Fallout 4

Ale marudzisz, takim ludziom jak ty to się nigdy nie dogodzi. Odgrzewany kotlet to był NV a nie F4, które wyjdzie po 5 latach głuchej ciszy w świecie fallouta. Wygląda lepiej i ma masę nowych ficzerów. Wiem jaki będzie gameplay - dokładnie taki sam jak w poprzednich dwóch częściach, chodź by dlatego że mechanika gry i silnik jest z grubsza taki sam. Budowanie? jasne że wiem jak to będzie, grał kolega w hearthfire, dodatek do Skyrima? Uwielbiam fallouta i wiem że będzie to udana produkcja (chociaż może nie w dniu premiery - takie czasy). Trzeba się cieszyć, że za kilka miesięcy damy radę w to pograć, a nie być malkontentem i marudzić.

Słucham? Przy NV to F3 było gównem bo było nastawione jedynie na grafikę. NV miało znacznie lepszą fabułę i ogólnie było lepiej bo robiło je Obsidian a nie bethesda.

Żebyś się nie zdziwił jak bardzo to zepsują w dobie JuŁeSej

Fallout 4 będzie działać w 1080 p i 30 fps na wszystkich platformach.

Todd Howard-dyrektor Fallout 4, potwierdził w rozmowie z DigitalSpy na E3 2015, że RPG będzie działać w rozdzielczości 1080 p i z częstotliwością 30 fps na PC, Xbox jeden i PS4. Co dokładnie to znaczy na PC nie jest całkowicie jasne. Może gra będzie blokadę kadru? Mamy nadzieję, że tak nie jest. Przypominamy, że Toolkit dla Modding Fallouta 4 na PC ukaże się już w roku 2016. Sama gra będzie w sprzedaży od 10 listopada 2015.

Info za http://shazoo.ru/…

No to trochę kiepsko bo o ile wiem jest to podrasowany silnik ze Skyrima lub na jego podstawie a tam na każdym słabym komputerze chodzi 60 fps. Ehh te next-dżeny…

Rozumiem 30 fps na Xboxie 360 tak. Tam jest Radeon 2900 XT ale i tak sobie dobrze radzi. W nowych konsolach jest Radeon 7870 więc jest to półka mid-high i w żadnym razie nie jest to najwyższy model jak w przypadku starych konsol no więc nie dziwota.

Moim zdaniem F3 miało lepszy klimat i ta część przypadła mi do gustu. Poza tym to NV było odgrzanym kotletem: ten sam system perków, te same animacje, ten sam silnik, te same modele, wiele można by wymieniać. “F3 było gównem bo było nastawione jedynie na grafikę” takich bzdur to dawno nie słyszałem, nawet nie będę tego komentować. To że tobie się nie podoba to nie znaczy, że jest gównem, szczególnie, że F3 otrzymał całkiem przyzwoite recenzje. Wg mnie fabuła F3 była lepsza, w końcu chodziło o projekt oczyszczenie, coś co nawiązywało do F1 a nie o to kto posłał ci pestkę i kto przejmie władzę nad vegas. Ocena każdej części to subiektywna opinia więc bądź tak miły i trzymaj poziom dyskusji. Bethesda to firma z USA i tam ma największy rynek zbytu, a że gry robi się dla hajsu a nie dla garstki hardkorowych graczy to nie dostaniesz uber skomplikowanej gry nietkniętej przez konsolowych programistów robiących pod niedzielnych graczy. Pomimo to uważam, że gra będzie bardziej kompleksowa od poprzedniczek, zobaczymy jednak jaki będzie finał. Co do tych 30 fps, to szczerze nie sądzę by na PC była blokada, bo 30 fps to jest minimum płynności, poza tym nie widzę sensu implementacji takiego ogranicznika dla wersji PC. czas pokaże, modderzy też w razie czego nie zawiodą.

Polecam pograć również w coś typu The Order, spodoba Ci się.

Kolejny filmik od Bethesdy pokazujący elementy, o których mówiłem w poprzednim poście.

Akurat filmy z konferencji XBOX’a to już dawno były w sieci.

W Sieci tak, ale nie w temacie :smiling_face_with_sunglasses: Tak więc zamieściłem tutaj, żeby nie trzeba było szukać po innych stronach.

Już niedługo premiera.

!(<base_url>/applications/sslimageproxy/interface/image.php?url=http://stalker-network.com/calendar/november/fallaut.jpg)

Już widziałem gameplay. Nie napalajcie się. Uproszczone umiejętności, radosna kolorystyka (po wojnie nuklearnej!?), prawdopodobnie zła optymalizacja (wysokie wymagania, silnik skyrima)

Jednym słowem wzięcie wszystkiego co było dobre w Fallout 3 i usunięcie tego pozostawiając sam jankeski, uproszczony syf. Jeszcze po premierze się to potwierdzi ale nic się nie zmieni.

A no i wsparcie modów będzie “wkrótce”..

Wiele złych opinii czytałem o New Vegas, a mnie się podobał. Odpalimy, pogramy, zobaczymy - wtedy ocenimy.

2 polubienia

Oglądając kolejne trailery na YT coraz mocniej obawiam się tego nowego Fallouta. To wszystko takie jakieś… nijakie i trochę… ale poczekajmy.

No właśnie…poczekajmy. Być może nie będzie surowy jak F3, może i będzie bardziej cukierkowy…ale będzie. Nie piszę tego żeby bronić gry, w którą jeszcze nie grałem…tyko trochę zazdroszczę miłośnikom Fallouta.

1 polubienie

Ja umieram z ciekawości jak będzie wyglądał nowy Fallout 4 , tak jak wyżej , pożyjemy , zobaczymy.

Za jakieś 3 godziny będę miał to zdam Wam relację jakby co czy warto.

Na pewno warto przekonać się samemu.

Mam od wczoraj (edit - od dzisiejszej nocy), to chyba jednak nie to na co liczyłem… Wygląd typu plastik-fantastik i ordynarne skrypty. Co jakiś czas odnosiłem wrażenie że gram w Skyrim z podmienionymi teksturami. Szczególnie gdy znalazłem warsztat płatnerza i podczas otwierania zamków wytrychem (tutaj wsuwką do włosów). Tyle że Skyrim był… bardziej wciągający. Jeszcze dam F4 szansę ale słabo to widzę.

A ja pobieram od 12 i im dłużej czekam tym bardziej się doczekac nie mogę :slightly_smiling_face:. Lecz niestety chyba nie będzie mi dane dzis pograć :slightly_frowning_face:

Gram od jakichś dwóch godzin. Niestety gra nie daje dużo satysfakcji. Wszystko co było ciekawe w F3 i F:NV zostało uproszczone. Umiejętności zostały usunięte. Gra jest bajecznie łatwa nawet na poziomie “Przetrwanie”. Już od samego początku gry mamy dostęp do karabinu laserowego i pancerza wspomaganego(!), działko obrotowe też jest w zestawie…

Grafika jest okej ale miejscami jest bardzo nierówno. Optymalizacja jest zła. Na ustawieniach ultra gra z trudem utrzymuje 60 fps. Okazjonalnie są spadki do 55-56. Procesor jest dosłownie zarzynany przez… no właśnie nie wiem przez co? Bo żadnej zaawansowanej fizyki czy AI tutaj nie ma.

Bardzo dużo bugów, bugują się dialogi, buguje się wszystko.

Muzyka to prawdziwy koszmar. O ile w Falloucie zawsze nadawała odpowiedni klimat to tutaj nie wiem kto ją komponował bo na pewno nie ktoś, kto grał w poprzednie części. Słuchając jej to czuje się jakbym grał w pomieszanie Resident Evil z Call of Duty a nie w klimatyczną post-apokalipsę. Na szczęście radia ratują trochę sytuację.