Gothic: Modyfikacje

Z gothic 2 nie ma takiego problemu bo jest kupa modów takich krótszych 10-40 i więcej godzin no i Odyseja To czystego nawet nie muszę na razie zaczynać.

L’Hiver odpada bo muszą chodzić na bardzo cienkiej karcie graficznej. Ogólnie temat już ogarnąłem teraz tylko wybierać i grać.

Wiadomość z ostatniej chwili !  

Pojawiła się nowa wersja (1.5) Othello Mod, czyli produkcji, która w znacznym stopniu rozbudowuje znaną nam Górniczą Dolinę z G1. Myślę, że mod zasługuje na własną wstawkę na naszym forum. 

Omówienie moda przez Kajmę - KLIK

1 polubienie

6 minut temu, Agrael napisał:

Pojawiła się nowa wersja (1.5) Othello Mod

, masz może namiary na tę wersję 1.5? Gram teraz w v. 1.3 i jestem zachwycony. 

Gram sobie teraz w najnowszą wersję moda [G1] Dolina Zombie v2.2 EWOLUCJA i jestem mega zadowolony. To naprawdę świetny mod w którym Górniczą Dolinę opanowały zombie.

Zobaczcie co nalazłem w jednej ze skrzyń -

3 polubienia

3 godziny temu, smox napisał:

Gram sobie teraz w najnowszą wersję moda [G1] Dolina Zombie v2.2 EWOLUCJA i jestem mega zadowolony. To naprawdę świetny mod w którym Górniczą Dolinę opanowały zombie.

Zobaczcie co nalazłem w jednej ze skrzyń -

Covid 19 . Czy mod powstał za czasów PIS-u i Niedzielskiego ? 

Jak zombie to raczej Wirus-T :slight_smile:

Grałem w Dolinę Zombie rok temu i muszę przyznać, że bardzo mi się spodobała. Później pojawił się patch Ewolucja, a we wrześniu niewielki update, dzięki którym moda przeszedłem po raz kolejny. 

W odświeżonej wersji dostaliśmy kolejne zadania, wątek z orkami, sporo nowych NPC, bronie itd. 
Dolinę Zombie polecam i jest to według mnie jeden z lepszych modów do G1. Nawet uchował mi się screen z końcowych statystyk (przed walką z Asternathem). 

Spoiler

Nie bardzo przepadam za modami typu “total conversion” do Gothica, ale nie mam nic przeciwko rozszerzeniom podstawowej gry (nie, nie jestem fanatykiem Mrocznych Tajemnic, nie trawię tego moda) nu i wyjątkiem jest rzecz jasna Odyseja, ale kiedyś pamiętam, że chciałem zagrać w Podróżnika, który powinien sporej rzeszy społeczności przypaść do gustu. Łapcie obrazek i cechy moda z Gothicpedii!

• Oryginalna fabuła, nie powiązana w żaden sposób ze światem Gothica, na około sto dwadzieścia godzin gry.

• Zwariowany humor, zadania parodiujące filmy, wydarzenia z życia, anegdoty.

• Nowe lokacje.

• Broń palna w dwóch rodzajach:

• Niestandardowa broń do walki wręcz (np. rurki, butelki lub widły).

• Hełmy i inne nakrycia głowy.

• Możliwość spotkania polityków, gwiazd muzyki i kina, bohaterów z filmów (np. Mistrz Yoda) itp..

• Nowe zwierzęta (np. kury), przeciwnicy oraz przedmioty.

• Ponad pięćdziesiąt zadań i ponad stu NPC-ów.

• Respawn potworów zależy od postępów fabularnych.

• Soundtracki z największych hitów amerykańskiego kina (np. Gwiezdne Wojny, TerminatorMission Impossible).

A tu dwie ciekawostki dla was Stalkiery.

• Gra nawiązuje do postapokaliptycznych serii gier Fallout oraz filmu S.T.A.L.K.E.R. dodając Schronienie nr 13 i wątek _ spełniarki życzeń _ oraz postać tajemniczego Stalkera i jego towarzyszy. Poza tym obecne są charakterystyczne dla Fallouta pustkowia i przemierzające je agresywne mutanty.
  • Jest to jedna z niewielu modyfikacji (jak i gier) która łączy w sobie broń palną, broń białą oraz magię.

Gothic-Fandom - Źródło

2 polubienia

Widziałem tematy tego moda ale, aż bałem się ściągać Muszę chyba na yt obejrzeć jak to wygląda.

1 polubienie

13 minut temu, tom3kb napisał:

Widziałem tematy tego moda ale, aż bałem się ściągać Muszę chyba na yt obejrzeć jak to wygląda.

Można walczyć wibratorem! O ile dobrze pamiętam, tam erotyka i wulgaryzmy kwitną. xD A i bronie mają swoje unikalne opisy.

Bractwo Spolszczenia zaprasza do pobrania Dirty Swamp !  

Trochę o samym modzie: 

Spoiler

Dirty Swamp opowiada o niewolniku, który rozpoczyna swoją historię w jednej ze znienawidzonych przez siebie świątyń. Jak zwykle musi odwalać całą brudną robotę dla swojego nadzorcy, Sancheza. Potem jednak historia przybiera całkowicie inny obrót, a bezimienny protagonista ląduje w mrocznym świecie pełnym zadań i nieznanych postaci, w którym zmuszony jest odnaleźć się na nowo.

* Ok. 30 godzin rozgrywki
* Nowa historia, potwory, umiejętności, zaklęcia, soundtrack
* Różnorodne i satysfakcjonujące walki z bossami
* Ciekawa ścieżka maga
* Cztery poziomy trudności
* Trudne zagadki
* Łamanie czwartej ściany
* 36 osiągnięć na Spine
* Pełna polska lokalizacja 
— i wiele więcej —

To największy dubbingowy projekt BS. Zresztą.. Sprawdźcie sami: 

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=nGqtFJsLBVI

4 polubienia

Tutaj, a jakże! Pewnie  da 10 grudnia linki do pobrania. :smiley:

2 polubienia

Siedzę na kwarantannie i mam sporo czasu. Ograłem już kilka modów, a wstawię Wam screnna z moda  Velaya – Historia wojowniczki.

Właśnie biegnie zażyć oczyszczającej kąpieli po treningu -

4 polubienia

Pamiętam, że udało mi się uzyskać w Velayi żeńską wersję szaty magów ognia jako najlepszą zbroję, będę musiał kiedyś pobrać raz jeszcze moda i go skończyć. :smiley:

W dniu 5.12.2021 o 08:54, Darrien napisał:

Pamiętam, że udało mi się uzyskać w Velayi żeńską wersję szaty magów ognia jako najlepszą zbroję,

Tak, szatę kupujemy od Isgarotha i dopiero po przeróbce i jego akceptacji możemy jej używać. O ile mnie jednak pamięć nie myli, to najlepszy jest pancerz z płytek pancerzy pełzaczy. Jak go zdobędę, to porównam i dam znać.

Tak jak myślałem, pancerz z płytek pancerzy pełzaczy ma znacznie lepsze właściwości obronne (oprócz magii i ognia).

2 polubienia

Jasne, wiem, że twórcy mieli też fajny pomysł na obóz Dextera, żeby należał do Velayi. A raczej do baronowej. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Mod  Velaya – Historia wojowniczki ukończony. Bardzo fajnie mi się grało, chociaż poziom “miodności” nie był jednakowy przez całą grę. 

Końcówka moda w którym baronowa Velaja zostaje namiestnikiem Khorinis -

3 polubienia

Baba rządzi miastem… no proszę, tego w Khorinis nie grali. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Znasz takie powiedzenia:

1. Mężczyźni rządzą całym światem, ale nimi rządzą kobiety.

2. Mężczyzna jest głową rodziny, a kobieta szyją, która tą głową kręci.

No i fakty, że największe wojny w historii świata były o kobiety, lub przez nie. Poczynając od Heleny Trojańskiej. A i nasza Pani Walewska pchnęła Napoleona na Moskwę, życząc sobie widzieć ja u swoich stóp.

A  klasyk wypowiedzi o rządzeniu - Lenin - powiedział, że na czele socjalistycznego państwa może stać i kucharka. U nas to powiedzenie się spełniło trochę inaczej. Na czele państwa stanął mąż kucharki.

A tym bardziej w bajkach, czarownice, wiedźmy, złe i dobre królowe zawsze sięgały po najwyższą władzę. Vivat Velaja !

1 polubienie

8 minut temu, kondotier napisał:

Znasz takie powiedzenia:

1. Mężczyźni rządzą całym światem, ale nimi rządzą kobiety.

2. Mężczyzna jest głową rodziny, a kobieta szyją, która tą głową kręci.

No i fakty, że największe wojny w historii świata były o kobiety, lub przez nie. Poczynając od Heleny Trojańskiej. A i nasza Pani Walewska pchnęła Napoleona na Moskwę, życząc sobie widzieć ja u swoich stóp.

A  klasyk wypowiedzi o rządzeniu - Lenin - powiedział, że na czele socjalistycznego państwa może stać i kucharka. U nas to powiedzenie się spełniło trochę inaczej. Na czele państwa stanął mąż kucharki.

A tym bardziej w bajkach, czarownice, wiedźmy, złe i dobre królowe zawsze sięgały po najwyższą władzę. Vivat Velaja !

Oj znam, znam! :slight_smile: Po prostu na fanowskich serwerach Role Play z Gothica, zawsze rządzili faceci, a jak się pojawiały jakieś kobiety, to też grane przez facetów… W zasadzie po cichu liczę, że wątek kobiet zostanie w ewentualnym “rimejku” Gothica II i III rozwinięty, bo do tej pory ich rola ograniczała się do bycia handlarzem, informatorem (informacje ogólne plus nawigacja po mieście), kucharką (Thekla, Edda), prostytutki, zielarki i chłopki oraz złodziejki,(Cassia), czy właścicielki hotelu (Hanna) Nie powiem, fajnie byłoby zobaczyć rozbudowaną rolę kobiet w mieście. Koniec końców jest, tak jak mówisz i np. taki quest z uzyskaniem poparcia dla Hanny, żeby ta dostała się do rady miasta, mógłby być dosyć ciekawy. Ba, rozwinięcie ich ról mogłoby też nadać miastu status bardziej żywego niż jest w rzeczywistości. :) 

2 polubienia