Gra dusz - nowy początek

Starałem się każde zadanie zrobić tak jakbym grał w normalnego moda(pietrenko się o tym źle przekonał haha). Moda będę prawdopodobnie przechodził drugi raz, żeby sprawdzić inne linie fabularne, jednak jest kilka rzeczy, które mnie interesują czy poza ‘‘głównymi’’ hubami na danych lokacjach znajdują się jakieś misje poboczne, np. w pda wyczytałem, że płotka uciekł w głąb doliny mroku, ale nigdzie go znaleźć nie potrafiłem to sobie odpuściłem poszukiwania. Ciekawią mnie jeszcze przerywniki filmowe czy dają one jakieś informacja, co w aktualnym momencie się dzieje, czy opisują nasze zachowanie w trakcie gry niestety rosyjskiego nie potrafię. Jest jeszcze jedna sprawa nie wiem czy to jest błąd, jak ubieramy kombinezon turysty/egzoszkielet to on powinien nam podnosić udźwig = możliwość sprintu z większym ciężarem, problem leży w tym, że podnosi udźwig, ale wytrzymałość zostaje na poziomie 60kg(powyżej tego 10s sprintu i nemo umiera ze zmęczenia, artefakty na wytrzymałość nic nie dają) 

Cytat

Niestety druga część nie spodobała mi się na tyle aby ją przetłumaczyć. Obecnie pracuję nad dostosowaniem spolszczenia oraz zmodyfikowaną wersją (nowy HUD, modele NPC, tego typu duperele) Dead City: Breakthrough 3.1. 

Szkoda, miło by było poznać rozwinięcie historii, czas chyba się uczyć rosyjskiego, albo poprosić kolegę żeby mi w trakcie tłumaczył haha

jeszcze w planach jest trzecia część moda, może jak będzie cała trylogia to ktoś wtedy jeszcze się skusi na spolszczenie

Pożyjemy zobaczymy.

1 polubienie

1 godzinę temu, hadam napisał:

w pda wyczytałem, że płotka uciekł w głąb doliny mroku, ale nigdzie go znaleźć nie potrafiłem to sobie odpuściłem poszukiwania

W jednym zakończeniu ucieka, a w drugim można go 

Spoiler

dopaść na bazie bandytów.

Nie jesteś jedynym, który go szukał po całej Dolinie Niektóre wątki fabularne nie zostały dokończone  i są ślepymi zaułkami. Wbrew temu co jest napisane w PDA i co mówią NPC.

Ciekawią mnie jeszcze przerywniki filmowe czy dają one jakieś informacja, co w aktualnym momencie się dzieje, czy opisują nasze zachowanie w trakcie gry niestety rosyjskiego nie potrafię

Przetłumaczyłem tekst z przerywników. Plik tekstowy znajduje się w #1. BTW - nic nowego się z niego nie dowiesz.

Jest jeszcze jedna sprawa nie wiem czy to jest błąd, jak ubieramy kombinezon turysty/egzoszkielet to on powinien nam podnosić udźwig = możliwość sprintu z większym ciężarem, problem leży w tym, że podnosi udźwig, ale wytrzymałość zostaje na poziomie 60kg(powyżej tego 10s sprintu i nemo umiera ze zmęczenia, artefakty na wytrzymałość nic nie dają) 

Zapewne jest to błąd moda. Kilka podobnych baboli (tylko że tekstowych) udało mi się poprawić.

2 polubienia

Witam , czym wypakować pliki gry .

Kanon1022 - 7 zip

Spoiler

https://7-zip.org.pl/

https://www.dobreprogramy.pl/7Zip,Program,Windows,12559.html

https://www.7-zip.org/download.html

https://www.instalki.pl/programy/download/Windows/kompresory_archiwizery/7-Zip.html

Dzięki  źle napisałem , ale chodziło mi o pliki gamedata.db ( plik actor.).

Godzinę temu, kanon1022 napisał:

ale chodziło mi o pliki gamedata.db ( plik actor.)

Mówisz i masz actor.ltx (11.1 KB) Miłej gry!

Można modyfikować pliki w tym modzie , a czym wypakować gamedata.db. próbowałem różnymi programami do wypakowania.

Sprawdzę i dam znać. Pobrałem rozpakowaną instalkę, dlatego nie próbowałem rozpakowywać plików gry.

Chyba, że po prostu mam ci coś podesłać? Będzie szybciej.

Edyta:  sprawdziłem twój zapis, ale w/w błąd u mnie się nie pojawił. Jak śmiał?!

Na razie wrzuciłem plik actors zobaczymy jak będzie dalej to się odezwę.

1 polubienie

Podrzuć folder wepons.

Proszę: weapons.7z (42.2 KB)

Jak mam to wrzucić do moda , jest tam jeszcze jakiś folder old.

jak się tu odpala silnik bo mnie szlak trafia xD mowie o tym aucie bo za nic go ruszyć nie mogę ;-;

Witam jaki jest kod do bunkra sidorowicza.

Killer no w tym modzie uruchomienie silnika jest skomplikowane, trzeba nacisnąć Escape, potem wejść do opcji sterowania i przypisać sobie jakiś klawisz do tej czynności

Nawet w pierwszym poście jest to wspomniane

1 polubienie

Widzisz ja spałem 3 godziny i wstałem pograć a tu godzinę z autem się mecze odrazu lepiej

6 godzin temu, kanon1022 napisał:

jaki jest kod do bunkra sidorowicza

W pewnym momencie gry (prawdopodobnie po zakończonym wątku z Kutisem lub uratowaniu stalkerów przetrzymywanych we fermie na Kordonie) wchodząc do bunkra Grubego (Sidora) automatycznie dostaniemy zadanie na znalezienie kodu. Sam kod zdradzi nam Mecenas.

19 godzin temu, kanon1022 napisał:

Jak mam to wrzucić do moda , jest tam jeszcze jakiś folder old.

Kopiujesz bez zgody na nadpisanie plików. Po identyfikatorach broni dojdziesz jaki plik zmodyfikować.   

6 godzin temu, Szeregowy Killer napisał:

jak się tu odpala silnik bo mnie szlak trafia xD

A mnie szlag trafia, kiedy ktoś nie czyta podawanych w #1 jak na złotej tacy ze srebrnymi rurkami D. Bowiego przydatnych informacji .

1 polubienie

Gdzie jest schowek Wrzosa? Wiem, że tu, ale no ja chyba głupi jestem

Na prawo skos od celownika karabinu masz wielgachną część dźwigu. Za nią znajduje się plecak. 

1 polubienie