Tytuł oryginalny: Игра Душ - Начало Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004 Data premiery: 02.07.2017 r. Autor: Ferveks
OPIS:
Spoiler
Poznajcie historię młodego stalkera o ksywce Nemo, który wraz z innym śmiałkiem, Sokołowem przekracza granice Zony na pace ciężarówki. Po dotarciu do posterunku wojskowego na Kordonie i porzuceniu życia na Wielkiej Ziemi rozpoczyna się walka o przetrwanie. W końcu Zona zna różne historie. Prawda, stalker?
Warto dodać, że produkcja po pewnym czasie doczekała się Gra dusz - nowy początek, która została spolszczona.
Cechy moda:
Nowa fabuła oraz nowy układ sił w Strefie Wykluczenia.
Przymierzyłem się do drugiej części tego moda, ale okazało się że trzeba sobie przypomnieć co było w tym . A że pomimo pobieżnego pozaglądania do gameplayów nie pojaśniało mi , postanowiłem zagrać jeszcze raz w tego.
Poczytaj w temacie drugiej części Gry Dusz, tam daje duże nadzieje. Sądzę, że i w tym temacie potwierdzi możliwość dokończenia spolszczenia.
I od razu pojaśnienie porady o tym zapisywaniu loga. Do jego drugiej części jest zrobiony mini program, którym możemy dokonać pewnych wyborów ( o czym mówi końcówka tego moda ) z tej gry. Tak że jak ktoś będzie grał mod po modzie, będzie miał łatwo dokonać wyborów.
We wstawce vidkunsena są oprócz linków do moda jest jeszcze fix, w jego wpisach. Sądzę, że należałoby go dodać do linków do pobrania, o ile już nie został dodany do moda. Tego drugiego przeciw wylotom nie, bo zamiast je likwidować, zwiększa częstotliwość.
Wszystkie oficjalne rzeczy odnośnie moda są w pierwszym poście. Linki do moda i patche np do wersji z AA2.
To co umieścił autor na rosyjskich stronach.
Nie wiem o jakie dodatkowe fixy chodzi i od czego są? Jeśli to coś nieoficjalnego i nietestowanego to raczej takie rzeczy zostawiam dla zainteresowanych.
Dodawałem go grając poprzednio i mam wstawionego teraz.
Poganiałem trochę po Kordonie i przypomniało mi się “że trzeba grać bez zginięcia” czy też bez robienia “poprawek gry” wymagających wczytania zapisu. Prawie co trzecie wczytanie to pulpit. Dobrze że zapisy nie uszkodzone.
DODANO WAŻNE: Odwołuję moje wpisy dotyczące tego fixa. Nałożenie go spowodowało nie dość że rozmowy z barmanem, ale i bezlogowy wylot. Widocznie od czasów mojej poprzedniej gry, fix został już zaimplementowany do paczki z modem lub usunięto błędy z wylotem. Mea culpa .
Czyli że moda sobie przypomniałem, więc spokojnie mogę brać się za drugą część. Nie będę miał scenariuszowych niejasności. Szkoda tylko, że to co “nazbierałem” w pierwszej części gry, przepadnie. Ale umiem robić kulki i apteczki, to źle nie będzie.