GRY RÓŻNYMI FRAKCJAMI - wynikające problemy

Następne pytanie.

Czy spawn drużyny - Z jest tylko raz czy więcej ?

Ja mogę spawnować ją chyba w nieskończoność. Mam już 3 PDA Gryka.

Na Magazynach Wojskowych spotkałem Sułtana (zaznaczony na czerwono). Prosi o eskortę na Wysypisko. Spróbuję. Czy ktoś z grających również go spotkał ?

Na pierwsze pytanie odpowiedziałeś sobie sam :blush:

Sułtan poprosi Cię o odeskortowanie do przejścia na Wysypisko (“normalnie” jest to przejście do Baru, docelowo znajdzie się na Wysypisku w kotlince). Po dołączeniu do niego w ów kotlince zacznie uciekać do Hangaru. I tu jego rola się kończy, ponieważ Twoja reputacja u Bandytów nie pozwoli na współpracę (pomijam fakt że zapewne zdążyłeś “wyczyścić” już Hangar z Bandytów).

Myślałem, że temat będzie trochę dłuższy. Szkoda. No tak, frakcja Bandytów uległa eksterminacji w Z’onie (oprócz Limańska ,CEA, Szpitala - tam jeszcze nie byłem) . Pozostał tylko Sułtan. Na razie.

Teleportowałem się z Jantaru do Limańska na parter budynku i nie mogę z niego wyjść. W jakimś poście była mowa na ten temat, ale nie mogę go znaleźć. Czyżbym nie wykonał jakiegoś zadania ?

Nie sądzisz że za łatwo dostałeś się do Limańska? Teleport na Bagnie Jantaru, prowadzący do Limańska to pułapka - z parteru budynku nie ma wyjścia.

Podpowiem tylko że teleport do Limańska jest tam, gdzie Pierwszy Stalker każe Ci się dostać :blush:

No to ładnie, z Pierwszym Stalkerem rozmawiałem z tydzień temu jak nie dalej. Są dwa wyjścia. Albo rozwiniesz podpowiedź, albo muszę kopać w PDA. Po długim namyśle - wybieram pierwsze rozwiązanie. Mam nadzieję, że Ty też.

Zważywszy na specyfikę tego moda, dobrze jest robić zrzuty ekranu z rozmów i informacji, które wyświetlają się na ekranie.

Podpowiedzieć mogę zawsze, ale może sam dojdziesz do tego?

Screeny z ważnymi informacjami - tak zgadzam się. Znalazłem rozmowę z Pierwszym Stalkerem. Estakada w DM. Twój poradnik z fleszkami. Teraz “tylko” znaleźć teleport w RL.

1 polubienie

Stosunkowo łatwo znaleźć ten teleport z RL na estakadę i później także wejść w teleport do Limańska, o ile NAJPIERW sprawdzi się dokąd ten teleport prowadzi (opis na mapie PDA mówi o ile dobrze pamiętam że teleport prowadzi do MW).

DaarMoo - ten przerzut do Gastronomu w Limansku, nie jest przypadkowy. Będąc jako tako osłonięty ścianami, możesz wytłuc sporo mutantów, a w szczególności burery. Dowiadujesz się, że gdzieś w pobliżu jest Pilot.

Kiedy już wejdziesz do Limanska, przejście koło fontanny będzie już łatwiejsze. I możesz spokojnie wykonać zadania, zebrać fanty, odnaleźć Pilota.

I nie wierz opisom teleportów :open_mouth:, zaniosą cię tam gdzie one chcą.

Taka rada. Znajdź w tematach opis teleportów za zwalonym drzewem na MW. Jest ich 7 i prowadzą w różne części Zony. Są bardzo przydatne.

Nie pamiętam, czy wstawiłem to do tego tematu, czy do Odmiennych światów. Ale działają tak samo.

Dzięki za przypomnienie o tych kilku teleportach Kondotier. W 7.63 jest mapa ze wszystkim teleportami w tym miejscu. Mam ją.

Użyłem teleportu w RL, przeniosłem się na estakadę w DM, tam teleportem do Limańska i … wylądowałem w Szpitalu. Pomyślałem - niezłe urozmaicenie i ruszyłem dalej. Odbyłem rozmowę z Przeźroczystym i przeskoczyłem na CEA ratować Strełka. I się zaczęło ! Musiałem podzielić obronę na etapy (z save’mi) bo inaczej się nie da. Estakadę przeszedłem , teraz dach elektrowni.

Po przeniesieniu, niespodziewanym, do Szpitala, w pewnym momencie miałem zamiar cofnąć się i szukać teleportu do Limańska, ale zdałem się na moda. Save’y mam, także powrót jest możliwy.

Tak ma być. Najpierw Szpital - CEA - Limańsk - Tunel Prypeć-1 - Zaton. Na CEA po uratowaniu Striełoka (da ci zadanie na PDA Gryka - warto je mieć przy sobie), będzie rozmowa z Pierwszym Stalkerem, ZA KTÓRYM będzie przejście do LIMAŃSKA (oczywiście będzie opisane na mapie w PDA inaczej).

W Limańsku spotkasz majora Galeckiego, ojca Anieli, i to będzie początek końca zdobywania kolejnego artefaktu śmierci.

No to dobrze, bo myślałem, że mod się “zmodował”.

Bierz poprawkę na to że zapewne każda gra każdego gracza będzie inna i nie wiem gdzie już byłeś a gdzie nie, więc niekiedy ciężko “trafić” z odpowiedzią.

Jasna sprawa, dzięki !

Dla ułatwienia - teleporty na Magazynach Wojskowych (za zwalonym drzewem). Bar jest zastąpiony Bagnami. Reszta tak jak napisane.

Jak zabić pijawkę? Strzelba działa na wszystko, nawet chimery padają po 2 strzałach, a to cholerstwo nie chce. Jak jest niewidzialna jest chyba nieśmiertelna (jak w podstawce) a nie chce stać się widzialna… Nie licząc 0.001 sek przed tym jak mnie zabija. Jestem jeszcze na Bagnach i po prostu ją obchodzę dookoła (mutanty nie wchodzą do wody), na innych lokacjach może jednak nie być tak łatwo.

Jakbyś granacikiem podrzucił w miejsce, w którym siedzi, zanim cię zauważy, zrobi się niewidzialna i ruszy do ataku,

Kubuś musisz się wykazać refleksem tak z tymi pijawkami jest że stają się widzialne i wrażliwe na ogień dopiero w momencie ataku, fakt że są już bardzo blisko jak wyciągają łapska to wtedy szybki odskok i grzejesz do nich, da się to zrobić. Powodzenia

Jak ją parę razy trafisz kiedy jest przejrzysta i zobaczysz że poszła krew, to robi się szybciej i na dłużej widoczna.