalazłem u siebie. Sprawdź sobie w wykonanych, jak się pokrywa to z Twoją grą.
@kazik udało ci się coś ustalić w sprawie braku Fanta?
Więc sprawdzałem i grałem kilka godzin na Twoim sejwie.
Z Fanatem ogólnie jest dziwna sprawa bo warunkiem jego pojawienia się w wiosce kotów jest
przeniesienie się Wilka na Magazyny Wojskowe. Czyli to nie wynika bezpośrednio z jakiegoś zadania.
I dopiero dzisiaj wpadłem na pomysł, że Docent w Barze potrafi odnajdować niektórych NPC bo Wilka też nigdzie
nie ma ale. Docent wskazał mi MW i ikonkę Wilka. Po dotarciu na miejsce okazuje się, że Wilk nie żyje.
Wydaje mi się, że to jest przyczyna Twoich kłopotów. WIęc na Twoim miejscu cofałby się w zapisach do momentu przeniesienia
Wilka z Wioski na MW. Żeby ułatwić sobie sprawę zespawnuj sobie ręczny teleporter. Spawner jest w pobieralni i można go dodać
w każdym momencie.
Dzięki @kazik za próbę pomocy, wróciłem do momentu gdy Wilk żyła na Magazynach prawie połowa gry:-(. Zrobiłem zadanie na radiostację dla Wilka ale Fant nie pokazał się na Kordonie. Macie jakieś sugestie?