Steamowa gra jest w v.1.0006, więc też musisz ją degradować. I w tym degradowaniu leży problem. Był chyba repack gry z modem. Może ktoś ma na niego namiar.
Ja fotografa postawiłem na steamowej wersji. Jeśli będzie potrzeba to napisze jak to zrobić.
Przecież to proste jak drut.
- Skopiuj stalkera gdzieś indziej
- Wrzuć paczkę z downgradem
- Crack.
I graj.
To nie graj od razu w Fotografa… Mod jest naprawdę dobry, wręcz świetny jeśli chodzi o rozwiązania, fabułę i sposób prowadzenia akcji, aż po jej, dość zaskakujące zakończenie. Może najpierw spróbuj ograć coś bardziej przystępnego? Np. mody Zaurusa - są fajne, przyjemne, nie atakują milionem nowych mechanik i fajnie prowadzą historię po podstawce.
… Ale gdybyś stwierdził, że wiesz lepiej niż wujek Sieriożeńka, to TU jest repack. Ten sam, który gdzieś na forum był linkowany już.
- jeśli chcesz zwrócić się do kogoś z forum zaczynając od jego nicka, to nie kopiuj tego nicka znad jego awataru. Wtedy razem z kopiowaniem przenosisz styl pisania, a ten do kogo piszesz, nie jest informowany o tym.
Aby określić forumowicza do którego piszesz, wstaw “małpę” @ i bez odstępu zacznij pisać nicka. Po wpisaniu kilku liter, pojawi Ci się rozwijana lista z wieloma nickami. Wybierasz kliknięciem ten który chcesz. Masz go w postcie zaznaczony na żółto.
DODANO: I @Sierioża ma rację. Fotograf, to dla laika nie najszczęśliwszy wybór. Aby w niego zagrać i mieć z gry przyjemność, trzeba mieć spore doświadczenie.
Na początek proponuję Ci W pajęczynie kłamstw, Kroniki Czarnobyla lub AZM.
Tylko nie wiem czy na Repacku od komy pójdzie ostatnio mi się wykrzaczał zaraz po instalacji, a nie chciało mi się z nim za bardzo walczyć, na oryginalnym Stalkerze patchowanym z 1.0000 do 1.0004 nie było problemów.
Z tego co pamiętam tylko na oryginale paczowanym pójdzie.
Byłby ktoś tak uprzejmy i wrzucił " NAPISY PODŁOŻONE POD KWESTIE “MÓWIONE” W MODZIE" na jakiś inny serwer niż yandex, bo nie mogę od nich nic pobierać.
Dzieki wielkie!
Witam.
Otóż piszę tutaj z pewnego problemu który uniemożliwia granie w owego moda. Problem wygląda tak, budzę się w bazię oenzetowców ok, rozmawiam z generałem ok, potem z ogolonym aż dojdę do Sidorowicza, pochodzę do niego klikam “F” i co? wyrzuciło mnie na pulpit, tak po prostu nie mam pojęcia czy to był crash czy co? Wiem, wiem dziwnie to brzmi ale serio klikam “F” i centralnie bez żadnego powiadomienia wyrzuca mnie na pulpit i tyle. Mam nadzieje że ktoś mi pomorze rozwiązać ten problem.
PS:Moda pobrałem dzisiaj z tej stronki dokładniej z mega.
Pozdrawiam.
musisz przejrzeć - dokładnie - wszystkie 40 stron. Jest na nich dużo rozwiązań różnych problemów. Miałem podobny do Twojego i udało się go załatwić.
Na początek podaj loga z błędem bez tego ciężko będzie pomóc.
Jeśli nie wiesz jak znaleźć log napisz jaki masz system.
Mój system to windows 7 wystarczy ? Czy podać dokładniejsze dane ?
Hmm… Dzięki za radę , w wolnym czasie porozglądam się na tych 40 stronach.
O ile pamiętam, to FOTOGRAF ma katalog zapisów w swoim katalogu głównym. “appdata” czy coś takiego. W nim katalog logs.
Aktualnie gra w niego @Mnieciu, więc może podąć dokładnie jego nazwę.
Panowie ja mam teraz problem z bardzo długim wczytywaniem zapisów (>1minuta) pomimo postawienia fotografa na ssd. Od momentu kiedy wziąłem zadanie na MM.
Sprawdzę jescze metodę z sprzątaniem plecaka i czyszczeniem folderu z savemi, ale co zauważyłem to nawet się na starych zapisach zdarza.
zainstaluj fotografa od nowa bez wrzucania fixów dla monitorów i innych adonow. U mnie powodowało to wylot przy każdej rozmowie.
@Mnieciu - ale nazwę i lokalizację katalogu z logami, to możesz podać bez uruchamiania moda .
Niech @Przewodnik_43 się nie męczy szukaniem.
lokalizację prześle jutro, bo dostępu do kompa nie mam.
Ok