Gott mit uns - Bóg z nami

To już sobie pograłem. Na ap.pro pisze tak -  Мод имеет проблему с нерабочими сохранениями на статическом освещении и\или средних-низких настройках, потому если вы попали в очередь из людей с битыми сейвами, то очистите папку userdata и зайдя в игру попробуйте поставить динамическое и выше освещение с высокими\максимальными настройками качества!

Z naczy to mniej więcej tyle -  Mod ma problemy z zapisami na statycznym oświetleniu i niskich/średnich ustawieniach, dlatego zalecają grać na dynamicznym i wyższym oświetleniu na wysokich\maksymalnych ustawieniach!

Panowie, zapis zrobiony po zwiększeniu udźwigu, działa mi zarówno w trakcie gry, jak i po wyjściu i rozpoczęciu gry od tego zapisu ( jeszcze raz zaznaczę, instalowałem zgodnie z opisem, bez żadnych fixów). Mam pytanie, czy gamedata od środka wygląda u was w ten sposób?

, czytałem to, u mnie na dynamicznym i średnich, gra śmiga bezproblemowo i wszystko działa.

15 minut temu, gawron napisał:

Mam pytanie, czy gamedata od środka wygląda u was w ten sposób?

Tak, identycznie.

Tak , u mnie gamedata tak wygląda jak u Ciebie + folder meshes z jednego z patchy.

Jak zwiększyłem ustawienia na wysokie, to wszystko działa

Ale kozackie menu ma ten mod I nawet jest cutscenka na początku, mod wygląda ładniutko.

37 minut temu, smox napisał:

To już sobie pograłem.

Na GTX660 spokojnie możesz dać wysokiego dynamika

1 polubienie

w tym linku jest też jakaś gamedata. Co z nią zrobić ?

Co jest z tym unpackerem ? Za każdym razem stwierdza, że plik nie jest obsługiwany i nie chce go rozpakować.  

, z jakim unpackerem i co chcesz rozpakować?

Pliki db. z moda, a unpacker to Stalker Data Unpacker.

Problem polega na tym, że program nie widzi plików db. Nie otwiera gamedaty w której są. Zainstalowałem MSI Unpackera i jest to samo.  

Przepraszam. Widzi, ale gdy otwiera się okno - przeglądanie w poszukiwaniu folderu - obojętnie jaki folder podświetlę zawsze wyskakuje - unsupported file.

Rozpakowanie moda jest nieco skomplikowane i tym unpackerem tego nie zrobisz. Jeśli potrzebujesz jakichś plików do zrobienia sobie zmian, będzie szybciej, jak napisz co trzeba, podeślę.

Dzięki  ! 

podesłał mi program do rozpakowania. 

Zadziałał.

To dobrze, bo bo mnie tak szybko nie poszło.

Teraz tylko połączyć i… oby ruszył. 

Czy ktoś posiada celownik - krzyżyk w IrfanViewie, bo ta maleńka gwiazdka na ekranie to jakieś nieporozumienie.  

Warto znaleść klucze A i B do skrzynki która znajduje się w budynku gdzie zaczęliśmy grę.

Czeka zacna giwera. 

Spoiler

Mała kropka jest super, jak chce się strzelać z biodra to ma być trudno i niecelnie.

Moda ukończyłem. (Nie znalazłem tylko stalkerów, którzy mieli iść do zakładu i zagineli, no i nie znalazłem dwóch zestawów naprawczych, miałem tylko podstawowe)

Plusy:

Graficznie super, wygląd lokacji, npców, broni czy kombinezonów, a także anomalii.

Fajny pack broni.

Fabularnie ok, szału nie ma ale jak na fabułę mini moda jest dobrze.

Jest i intro, i outro, kilka cutscenek, ładne ekrany ładowania, czy klimatyczne menu, które bardzo mi się spodobało.

Minusy:

Aż chciałoby się troch więcej postrzelać z tych pukawek.

Technicznie nie ma wad, może mógłby być ciut dłuższy (Czas gry to jakieś 4 godzinki) ale to w końcu to mini mod więc nie ma co narzekać.

Ocena 7-/10

Głównie za grafikę

No to teraz czekamy jak Gawron spolszczy “Kontrakt na dobre życie” żeby wiedzieć o czym mówią w tym modzie i poznać historię Ponurego.

2 polubienia

Tu czeka na was ekstremalne doznanie i schowek.

Spoiler

Nie rozumiem jednej rzeczy, mechanik w tunelu po dostarczeniu obu zestawów narzędzi ma naprawiać i modyfikować broń/kombinezony, nie robi tego. 

Ma robić to za wódkę ale nie ma takiej opcji w rozmowie z nim. 

Spoiler

, stalker leży jeden, ominęła cię mała akcja i obniżenie cen u Marka, ale akurat w tym modzie nie ma to większego znaczenia.

, jest to niedoróbka moda, jak znajdziesz technikowi trzy zestawy, ulepszy wszystko bez wódki.

Spoiler

1 polubienie

Pojedynczego trupa to znalazłem np

Spoiler

w małym obozie nad skarpą w pobliżu jeziora/bagienka ale to chyba nie ten.

To nie ten. Jeśli znajdziesz właściwego od razu poczujesz, no i jest przy nim PDA.

Nie udało mi się niestety znaleźć trzech zestawów narzędzi. Nie znalazłem ich miejsc ukrycia nawet w rosyjskich video poradnikach. 

Edit: Znalazłem.