GRY RÓŻNYMI FRAKCJAMI - wynikające problemy

Popróbuję, ale od miodku refleks mi siadł :frowning: może rada kondotiera coś da.

Mam drugie pytanie. Psy i połamańce zagryzły na Bagnach Brutala (dostałem w spadku po nim fajną pukawkę), będzie on do czegoś dalej potrzebny? Jakieś kwesty z powodu jego śmierci mnie ominą?

Ja w takich sytuacjach wczytuję odpowiedni save. Jakiś dialog byłby na pewno, i zadanie, ale od braku tego fabuła się nie zawali. Zadanie w rodzaju - idź i przynieś. Dokładnie nie pamiętam , więc to nic wielkiego. Szykuj się na te, które nastąpią.

Mam pytanie.

Czy do Limańska są tylko dwa teleporty, Jantar -bagienko (ten, jakby go nie było - brak wyjścia) i CEA (estakada) ?

Bym zapomniał. Po rozmowie ze Sriełokiem ilość fleszek i PDA, które miałem, zdecydowanie się zmniejszyła. Nie ma wyjścia - zabrał je Striełok.

Do Limanska są co najmniej cztery teleporty. Nie pamiętam skąd, ale w efekcie lądujesz:

1. Gastronom - do miasta nie wejdziesz

2. Sterownia w piwnicy z drzwiami koło fontanny - do miasta nie wejdziesz

3. W tunelu na most - uwolnienie tatusia

4. Na peryferiach Limanska - zadania wiodące do finału.

A zabrał. Bo wiedzę o przejściach masz już w głowie (czytaj; zapisane na papierku).

Zgadza się. O dwóch pozostałych przed chwilą sobie przypomniałem. Tylko, kurcze gdzie jest ten papierek ?

4 godziny temu, DaarMoo napisał:

Czy do Limańska są tylko dwa teleporty, Jantar -bagienko (ten, jakby go nie było - brak wyjścia) i CEA (estakada) ?

Ostatnio napisałeś że teleport z estakady, przeniósł cię nie do Limańska tylko do Szpitala. Teraz kiedy byłeś już i w Szpitalu i uratowałeś Striełoka na CEA, ten sam teleport przeniesie cię do Limańska. W ten sposób mod niejako podpowiada gdzie trzeba iść/lub co zrobić na danej lokacji.

1 polubienie

DaarMoo - Jaki papierek? Nie jesteśmy jasnowidzami.

Cytat

16 godzin temu, kondotier napisał:

A zabrał. Bo wiedzę o przejściach masz już w głowie (czytaj; zapisane na papierku).

To nawiązanie do twojego postu. Żart. Oczywiście zapisywanie jest pomocne, ale chyba byłem za bardzo pochłonięty grą żeby notować.

Anton, dzięki za podpowiedź. Chyba bym tego nie spróbował (teleport z estakady DM). Umknęło mi , że może rzucić mnie w inne miejsce. Chyba w związku z tym, że DM jest trochę na uboczu.

Do Limańska przechodzę teraz z MW teleportem do Szpitala. Jest zdecydowanie wygodniej.

Dr. O’zon mówi o likwidacji Czystego Nieba na Bagnach. Kiedy to zrobić ? I jeszcze jedno. Po rozmowie z doktorem iść do tunelu Prypeci 1 czy nawiązać współpracę z Monolitem ?

Masz jeszcze kopię O’ZONA. Z nim gadałeś? Trzeba koniecznie. Za budową byłeś, zadania dostałeś? Pilota przyprowadziłeś?

Jeszcze sporo zadań przed Tobą, zanim pójdziesz do tunelu.

Rozmawiałem z oryginałem i kopią doktora. Pilota przeprowadziłem. Poszedłem za budowę do Monolitu, ale wszyscy do mnie walą więc poszedłem do tunelu, ale przezornie, przed wejściem zrobiłem save’a. Aha, więc do Monolitu. Tylko do kogo ?

43 minuty temu, DaarMoo napisał:

Dr. O’zon mówi o likwidacji Czystego Nieba na Bagnach. Kiedy to zrobić ? I jeszcze jedno. Po rozmowie z doktorem iść do tunelu Prypeci 1 czy nawiązać współpracę z Monolitem ?

Za budową jest dom, w którym bazę ma Monolit. Porozmawiaj z Gigą, weź zadanie. Zadanie, którego nie byłem w stanie wykonać, ponieważ do zniszczenia Bazy CzN potrzebny jest Artefakt Śmierci (po aktywacji artu baza fizycznie znika i pojawia się w tym miejscu pusta przestrzeń bagien). Artefaktu Śmierci nie możesz wykorzystać do zniszczenia bazy, ponieważ teleport na Zaton nie będzie chciał Cię przepuścić, twierdząc że Art Śmierci jest gdzieś w Zonie. Spróbuj, może dojdziesz do tego jak wykonać to zadanie?

Żeby przejść do Tunelu Prypeć-1 trzeba przeprowadzić Pilota na budowę (wskaże nam teleport na zakończeniu liny dźwigu, na betonowej płycie). Żeby tego dokonać potrzeba wyczyścić miasto, aby umożliwić bezpieczne przejście Pilotowi.

Byłbym zapomniał - o’ZON (proto) ma zadanie na karabin Gaussa Strażnika Czasu. Nie leń się i przynieś mu ten karabin (bodajże z RL).

Miasto wyczyściłem, do Tunelu Prypeć 1 wszedłem. Czyli rezygnuję z penetracji Tunelu, wczytuję save’a i idę w takim razie do Gigi.

Tylko kiedy da mi to zadanie ? Byłem u Gigi , pytał czy zakończyłem inne. Więc wróciłem do o,Zon (proto), a on nic.

Będzie tak pytał dopóki nie zniszczysz bazy CzN. Jeśli możesz wejść do tunelu Prypeć-1 to wchodź, tylko upewnij się że masz przy sobie dobrą strzelbę (najlepiej wiepra) sporo ammo i przede wszystkim DWA ARTEFAKTY ŚMIERCI.

Przeanalizowałem rozmowę z proto i jest tam wzmianka o tym, że namierzono bojowników z nową bronią. I tyle. Żadnych znaczników na mapie. Może to zapowiedź późniejszego zadania.

Właśnie, mam tylko jeden art śmierci od Anelii. Czyli Tunel zostawiam na później.

edit: mam dwa - drugi od Gigi.

Czyli po rozmowie z Gigą, moim priorytetem jest wyrżnąć wszystkich przeciwników Monolitu. A i szukam tych drzwi.

Przypomnij mi proszę jakich drzwi szukasz? Tych między dwoma obeliskami z gwiazdą?

Drzwi z napisem - Witamy na filmie “Gość z przyszłości”. Giga stwierdził, że prowadzą do podziemi ze skarbami stalkerów. Rzeczywiście, drzwi z takim plakatem jest dużo. Jedyne, które się otwierają to te w budynku gdzie był Galecki, prowadzące do piwnicy z teleportem na estakadę DM. Dalej albo na most do Limańska albo DM. Szukałem poza ogrodzeniem i znalazłem, ale zamknięte. Czy słyszałeś aby je ktokolwiek znalazł ?

Czy to są te drzwi prowadzące do piwnicy z teleportem? Tam znajdziesz Grawi pistolet i detektor.

Tak te. Znalazłem grawinaboje i swaroga. Grawiguna nie ma.

Ale w dalszym ciągu jest mi trudno uwierzyć, że mam spacyfikować całą zonę ! 99% populacji ! Jest to dla mnie pełne zaskoczenie, choć z drugiej strony strzelanka będzie niezła.