F.o.t.o.g.r.a.f

Wywal, wszystko i zainstaluj moda bez poprawki na napisy pod głosy. :thinking:

Nie wiem co jest na rzeczy kiedy u mnie wszystko działa, muszę przy tym pogrzebać.

No niestety. Z generałem pogadałem, ale ze schodów już nie zszedłem. Ten sam error. Za szybka radość. Tak zrobię.

Bez poprawki na napisy działa i oby działał.

Nieoficjalny fix do napisów do Fotografa, wymaga testów:

https://mega.nz/#!yYwRzJrS!C1scPS8xaPbazrE17h58yycNjGoW6GdG4EIrDvyNijE

Mój błąd, chyba mam powoli dość tego moda.

17 minut temu, MOS napisał:

Mój błąd, chyba mam powoli dość tego moda.

Poważnie, ja jakiś czas temu też zacząłem grać, bez problemu się wszystko zainstalowało, wszystko działa tak jak powinno. Może w złej kolejności wrzucasz?

A ja mam wyloty bez loga (log 0 bajtów). Takie same miałem w Oblivion Lost Remake 2.0/2.5 . Lekarstwo jest jedno. Zmniejszyć obszar widzialny i odległość oświetlenia. Trochę to dziwne. Zarówno w jeden jak i drugi mod grałem rok wcześniej i takich problemów nie było. Coś się zmieniło ?

@DaarMoo Coś kombinowałeś przy pliku wymiany, albo modernizowałeś komputer?

Trochę podniosłem. Z 5300 Mb (zalecane) do 6000 Mb.

A ile masz RAM-u? Standardowo 2-3krotność powinna być

Dodatkowo plik wymiany powinien być niepofragmentowany i powinien mieć stała wielość, ustawiamy tą samą liczbę dla rozmiaru początkowego i maxymalnego. Można też zdefragmentować ten plik programem Pagedefrag ze strony microsoftu.

4 GB RAM. Tak że 6 to może za mało ? Chyba wrzucę na 8,5.

Jedna szkoła mówi, że przy 7 i dużej ilości RAM-u można sobie ustawić 50-100mb, inna z kolei, że dwukrotność i basta. A wszystko zależy od tego, co masz zainstalowane w systemie, jak to działa i generalnie jak obciążasz sprzęt. Na początek ustaw standardowo, potem zobacz czy wszystko gra. Jak tak, to nie ma potrzeby zmieniać. A co do bezlogowych wylotów w Fotografie: ja miewałem z początku, jeszcze w Korpusie, ustawiłem plik na sztywno x2 i wyloty były dalej. Wywaliłem AVG i kilka innych rzeczy, które akurat nie były mi potrzebne, a obciążały system i problem więcej się nie pojawił.

Dobra. Robię na 8000MB. Ja używam 360 Total i go zostawię. Nie zauważyłem aby w czymś przeszkadzał. Ale chciałem zainstalować Pagedefrag bo myślę, że nie zaszkodzi tylko podczas instalacji nie traktuje mnie jako administratora i nici.

Zamiast bujać się z plikami wymiany zostaw to gdzieś na 3GB i może zdefragmentuj dysk. Czasami pomaga, ale też nie szkodzi.

A “uruchom ten program jako administrator”? Klik prawym i tam masz.

Edycja: @Mnieciu dobrze mówi, to nigdy nie zaszkodzi :slightly_smiling_face:

Zrobiłem to. Nic. To jedyny program ? Mnieciu robię to regularnie, a zostawiłem na 8.

Te 8000 powinno wystarczyć i nie ma tu nic z bujania się plikami stronicowania. Derag tu raczej nic nie pomoże ale spróbować możesz, odłącz neta i spróbuj wyłączyć antywira. Oczywiście Pagedefrag odpalasz z uprawnieniami admina tak jak pisał Sierioża.

Zawziął się dziad i nic. Ściągnąłem z microsofta.

Można jeszcze włączyć czyszczenie tego pliku w rejestrach. [HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ Control\ SessionManager\ Memory Management], ClearPageFileAtShutdown – wartość [DWORD] = 1 włącza czyszczenia pliku wymiany przy wyłączaniu komputera. Ma to plusy i minusy. Zwiększa bezpieczeństwo, szybkość działania komputera, ale zmniejsza prędkość wyłączania systemu.

mkk7 wolę jednak program. Dzięki za podpowiedź.

edit;

może nie działa bo jest na XP ?