Platforma:** |**
Autor: jdud
Data premiery: 13.09.2021 r.
OPIS:
Spoiler
Expedition to dodatek graficzny, którego celem jest poprawa wizualnej jakości Anomaly 1.5.2. Ponadto zawiera rozszerzenia t.j. Enhanced Shaders Framework, ulepszone oświetlenie, renderowanie, obróbkę powierzchni, poprawki związane z pogodą, nowe efekty i wiele więcej. Jest także dostępny w wersji standalone, więc można zapomnieć o powodowanych przez kompatybilność CTD błędach i możliwych konfliktach.
Aktualna wersja 2.2.1:
- Dostosowano do Anomaly 1.5.2,
- Wszystkie nowe bronie z B&S i oddzielne dodatki z nowymi dźwiękami,
- Dodano True Surface Parallax (niekompatybilny z kałużami po deszczu),
- Nowe kalibry: 50 BMG, 14.5 mm, .50 AE,
- Nowe efekty cząsteczkowe,
- Poprawiono kilka błędów,
- Mniej wzmożony głód oraz pragnienie.
Podziękowania dla autorów dodatków, których praca została wykorzystana:
Spoiler
- Enhanced Shaders and Color Grading for 1.5.1 (KennShade)
- Boomsticks and Sharpsticks (Mich Cartman)
- Gunslinger NPC Pack (Azetrix)
- Frozen Zone assets (Frozen Zone team)
- SSR for Anomaly 1.5.1. ()
- Food, drug and drinks animations (Feel_Fried)
- JSRS Sound Overhaul (Solarint, JSRS Team)
- Cement’s Weapon Reposition (Cement)
- MP-7 Replacement (PYP)
- Bizon & Vityaz Replacements (Strogglet15)
- T.H.A.P. REWORK (IENCE, ICHICROW)
- Immersive Hud (Prozhora)
- Screen Space Shaders (Ascii1457)
- ASH-12 Tactical (L4U6H1N6-LUN4T1C)
- VSSK Vykhlop Remodel (BarryBogs)
- Banjali’s Realistic Bodily Needs (Banjali)
- Dialog Dynamic UI (Stimey)
- Parallax Shaders (Nieznany autor, zapożyczone z Anomaly Reality Modpack)
- Snipex guns (L4U6H1N6-LUN4T1C)
Jeśli zapomniałem o kimś wspomnieć, hm… Jest tego zbyt wiele, żeby w tym momencie wszystko prześledzić.
Spoiler
- Dlaczego stalkerzy noszą przy sobie do 90 sztuk amunicji i broń w dobrym stanie?
Ponieważ to ma sens, że stalkerzy będą dbać o swoją broń i korzystać z amunicji do obrony. Ta cecha była testowana przez długi czas i na pewno nie szkodzi rozgrywce. Handlarze są nadal tak samo ważni, jak zawsze, ponieważ amunicja i broń to tylko ułamek całego wyposażenia, które jest potrzebne do przetrwania w Strefie. Jesteś po prostu zmuszony do przyjęcia bardziej swobodnego, pełnego akcji podejścia do walki z amunicją i widowiskiem cząsteczek podczas strzelaniny, w przeciwieństwie do strategicznego umieszczania ołowiu w nogach przeciwników. - Dlaczego wszystkie artefakty są “śmieciowe”?
Ten dodatek nie miesza już w spawnie artefaktów. Jeśli otrzymujesz tylko śmieciowe artefakty, to albo z powodu złego detektora, albo innego dodatku. - Moja gra nie wygląda tak jak na screenach, oszukujesz ludzi!
“Wersja tylko graficzna” nie jest w rzeczywistości pełnym liftingiem graficznym, ponieważ Moddb nie pozwala mi wrzucać na swój serwer plików większych niż 60 MB, mówiąc prościej “error uploading, try again”. Jest tak od tygodni. W związku z tym, jeśli chcesz, aby gra wyglądała dokładnie tak, jak na screenshotach, musisz pobrać modpack. - Możemy poprosić o Torrenta?
Mój dostawca internetu nie pozwala mi korzystać z połączeń P2P, więc nie mogę zaoferować torrenta do pobrania Expedition. - Niebo jest zbyt jasne aghhhhhh moje oczy. jdud umieść supernowe na niebie ahhhhh.
Vanilla Anomaly sky shaders są ustawione na 1,8-krotne prześwietlenie. Expedition shaders to naprawiają, ale jeśli coś jest źle zainstalowane to będziesz miał stare shadery w folderze lub stary cache shaderów. Usuń folder shaderów w Expedition/Gamedata/, usuń shader cache w Expedition/Appdata/ i zastąp je tymi z zipa. Modpack zip nie zawiera folderu shaders, zawiera shaders.db. Więc pomiń usuwanie folderu shaders dla modpacka, ale usuń shader cache. Tak, to jest tak skomplikowane. - Mój ekran jest niebieski, gdy podnoszę broń B&S.
Rozwiązanie jest w readme. - Lol, ten gość nie potrafi zrobić poprawnej wersji tylko graficznej.
Napraw serwery MODDB tak, aby nie wyświetlały mi komunikatu “error uploading try again” przy czymkolwiek większym niż 80 mbs i dostaniesz poprawną wersję graficzną.
Spoiler
Jeśli napotkałeś błąd, możesz użyć tego formularza, aby pomóc ulepszyć Expedition. Prosimy pamiętać, że akceptowane są tylko raporty o awariach z Vanilla Anomaly i Expedition 2.x. Raporty z wersji 1.x nie są już brane pod uwagę, ponieważ wersja 2.0 jest przebudowywana od podstaw.
Możesz również wysyłać ogólne raporty o błędach.
SCREENY:
VIDEO:
Spoiler
Laboratorium X-16 II:
Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=y035WncAREg
Wolność II:
Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=o37FVl1KLjk
Monolit:
Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=HpDHOfSsz7M
INSTALACJA:
Spoiler
Pobrane archiwum wystarczy rozpakować do folderu z Anomaly w wersji 1.5.2 ze zgodą na podmianę plików i gotowe - można grać.
LINKI DO POBRANIA:
Spoiler
Anomaly 1.5.2 - Expedition 2.2.1:
Anomaly 1.5.2 - Expedition 2.2.1 (Shadery):
- ModDB - [KLIK]
Patche i drobne poprawki:
- Dropbox - [KLIK]
Źródło: