F.o.t.o.g.r.a.f

Przyznam że chyba macie racje,faktycznie transmutacji dokonywałem na dwóch lokacjach(Korpus pokoju,Wysypisko). Nie przeszkadza to w dalszej rozgrywce ,jedynie co przeszkadza to zwidy spowodowane noszeniem przy sobie Talizmanów.

Po zmodernizowaniu aparatu fotograficznego według poradnika Cichego powinniśmy zrobić zdjęcia dobrej jakości z zadania dla Smitha .W pda nie mam tego zadania (jedynie zadnie o odnalezieniu źródła nieznanej energii - żadnej tam wzmianki o zdjęciach)ani oznaczonych miejsc z których należy je pstryknąć .Czy to normalne?Przed modernizacją aparatu te miejsca były zaznaczone w pda. Coś jest nie tak? Też tak mieliście? Co mogło wykastrować to zadanie z pda? Dużo tych pytań ale może jedna odpowiedź .

Czy zrobienie tych zdjęć ma wpływ na zakończenie linii fabularnej ?

Szczerze mówiąc to nie pamiętam jak to u mnie wyglądało… Chociaż nie przypominam sobie, żebym miał jakiś problem ze zdjęciami. Mam zapisy z różnych etapów gry, więc jeśli nikt Ci nie podpowie wcześniej, to może uda mi się dzisiaj postawić moda i sprawdzę to.

Rozwikłałem zagadkę i muszę ostrzec bo może się to przydać.Po modernizacji aparatu wracamy do Smitha i …

Z poradnika Cichego:

Cytat

Na miejscu dowiadujemy się o kolejnej serii zdjęć jakie mamy wykonać. Odznaczone są na mapie w naszym PDA. Na zadanie dostajemy fajną snajperkę i SKATA. Drugie zadanie jest związanie z odnalezieniem źródła energii lub sprawdzeniem co go emituje. W tym ma nam pomóc Brown. W momencie kiedy wychodzimy z budynku od generała Smita dostajemy wiadomość od agenta Browna - mamy z nim się spotkać w Anomalnym Lesie

Pamiętajcie żeby porozmawiać z Smithem dwa razy .Raz o znalezieniu źródła energii. Drugi raz o zdjęciach(sprawdzić czy na mapie zaznaczyły się miejsca wykonania najlepszych ujęć). Grając przeoczyłem drugą rozmowę i stąd problem .Może się komuś to przyda . Sorry za zamieszanie i dzięki za zainteresowanie ( SIERIOŻA :folded_hands:)

@skhi Spoko, właśnie miałem stawiać Fotografa ale wszedłem na forum żeby zobaczyć, czy problem rozwiązany :slightly_smiling_face:

To że ktoś w tym modzie może mieć jakieś problemy z grą, spowodowane jest “przelatywaniem” dialogów. Wnikliwe ich czytanie ze zrozumieniem, oraz zapamiętywanie niektórych wydarzeń, jak np. miejsca wpadania w niewidoczne teleporty i punkty docelowe, pozwoli na spokojną grę. Tylko rutynę i rozwiązania z innych modów, trzeba odłożyć na półkę. Dostałeś zadanie, wykonałeś go, nie masz zaliczenia, idź do zleceniodawcy. Proste.

Post do usunięcia.

Ja nie miałem problemu w tym miejscu, żadnego.

Może ktoś podrzuci kod do drzwi laboratorium X-10 (a może X18 nie pamiętam) .Zadanie dostałem na sprawdzenie podziemnej trasy przez labolatoria .Parę dni nie grałem a potem poszedłem robić inne zadanie i kod uciekł z historii PDA . PLIZZZZ.

Spoiler

To już mam za sobą . Chodzi o kolejny kod do drzwi z misji spenetrowania podziemnych przejść między labolatoriami .

Spoiler

1 polubienie

Dziękuje pięknie .

Mam taki sam error i w tym samym miejscu jak @skhi, ale w odróżnieniu od niego ponowne wgranie nic nie dało.

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ...of chernobyl 1.0004\gamedata\scripts\xr_logic.script:624: attempt to call local 'func' (a nil value)

Zmniejszenie oświetlenia też nic. Mam wersję zdegradowaną, ale w system.ltx jest [script]
current_server_entity_version = 6 czyli dobrze. Może xr_logic trzeba poprawić ? Jeżeli ktoś ma ten skrypt , prosiłbym o link.

Logi wstawiamy w znacznik <> (code)

Spróbuj nakleić to na gamedatę:

https://yadi.sk/d/H6BpSCCBrRZt7

Z chęcią, ale Yandex dalej wariuje i nic nie mogę ściągnąć (nawet z konta).

https://mega.nz/#!6dJ2HI4I!GP264p-O3orztsihWmcxH-wHBd3LRAJR0ayNWavK95w

1 polubienie

Jednak ściągnąłem. Z Yandexa, od wczoraj nie można nic ściągnąć, ale… jeżeli pobierasz dwa pliki to idzie, jeżeli jeden - to nie. Pobrałem i mod ruszył. Wielkie dzięki ! A tak na marginesie, co to było. Błąd w skrypcie ?

To było “Nie wiadomo co w skrypcie”, podesłałem Ci plik z czystego Fotografa bez mojej poprawki na napisy, ciekawi mnie czemu u mnie to zawsze działało bez problemu. Skrypt jest dobry, nie wiem co jest na rzeczy, uwielbiam to. :face_with_steam_from_nose:

No tak. Takie akcje potrafią nieźle namieszać. U Ciebie działa , a u mnie nie. I pewnie bez Twojego pliku nic bym nie zrobił. Albo - tradycyjnie silnik Stalkera, albo błąd przy ściąganiu. Jeszcze raz dzięki !