Dyskusja ogólna Powrót Szramy - repack

Taki widok mamy po zmianie parametrów grafiki i bawieniu się suwakami, dobrym rozwiązaniem żeby to naprawić jest wyjście z gry i skasowanie pliku user z savedata . Po włączeniu gry mamy nowy plik user i powinno być dobrze. Miałem taki właśnie widok menu po zabawie opcjami a taki po skasowaniu i włączeniu gry.

2 polubienia

Czy ma ktoś sejwa ze sterowni monolitu gdy zaczyna się gadka z naukowcem (tym z uszkodzonym modułem głosowym) ?

Od 15:30

Pytanko. nadal trzeba wrzucać tą poprawioną czcionkę z OGSE, bo w instrukcji instalacji nic o tym nie jest już napisane, a link do niej jest na samym dole pierwszego postu.

Sorry mój błąd już skasowałem ten dodatkowy wpis. Poprawkę na czcionkę dodałem do poprawki zbiorczej. 
Więc nie trzeba jej dodatkowo wrzucać . 

1 polubienie

Jest jakiś sposób na zniesienie ograniczenia snu? Nie widzi mi się czekać 20 godzin czasu gry.

Po przespaniu 8 godzin wystarczy połazić trochę, coś zrobić, i znowu można iść spać. Nie pamiętam, by w jakimś modzie można było spać 20 godzin

Tylko co ja mam robić w Dolinie? Zresztą, nie wiem czemu nie mogę spać, energetyków nie używałem (zwiększony udzwig to i po co używać) i śpiwora także.

Godzinę temu, MaklerR napisał:

Jest jakiś sposób na zniesienie ograniczenia snu? Nie widzi mi się czekać 20 godzin czasu gry.

Spróbuj a actor.ltx w linii 91 zwiększyć parametr 
max_sleep_hours                = 12

na 24 

- Nie pamiętam zadania w DM, po którym trzeba czekać tyle czasu. Które to? Bo są takie sytuacje, że mod daje nam czas na zrobienie ( dokończenie ) innego zadania, aktualnie wiszącego.

31 minut temu, kondotier napisał:

Nie pamiętam zadania w DM, po którym trzeba czekać tyle czasu.

Być może chodzi o zadanie w którym mamy zabić Dzika o godzinie 20. Jeżeli pójdzie się do Doliny wcześnie rano, to faktycznie jest sporo czasu. Ten nasz niewidzialny towarzysz mówi co prawda, by się nie oddalać, ale ja polazłem w tym czasie robić inne zadania. 

Jeśli to jest faktycznie to zadanie, to spokojnie można podziałać. Zrobić jeden najdłuższy sen, podziałać np. idąc na fermę, albo do schowków ( miałem ich na lokacji kilka ) i znowu się przespać. Lepiej przyjść do Naboja trochę wcześniej, tak aby zaraz po 20. móc strzelać, bo jest jeszcze widno. A strzelać trzeba z drugiej kreski pod strzałką, aby grot doleciał.

A dla tych co jeszcze nie grali, widok Naboja. Trochę później “się ujawni”, ale to już na grę wpływu mieć nie będzie.

Znalazłem schowek na Bagnach ale nie pojawia mi się teleport do bazy Czystego Nieba.

Od początku na filmiku jest pokazane, jak się dostać do bazy CzN i jak się z niej wydostać.

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=N2TIn9gbtmM

1 polubienie

Chodzi mi o zadanie Znależć Lebiediewa.

Lebiediew sam Cię znajdzie jak będziesz wykonywał zadania na Agropromie.

Popatrz na filmiki.

Pierwszy, samo spotkanie: https://www.youtube.com/watch?v=F5P47\_juIKY

Drugi, trochę więcej przed spotkaniem: https://www.youtube.com/watch?v=NWGjbgnDM38

To jest końcowe zadanie na Bagnach powinny mi się zrespić Wiedżmy.

To ta część gdy Lebiediew popełnia samobójstwo? Mnie się pojawiały różne zombiaki i ochroniarze Lebiediewa. Wyżej dałem screeny ile tego było.

1 polubienie

Według filmiku robię dobrze.Ale nie ma teleportu.

Brak tego powrotnego co sobie zrobiłeś przy pierwszym pobycie w bazie, Czarną Dziurą od Kostii? Pamiętasz gdzie go postawiłeś? Jak wtedy wyszedłeś z bazy?

Możesz wrzucić mi sava, bo moda jeszcze mam, to zobaczę. Tylko sprecyzuj gdzie ten teleport postawiłeś

1 polubienie

Proszę.

piotr_quicksave.sav (1.33 MB)