Dyskusja ogólna

Andre Woz - dziękuję, ale podpowiedź bober 322 całkowicie wystarczyła. Ciekawie to jest rozwiązane, ale podpowiedź Demona jest myląca. Lub brak znacznika, który powinien się na podstawie jego wypowiedzi pojawić. Pijaczka u bandytów, bez znacznika nie byłoby problemu znaleźć.

Czy kojarzy wam się ksywka lub nazwisko postaci ze Stalkera, coś jakby Borzoj, Borżoj, Borzyj, Borżyj lub podobne? Jest to lider bandytów. Proszę o namiary na tą postać, bo nie mogę na nią natrafić w necie.

Może ktoś podpowiedzieć, jak dostać się do Ducha w magazynach wojskowych?

Duch siedzi w takiej norze czy jaskini, musisz poszukać wejścia pod ziemię

A to wejście jest w wiosce pijawek?

Tak. Obok całkowicie rozwalonego domku - tam gdzie w podstawce pośród czaszek był kombinezon - obok za krzakami jest wejście do podziemia.

metek58 - Mnie net pokazał tę Ksywkę w NLC 6.

Скачайте игры Мод NLC 6 на Торрентино! Основная задача главного героя … НачалоNew Level Changer 6.0 основан на скриптовой базе АМК-мода Название игры: S.T.A.L.K.E.R.: Shadow Of … вылет при разговоре с Борзым

Na takim adresie: https://www.google.pl/search?q=%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B5%D1%80+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B7%D0%BE%D0%B9++%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0++%D0%BC%D0%BE%D0%B4++&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=s4ZvU7H9N8SH8QfB7YCYDw

A mod jest u nas.

1 polubienie

Dzięki @kondotier. Masz dobrego nosa. To było to. Ten Borzoj to Chart. Tak też wychodziłoby z tłumaczenia. Chciałem rozwiać moje wątpliwości, czy ma występować jako Borzoj (nie miałem nazwy rosyjskiej, tylko z angielska wpis: Borziy’s PDA), czy jako Chart. Teraz mam pewność i ta ksywka zostanie wprowadzona do Słownika Stalkera. Podczas poszukiwań tego terminu, dowiedziałem się, jak nazywał się brat Wilka, tego opiekuna nowicjuszy w Wiosce. To Ogar, ale z pewnością to każdy wiedział, tylko nie ja.

Jeśli się w jakiejś kwestii mylę, to proszę o poprawienie mnie do wieczora. Po tym czasie, nazwy zostaną wprowadzone do Słownika na stałe i trudno je będzie zmienić.

Edit// Chart był w Słowniku. Jakieś zauroczenie miałem, bo nie mogłem tej ksywki znaleźć. Co do brata Wilka, na rosyjskich stronach widnieje jako Pies. A na polskich jako Ogar.

Piszę o problemie w tym temacie, bo dotyczy LA.

Witam szanownych użytkowników forum :), nie udzielam się zwykle

ale teraz mam pytanie, niecierpiące zwłoki otóż mam wielką chęć pogrania w la

ale mój angielski jest dość słaby i męczył bym się grając, ;/

czy ktoś się orientuje kiedy będzie spolszczenie ? i czy w ogóle będzie ?

Kiedy będzie dokładnie nie wiem. Ważne, że będzie.

Tak, spolszczenie powstaje i ma się w sumie już na ukończeniu. Powinno ukazać się w przyszłym tygodniu, więc cierpliwości trochę, bo na pewno będzie warto. :slight_smile:

2 polubienia

Tak, spolszczenie powstaje i ma się w sumie już na ukończeniu. Powinno ukazać się w przyszłym tygodniu, więc cierpliwości trochę, bo na pewno będzie warto. :slight_smile:

Świetna wiadomość :slight_smile: dzięki za odpowiedź, czekam z niecierpliwością :slight_smile:

Arakos - spolszczenie wyszło razem z LA, ale było marne i niepełne. Gdybyś przejrzał posty, znalazł byś nawet linki do niego. I nie musiałbyś stawiać pytań “nie cierpiących zwłoki”. Stalkerzy słyną z cierpliwości.

Teraz trwają intensywne prace, tłumaczy ze stalker.pl, aby je uzupełnić i w krótkim czasie wstawić na fora. Możesz tam zajrzeć i mieć wiedzę u źródła..

Trochę cierpliwości i będziesz miał.

Dementuję plotki, jakoby to było tłumaczenie wyłącznie stalker.pl, bowiem biorą w nim również tłumacze stąd (plus tłumacze niezależni, jak np. ja), a więc można uznać je za efekt wspólnych wysiłków. Wszystko będzie opisane w creditsach, które będą udostępnione razem z tłumaczeniem, więc będziecie mieli możliwość zapoznać się z listą osób, które uczestniczyły w całym przedsięwzięciu.

Arakos - spolszczenie wyszło razem z LA, ale było marne i niepełne. Gdybyś przejrzał posty, znalazł byś nawet linki do niego. I nie musiałbyś stawiać pytań “nie cierpiących zwłoki”. Stalkerzy słyną z cierpliwości.

Teraz trwają intensywne prace, tłumaczy ze stalker.pl, aby je uzupełnić i w krótkim czasie wstawić na fora. Możesz tam zajrzeć i mieć wiedzę u źródła..

Trochę cierpliwości i będziesz miał.

Masz racje mogłem przed zadaniem tego pytania sprawdzić, no ale jak się jest w gorącej wodzie kąpanym to tak już jest, dzięki za zwrócenie uwagi na przyszłość postaram się dogłębniej przeglądać forum :slight_smile:

Mam 2 pytania, w którym miejscu jest wejście do Barmana na przedmieściach Prypeci? Ponieważ szukam i szukam, ale jakoś nie idzie tego znaleźć :confused: A drugie pytanie to mianowicie, czy daleko do końca gry jest na etapie wizyty na przedmieściach Prypeci?

Uuuuuu…też się naszukałem :slight_smile: Jak staniesz przodem do wejścia głównego tego budynku, to idziesz na lewą stronę - tam jest wejście do piwnicy.
A gry…jeszcze ciut zostało.

1 polubienie

@Arakos, stanowczo Ci odradzam grania na tym spolszczeniu, bo jest nieprawidłowe, tzn. - zrobione naprędce i wiele plików tekstowych tylko nazwą pasuje. Będziesz skołowany, bo nawet nie wiedząc, na ekranie możesz ujrzeć niewłaściwe dialogi. Poczekaj cierpliwie na patcha, lada dzień się pojawi, a wiem sporo na ten temat.

I do polecających to w obecnym stanie spolszczenie - proszę nie zalecać grania na polonizacji w obecnej formie, bo tylko zraża graczy do LA, gdyż nie są świadomi stanu spolszczenia podanego razem z Lost Alpha. Czekać na patcha, który zawierać będzie bardzo mocno poprawioną polonizację LA.

A kiedy można się takowego spodziewać?
Jakby co się odmeldowuję szkoła czeka :stuck_out_tongue:

Jurij - możesz zasięgnąć informacji u źródła, wchodząc na stalker.pl.

Tam są najświeższe wiadomości o polonizacji.

Bracie z Italii !!! na twój typowo najemniczy typ humoru zawsze mozna liczyć.

:wink:

Czy kojarzy wam się ksywka lub nazwisko postaci ze Stalkera, coś jakby Borzoj, Borżoj, Borzyj, Borżyj lub podobne? Jest to lider bandytów. Proszę o namiary na tą postać, bo nie mogę na nią natrafić w necie.

Metek58 mnie i to z ksiązek nie z internatu ksywka Borzoj, Borżoj, Borzyj, Borży kojarzy się z chartem rosyjskim więc może tenże rzeczony “charcik” jest bardzo szybki i lubi sie przemieszczać???

p.s. spytam sie na pw zaurusa o twojego “charcika”.

Nie wiem kiedy odpisze!