Andre Woz - dziękuję, ale podpowiedź bober 322 całkowicie wystarczyła. Ciekawie to jest rozwiązane, ale podpowiedź Demona jest myląca. Lub brak znacznika, który powinien się na podstawie jego wypowiedzi pojawić. Pijaczka u bandytów, bez znacznika nie byłoby problemu znaleźć.
Czy kojarzy wam się ksywka lub nazwisko postaci ze Stalkera, coś jakby Borzoj, Borżoj, Borzyj, Borżyj lub podobne? Jest to lider bandytów. Proszę o namiary na tą postać, bo nie mogę na nią natrafić w necie.
Może ktoś podpowiedzieć, jak dostać się do Ducha w magazynach wojskowych?
Duch siedzi w takiej norze czy jaskini, musisz poszukać wejścia pod ziemię
A to wejście jest w wiosce pijawek?
Tak. Obok całkowicie rozwalonego domku - tam gdzie w podstawce pośród czaszek był kombinezon - obok za krzakami jest wejście do podziemia.
metek58 - Mnie net pokazał tę Ksywkę w NLC 6.
Скачайте игры Мод NLC 6 на Торрентино! Основная задача главного героя … НачалоNew Level Changer 6.0 основан на скриптовой базе АМК-мода Название игры: S.T.A.L.K.E.R.: Shadow Of … вылет при разговоре с Борзым
A mod jest u nas.
Dzięki @kondotier. Masz dobrego nosa. To było to. Ten Borzoj to Chart. Tak też wychodziłoby z tłumaczenia. Chciałem rozwiać moje wątpliwości, czy ma występować jako Borzoj (nie miałem nazwy rosyjskiej, tylko z angielska wpis: Borziy’s PDA), czy jako Chart. Teraz mam pewność i ta ksywka zostanie wprowadzona do Słownika Stalkera. Podczas poszukiwań tego terminu, dowiedziałem się, jak nazywał się brat Wilka, tego opiekuna nowicjuszy w Wiosce. To Ogar, ale z pewnością to każdy wiedział, tylko nie ja.
Jeśli się w jakiejś kwestii mylę, to proszę o poprawienie mnie do wieczora. Po tym czasie, nazwy zostaną wprowadzone do Słownika na stałe i trudno je będzie zmienić.
Edit// Chart był w Słowniku. Jakieś zauroczenie miałem, bo nie mogłem tej ksywki znaleźć. Co do brata Wilka, na rosyjskich stronach widnieje jako Pies. A na polskich jako Ogar.
Piszę o problemie w tym temacie, bo dotyczy LA.
Witam szanownych użytkowników forum :), nie udzielam się zwykle
ale teraz mam pytanie, niecierpiące zwłoki otóż mam wielką chęć pogrania w la
ale mój angielski jest dość słaby i męczył bym się grając, ;/
czy ktoś się orientuje kiedy będzie spolszczenie ? i czy w ogóle będzie ?
Kiedy będzie dokładnie nie wiem. Ważne, że będzie.
Tak, spolszczenie powstaje i ma się w sumie już na ukończeniu. Powinno ukazać się w przyszłym tygodniu, więc cierpliwości trochę, bo na pewno będzie warto. ![]()
Tak, spolszczenie powstaje i ma się w sumie już na ukończeniu. Powinno ukazać się w przyszłym tygodniu, więc cierpliwości trochę, bo na pewno będzie warto.
Świetna wiadomość
dzięki za odpowiedź, czekam z niecierpliwością ![]()
Arakos - spolszczenie wyszło razem z LA, ale było marne i niepełne. Gdybyś przejrzał posty, znalazł byś nawet linki do niego. I nie musiałbyś stawiać pytań “nie cierpiących zwłoki”. Stalkerzy słyną z cierpliwości.
Teraz trwają intensywne prace, tłumaczy ze stalker.pl, aby je uzupełnić i w krótkim czasie wstawić na fora. Możesz tam zajrzeć i mieć wiedzę u źródła..
Trochę cierpliwości i będziesz miał.
Dementuję plotki, jakoby to było tłumaczenie wyłącznie stalker.pl, bowiem biorą w nim również tłumacze stąd (plus tłumacze niezależni, jak np. ja), a więc można uznać je za efekt wspólnych wysiłków. Wszystko będzie opisane w creditsach, które będą udostępnione razem z tłumaczeniem, więc będziecie mieli możliwość zapoznać się z listą osób, które uczestniczyły w całym przedsięwzięciu.
Arakos - spolszczenie wyszło razem z LA, ale było marne i niepełne. Gdybyś przejrzał posty, znalazł byś nawet linki do niego. I nie musiałbyś stawiać pytań “nie cierpiących zwłoki”. Stalkerzy słyną z cierpliwości.
Teraz trwają intensywne prace, tłumaczy ze stalker.pl, aby je uzupełnić i w krótkim czasie wstawić na fora. Możesz tam zajrzeć i mieć wiedzę u źródła..
Trochę cierpliwości i będziesz miał.
Masz racje mogłem przed zadaniem tego pytania sprawdzić, no ale jak się jest w gorącej wodzie kąpanym to tak już jest, dzięki za zwrócenie uwagi na przyszłość postaram się dogłębniej przeglądać forum ![]()
Mam 2 pytania, w którym miejscu jest wejście do Barmana na przedmieściach Prypeci? Ponieważ szukam i szukam, ale jakoś nie idzie tego znaleźć
A drugie pytanie to mianowicie, czy daleko do końca gry jest na etapie wizyty na przedmieściach Prypeci?
Uuuuuu…też się naszukałem
Jak staniesz przodem do wejścia głównego tego budynku, to idziesz na lewą stronę - tam jest wejście do piwnicy.
A gry…jeszcze ciut zostało.
@Arakos, stanowczo Ci odradzam grania na tym spolszczeniu, bo jest nieprawidłowe, tzn. - zrobione naprędce i wiele plików tekstowych tylko nazwą pasuje. Będziesz skołowany, bo nawet nie wiedząc, na ekranie możesz ujrzeć niewłaściwe dialogi. Poczekaj cierpliwie na patcha, lada dzień się pojawi, a wiem sporo na ten temat.
I do polecających to w obecnym stanie spolszczenie - proszę nie zalecać grania na polonizacji w obecnej formie, bo tylko zraża graczy do LA, gdyż nie są świadomi stanu spolszczenia podanego razem z Lost Alpha. Czekać na patcha, który zawierać będzie bardzo mocno poprawioną polonizację LA.
A kiedy można się takowego spodziewać?
Jakby co się odmeldowuję szkoła czeka ![]()
Jurij - możesz zasięgnąć informacji u źródła, wchodząc na stalker.pl.
Tam są najświeższe wiadomości o polonizacji.
Bracie z Italii !!! na twój typowo najemniczy typ humoru zawsze mozna liczyć.
![]()
Czy kojarzy wam się ksywka lub nazwisko postaci ze Stalkera, coś jakby Borzoj, Borżoj, Borzyj, Borżyj lub podobne? Jest to lider bandytów. Proszę o namiary na tą postać, bo nie mogę na nią natrafić w necie.
Metek58 mnie i to z ksiązek nie z internatu ksywka Borzoj, Borżoj, Borzyj, Borży kojarzy się z chartem rosyjskim więc może tenże rzeczony “charcik” jest bardzo szybki i lubi sie przemieszczać???
p.s. spytam sie na pw zaurusa o twojego “charcika”.
Nie wiem kiedy odpisze!