Z gothic 2 nie ma takiego problemu bo jest kupa modów takich krótszych 10-40 i więcej godzin no i Odyseja To czystego nawet nie muszę na razie zaczynać.
L’Hiver odpada bo muszą chodzić na bardzo cienkiej karcie graficznej. Ogólnie temat już ogarnąłem teraz tylko wybierać i grać.
Pojawiła się nowa wersja (1.5) Othello Mod, czyli produkcji, która w znacznym stopniu rozbudowuje znaną nam Górniczą Dolinę z G1. Myślę, że mod zasługuje na własną wstawkę na naszym forum.
Gram sobie teraz w najnowszą wersję moda [G1] Dolina Zombie v2.2 EWOLUCJA i jestem mega zadowolony. To naprawdę świetny mod w którym Górniczą Dolinę opanowały zombie.
Gram sobie teraz w najnowszą wersję moda [G1] Dolina Zombie v2.2 EWOLUCJA i jestem mega zadowolony. To naprawdę świetny mod w którym Górniczą Dolinę opanowały zombie.
Grałem w Dolinę Zombie rok temu i muszę przyznać, że bardzo mi się spodobała. Później pojawił się patch Ewolucja, a we wrześniu niewielki update, dzięki którym moda przeszedłem po raz kolejny.
W odświeżonej wersji dostaliśmy kolejne zadania, wątek z orkami, sporo nowych NPC, bronie itd.
Dolinę Zombie polecam i jest to według mnie jeden z lepszych modów do G1. Nawet uchował mi się screen z końcowych statystyk (przed walką z Asternathem).
Nie bardzo przepadam za modami typu “total conversion” do Gothica, ale nie mam nic przeciwko rozszerzeniom podstawowej gry (nie, nie jestem fanatykiem Mrocznych Tajemnic, nie trawię tego moda) nu i wyjątkiem jest rzecz jasna Odyseja, ale kiedyś pamiętam, że chciałem zagrać w Podróżnika, który powinien sporej rzeszy społeczności przypaść do gustu. Łapcie obrazek i cechy moda z Gothicpedii!
Niestandardowa broń do walki wręcz (np. rurki, butelki lub widły).
Hełmy i inne nakrycia głowy.
Możliwość spotkania polityków, gwiazd muzyki i kina, bohaterów z filmów (np. Mistrz Yoda) itp..
Nowe zwierzęta (np. kury), przeciwnicy oraz przedmioty.
Ponad pięćdziesiąt zadań i ponad stu NPC-ów.
Respawn potworów zależy od postępów fabularnych.
Soundtracki z największych hitów amerykańskiego kina (np. Gwiezdne Wojny,Terminator, Mission Impossible).
A tu dwie ciekawostki dla was Stalkiery.
Gra nawiązuje do postapokaliptycznych serii gier Fallout oraz filmu S.T.A.L.K.E.R. dodając Schronienie nr 13 i wątek _ spełniarki życzeń _ oraz postać tajemniczego Stalkera i jego towarzyszy. Poza tym obecne są charakterystyczne dla Fallouta pustkowia i przemierzające je agresywne mutanty.
Jest to jedna z niewielu modyfikacji (jak i gier) która łączy w sobie broń palną, broń białą oraz magię.
Bractwo Spolszczenia zaprasza do pobrania Dirty Swamp !
Trochę o samym modzie:
Spoiler
Dirty Swamp opowiada o niewolniku, który rozpoczyna swoją historię w jednej ze znienawidzonych przez siebie świątyń. Jak zwykle musi odwalać całą brudną robotę dla swojego nadzorcy, Sancheza. Potem jednak historia przybiera całkowicie inny obrót, a bezimienny protagonista ląduje w mrocznym świecie pełnym zadań i nieznanych postaci, w którym zmuszony jest odnaleźć się na nowo.
* Ok. 30 godzin rozgrywki
* Nowa historia, potwory, umiejętności, zaklęcia, soundtrack
* Różnorodne i satysfakcjonujące walki z bossami
* Ciekawa ścieżka maga
* Cztery poziomy trudności
* Trudne zagadki
* Łamanie czwartej ściany
* 36 osiągnięć na Spine
* Pełna polska lokalizacja
— i wiele więcej —
To największy dubbingowy projekt BS. Zresztą.. Sprawdźcie sami:
Pamiętam, że udało mi się uzyskać w Velayi żeńską wersję szaty magów ognia jako najlepszą zbroję, będę musiał kiedyś pobrać raz jeszcze moda i go skończyć.
Pamiętam, że udało mi się uzyskać w Velayi żeńską wersję szaty magów ognia jako najlepszą zbroję,
Tak, szatę kupujemy od Isgarotha i dopiero po przeróbce i jego akceptacji możemy jej używać. O ile mnie jednak pamięć nie myli, to najlepszy jest pancerz z płytek pancerzy pełzaczy. Jak go zdobędę, to porównam i dam znać.
Mężczyźni rządzą całym światem, ale nimi rządzą kobiety.
Mężczyzna jest głową rodziny, a kobieta szyją, która tą głową kręci.
No i fakty, że największe wojny w historii świata były o kobiety, lub przez nie. Poczynając od Heleny Trojańskiej. A i nasza Pani Walewska pchnęła Napoleona na Moskwę, życząc sobie widzieć ja u swoich stóp.
A klasyk wypowiedzi o rządzeniu - Lenin - powiedział, że na czele socjalistycznego państwa może stać i kucharka. U nas to powiedzenie się spełniło trochę inaczej. Na czele państwa stanął mąż kucharki.
A tym bardziej w bajkach, czarownice, wiedźmy, złe i dobre królowe zawsze sięgały po najwyższą władzę. Vivat Velaja !
Mężczyźni rządzą całym światem, ale nimi rządzą kobiety.
Mężczyzna jest głową rodziny, a kobieta szyją, która tą głową kręci.
No i fakty, że największe wojny w historii świata były o kobiety, lub przez nie. Poczynając od Heleny Trojańskiej. A i nasza Pani Walewska pchnęła Napoleona na Moskwę, życząc sobie widzieć ja u swoich stóp.
A klasyk wypowiedzi o rządzeniu - Lenin - powiedział, że na czele socjalistycznego państwa może stać i kucharka. U nas to powiedzenie się spełniło trochę inaczej. Na czele państwa stanął mąż kucharki.
A tym bardziej w bajkach, czarownice, wiedźmy, złe i dobre królowe zawsze sięgały po najwyższą władzę. Vivat Velaja !
Oj znam, znam! Po prostu na fanowskich serwerach Role Play z Gothica, zawsze rządzili faceci, a jak się pojawiały jakieś kobiety, to też grane przez facetów… W zasadzie po cichu liczę, że wątek kobiet zostanie w ewentualnym “rimejku” Gothica II i III rozwinięty, bo do tej pory ich rola ograniczała się do bycia handlarzem, informatorem (informacje ogólne plus nawigacja po mieście), kucharką (Thekla, Edda), prostytutki, zielarki i chłopki oraz złodziejki,(Cassia), czy właścicielki hotelu (Hanna) Nie powiem, fajnie byłoby zobaczyć rozbudowaną rolę kobiet w mieście. Koniec końców jest, tak jak mówisz i np. taki quest z uzyskaniem poparcia dla Hanny, żeby ta dostała się do rady miasta, mógłby być dosyć ciekawy. Ba, rozwinięcie ich ról mogłoby też nadać miastu status bardziej żywego niż jest w rzeczywistości. :)