Ja mam problem z zapisem, gra zapisuje w normalnym folderze “Zewu” ale nie widzę tych zapisów - pobrałem mod z MEGA nie wiem czy tam jest właściwy fix na zapisy i czy to właśnie on leczy moja bolączkę. Ani udate 2 ani fix w naprzemiennej kolejności nie poprawiają sytuacji :(, może jakaś wskazówka co zmienić w ścieżce , albo dedykowany fix ?
Po poprawnej instalacji moda na podstawkę, mod tworzy w folderze z grą, folder “userdata” i w nim znajdują się zapisy gdy moda.
W polskiej podstawce nie widzę takiego folderu a po rozpakowaniu “Got mit uns” również go nie ma
-, ja tylko przełożyłem pliki wypakowane z moda do zewu. Po odpaleniu kilkukrotnym taki folder mi się nie tworzy. Natomiast zapisy idą do dokumentów publicznych jak w normalnym zewie. Może trzeba coś u mnie zmienić w fsgame ?
Jeden problem rozwiązany - utworzyłem sam folder userdata i są już tam zapisy, ale przy próbie wczytania poprzedniego zapisu wywala do pulpitu z logiem
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CEnvironment::SetWeatherFX
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrEngine\Environment.cpp
[error]Line : 357
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : ! Empty weather effect name
stack trace:
0023:69737365 gameux.dll
Dziwne, że przywołany dysk D ja mam instalację na C
, nie wkleiłeś pliku fsgame.ltx .
Dnia 30.10.2016 o 19:53, gawron napisał:
- Archiwum moda, foldery - bin, gamedata, gamepatch oraz plik fsgame.ltx, po rozpakowaniu skopiować do głównego katalogu gry ze zgodą na zmianę plików.
Nie potrzeba żadnych fixów.
Kłania się poprawna instalacja moda, ale po co czytać posty, porady, instrukcje instalacji… 'zrobię po swojemu".
Potem ludzie się dziwią, czemu dana gra, program nie działa należycie. Najlepszą radą jest zajrzeć do poradników, tym bardziej, że czytanie nie boli. Widocznie jest inaczej.
Dnia 30.10.2016 o 19:53, gawron napisał:
Instalacja na polską platformę moda v 1.5.
- Zew Prypeci 1.6.02
- Archiwum moda, foldery - bin, gamedata, gamepatch oraz plik fsgame.ltx, po rozpakowaniu skopiować do głównego katalogu gry ze zgodą na zmianę plików.
- Polonizacja. Do gamedaty moda kopiujemy po kolei foldery: configs, scripts i textures.
- Gramy.
W opisie instalacji nie ma nic o Fixach z 1 postu. Chcę więc dopytać - instalować je czy nie?
, ja zainstalowałem po kolei, moda, fixy i PL.
Dzięki @pacjent za odpowiedz. Mam też inne pytanie. Czy można jakoś zwiększyć udzwig i zlikwidować “kiwanie” postaci na boki? Chciałem to zrobić standardowymi sposobami (dodając odpowiednie foldery i pliki), ale mnie wywala.
Też chciałem to zrobić z udźwigiem bo ja lubię tachać dużo gratów, niestety skończyło się podobnie jak u Ciebie. Przydała by się pomoc Mechaników albo -na bo on smykałkę do takich rzeczy.
“Kiwanie” na boki GG nawet mi nie przeszkadza.
Macie jakiegoś loga przy wylocie ?
, ja powywalałem logi bo nasiało mi ich dużo. Generalnie chodzi o folder “creatures” gdzie jest plik “actor” i chyba plik “system” w którym także są linijki udźwigu. Nie znam się tylko tak kombinowałem wzorując się na innych modach. Mod nie ruszał wcale, w logu siało niedopasowanymi linijkami z plików które skopiowałem.
8 godzin temu, pacjent1972 napisał:
, ja zainstalowałem po kolei, moda, fixy i PL.
Tak zerknąłem w daty plików i te z fixów są o miesiąc wcześniejsze niż cały mod v1.5 więc raczej są do starszej wersji
Ale jak problemów nie masz to pewnie nie przeszkadzają.
Tak, jak napisał , poprawki zawiera gamepatch, do sprawnego działania moda potrzebny był fix na oświetlenie, który zawiera spolszczenie. Niczego więcej nie instalowałem.
, jeśli jeszcze potrzebujesz większego udźwigu, to proszę - configs.7z (8.97 KB) zwiększony do 100kg.
Spoiler
Drobne pytanie.
Jaki program polecacie do otwierania plików db. ? .
, tu masz link do strony, link do pliku z Yandexa działa.
Link: http://stalkermod.ru/Modostroenie/stalker-data-unpacker-10-raspakovschik-igrovyh-arhivov-db.html
Dzięki za udzwig Jednak długo nie pograłem. Przy wczytywaniu zapisu dopadł mnie taki wylot -
Spoiler
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CEnvironment::SetWeatherFX
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrEngine\Environment.cpp
[error]Line : 357
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : ! Empty weather effect name
Działać, działa, tylko jak zapisałem i chciałem wczytać, to wyleciałem z ww. logiem.
, nie ma to raczej związku ze zwiększonym udźwigiem bo ten problem występował u rosyjskich graczy: http://ap-pro.ru/forum/36-14087-4
Post #54 i #74 gdzie autor moda dodał fixa ale link już umarł.