Tytuł oryginalny: Gott ist Mit Uns - Бог c Нами
**Platforma:**Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 01.04.2016 r. Autorzy: V.I.V.I.E.N.T. Team Autor spolszczenia:@gawron Śr. długość rozgrywki: (ok. 3 godzin)
OPIS:
Spoiler
W 2016 roku najemnikowi o ksywce Ponury udaje się powstrzymać transakcję wojska. W jej trakcie dowiedział się, że armia wspólnie z SBU planowała zniszczyć Zonę, wykorzystując w tym celu broń atomową. Detonacja w pobliżu elektrowni pochłonęłaby wiele istnień, a nawet zniszczyła wszystko w promieniu 20 km od epicentrum. Wojsko nie wzięło jednak pod uwagę najważniejszej rzeczy - anomalne właściwości Strefy Wykluczenia w połączeniu z wybuchem wywołają katastrofę na niewyobrażalną skalę.
Od czasu przerwania transakcji minął miesiąc i wydaje się, że wszystko wraca na właściwe tory, lecz jak się okazuje, wojsko ma już nowy plan. Tym razem los Zony, a być może i nawet ludzkości spoczywa na barkach Rysia - członka frakcji Powinność.
Cechy moda:
Nowa fabuła;
Dwie nowe lokacje;
Nowe zadania i postacie;
Cut-scenki;
Zmiany w grafice;
Zachęcamy również do zapoznania się z pozostałymi projektami ekipy V.I.V.I.E.N.T. Team:
Biały oddział - pierwszy projekt ekipy Vivent Team, który został wydany w 2015 roku;
Szukając czegoś w internecie rzucił mi się w oczy film Cinemana przedstawiający przechodzenia tego moda. Tytuł filmu to - Сталкер “БОГ С НАМИ” [Полное Прохождение] ШИКАРНЫЙ МОД!!! 11/10. ШИКАРНЫЙ – to elegancki, szykowny, wyrafinowany, jednym słowem świetny. Odpaliłem grę i przekonałem się, że Cineman miał sporo racji, co prawda u mnie mod ma 8/10 ze względu na swoją główną wadę – jest krótki. Myślę, że ten mod może być ciekawą odskocznią od czegoś większego. Wykonując wszystkie zadania na spokojnie bez pośpiechu, można spędzić z modem przyjemny wieczór🙂. “Gabaryty” moda rekompensuje klimat, grafika i nowa lokacja - Kolektor, która prezentuje się naprawdę imponująco. Gramy tylko na “mistrzu”, w starciu lekko nie jest, tak że na pewno zdarzy się oglądać poniższy obraz. Autorzy nie ustrzegli się paru drobnych błędów, które zostały naprawione lub wyeliminowane w spolszczeniu. W celu uproszczenia instalacji zamierzam dołączyć do polonizacji wszystkie patche i fixy. Nie będę się rozpisywał, kto zechce - sam sprawdzi. Przypomnę tylko, że ekipa V.I.V.I.E.N.T-TeaM ma na swoim koncie - Kontrakt na dobre życie , a aktualnie zajmuje się projektem - Kontrakt na Nowe Życie (wcześniej Sector 11)
Cieszę się @gawron że dostrzegłeś to w tym modzie, pisałem o tym i zwracałem na niego uwagę ale niestety puszczono to mimo uszu bo co taki pacjent wie o modach. Jest od dawna poprawiona wersja moda v 1.5.
@kondotier. Jeśli okaże się, że również masz przetłumaczonego moda, to Bóg zapłać. Będzie to chyba pierwszy przypadek, kiedy forumowicze będą mieli do wyboru dwie alternatywne wersje spolszczenia🙂.
Ale to moje spolszczenie było wstawione na forum. Może mod co tu jest, jest kolejną częścią, bo w poprzednim zapowiadano taką. Tamta kończyła się na budowie na Dziczy, po przejściu tunelu co tu na screenie ma napis “Musisz być ostrożny”.
Dzięki. Ale coś musiało być z tym Gott mit Unss, że mi w głowie tytuł utknął. Może wtedy był jeszcze nie grywalny, skoro się za niego nie wziąłem. Ten latający wagon mam w głowie.
Ale teraz to już jest nieważne, skoro spolszczenie robi @gawron
Po jego obejrzeniu, wiem że w niego grałem i wstawiłem sporo screenów z finałowego tunelu. Musiały też być komentarze. Nie wiem co się z nimi stało podczas zmiany skórki.