Niestety, ale ja ich nie mam zaznaczonych. I nie wyszli. Most oswobadzałem na raty. Najpierw to nad tunelem, bo tam mnie przeniosło z Kordonu i była okazja rozwalić kontrolera, burera i resztę gadziny, i po tym tajnym teleportem przy tej stróżówce znów wróciłem na Kordon. Jak byłem później w Rudym lesie, oczyściłem stronę od lasu, postawiłem drużynę i zadanie zaliczyłem. Pisze że most opanowany.
Ten teleport na MW jest nieaktywny i informuje, że się otworzy gdy wykonam główny wątek. A mnie nic nie zalega, oprócz 4 miejsca na estakadzie.
A nie pamiętam jak się szło do szpitala. Jeszcze pogłówkuję.
Ale nie szkodzi. Mod zaliczony Czystym Niebem.
A jak zaliczyłeś zadanie “na most” , sprawdzałeś czy zieloni (Azot i spółka) przesuwają się w stronę mostu ? Myślę, że brak przejścia MW - Limańsk wynika z nie wykonania zadania na Azota. Chyba sobie przypomniałem. Tak, aby CZN ruszyło musisz zaliczyć quest na most. Ja obsadzałem z dwóch stron.
Gratulacje !
Nie mam żadnej sygnalizacji, aby ktoś z Limanska chciał wyjść. Specjalnie poszedłem na most, poczekałem trochę. Są tylko ekipy które sam postawiłem. Ale coś się tam działo, bo znalazłem kilka Barret. Kulki miałem, więc jedna noszę 
Barret znalazłeś cztery albo pięć ? Też spotkałem taki oddział. Wyposażony tylko w m82, ale nie pamiętam z jakiej frakcji. To na pewno wrogowie. Poległych oczywiście sprawdziłeś. Azota brak ?. Hmm… trudno mi powiedzieć. Czterema frakcjami wykonywałem to zadanie i zawsze Azot z kumplami powoli turtał się do mostu.
Na razie jestem czym innym zajęty, ale jeszcze raz w Rudym lesie wejdę w teleport na estakadę ( to ten co niby prowadzi na MW?) i spróbuję do piwnicy w Limansku. Poprzednio przeniosło mnie gdzie indziej.
Tak. Teleport w Rudym Lesie na MW. W rzeczywistości na estakadę. Tam, jak wiesz, masz dwie możliwości. Teleport przed sobą i za plecami. Który do piwnicy w Limańsku musisz sprawdzić.
1 polubienie
Barman i handlarz w bazie Wolności w DM.
Jest szansa aby się pojawił? Zombi przy pierwszej wizycie zabiły mechanika, więc “load”, speedrun aby go obronić, nie udaje mi się to jednak z barmanem. Jedyne co osiągnąłem to to, że widzę go przez moment a później znika.
Artykular ma jako pierwszą frazę “Spóźniłeś się. Zleceniodawcy już nam nie zapłacą.”
Mam kilka zadań od wolności (z MW) i wiszą mi kasę za nie…
Tu do moda musiałby zajrzeć jakiś mechanik. Grałem kilka razy i nigdy nie miałem ani barmana, ani handlarz na budowie Doliny Mroku. I rozliczenie nagrody za zadanie wisiało.
Albo ich unieśmiertelnić, albo dodać. Innego wyjścia nie widzę.
Szkoda. Przeglądałem sobie pliki i w st_dialogs_darkvalley.xml są jakieś zadania od niego (plus od dowódcy wolności). Może pojawiają się grając inną frakcją niż czyste niebo?
Barman i Handlarz w DM pojawią się pod warunkiem odpowiedniej (5-7) ilości bojowników Wolności. Jeżeli jest ich mało to nie ma szans. Możesz pomóc im oczyszczając bazę, a także fabrykę z najemników ( u mnie ciągle atakowali i chcieli przejąć posterunki wokół bazy). To że baza będzie wolna od zombiaków nie oznacza natychmiastowego pojawienia się pożądanych. A jakbyś zespawnował 2-3 oddziały CZN ? Może pojawią się. Choć równie dobrze bazę może przejąć CZN i wtedy… ale spróbuj. Myślę, że wybicie zombiaków i najemników powinno pomóc. Oczywiście, trzeba będzie chwilę poczekać aż się pojawią. Mnie ubili rusznikarza. No to wczytywałem save’y aż pomogło. A jeżeli masz pecha, poszukaj innego, a z tym sobie odpuść. No tak, ale Barman i kasa. Trudno to odpuścić.
Jak grałem w Wolności to nie było problemu. Spawn kliku oddziałów i są.
W opcjach SGM, trzeba ustawić na obronę, wtedy frakcje siedzą u siebie. Wstawianie własnych drużyn nie pomaga. Nawet jak jest handlarz w Drużynie Z, to nagrody nie daje, tylko zajmuje miejsce barmana Wolności. A tak się dzieje, jak poprzedni NPC zginął. Za dużo drużyn się nie postawi, bo mod nie puści.
Kolejne pytanie. W bazie Wolnści w DM w hangarze stoi BWP i strzela do mnie. Próby “uciszenia” go powodują wrogie nastawienie okolicznych wolnościowców…
Chyba daruję sobie tego handlarza i podreptam w modzie dalej, może przy kolejnym podejściu do moda to naprostuję.
Dobrze myślisz. BWP trzeba zostawić. To maszyna Wolności. A z handlarzem. Jak będziesz przelotem, może zdecyduje się i zawita.
Mam fleszkę z informacjami o przejściach na Bagnach: “Na cmentarzu między dwoma grobami (Szyb)”. Jedyny cmentarz jaki kojarzę to w okolicy cerkwi (i kawałek dalej na północ). Przeszedłem obydwa cmentarze i przejścia nie ma. Poratuje ktoś screenem?
I drugi teleport na Pchlim Targu (Wysypisko). Jest o nim informacja w PDA zwiadowcy który był w Limańsku. Pliz help x2.
Teleportu na Bagnach (szyb) nie znalazłem, ponieważ dokładnie nie szukałem. Odpuściłem sobie. Podobnie z Pchlim. Teleport powinien być na dachu (tym skrawku, który pozostał). Jak jesteś ciekawy gdzie Cię rzuci to myszkuj. W każdym razie to nic ważnego.
No to utknąłem, myślałem, że te teleporty popchną akcję do przodu.
Po rozmowie z Dziadkiem wróciłem drogą na MW, rzuciło mnie na estakadę a z niej do mostu do Limańska. Uratowałem Azota, ale ten nie jest zbyt rozmowny - mówi tylko o wsparciu ogniem, przysłaniu oddziałów, a on będzie trzymał ten most.
Teleport po drugiej stronie mostu przerzuca mnie chyba na wysypisko. Wracam pod most a tam to samo.
Z PDA wynika (i rozmowy z Dziadkiem), że mam się udać na Agroprom, ale nie wiem jak, przejść brak.
Any ideas?
I wszystko w porządku. Główny quest dla Ciebie w tej chwili to Agroprom. Idziesz na Jantar, a z niego na Agro, a tam sporo będzie się działo. To, że na mapie nie ma zaznaczonego przejścia to nic nie znaczy. A Azot tak, rozmowny nie jest. Najważniejsze, że uratowałeś go. Chimeryczny typ.
Podziemia Agro po raz drugi. Tym razem wlazłem przez dziurę ze snorkami. Jak wejść do sali z 4 okrągłymi zbiornikami? Zombi nie są pomocni i nie chcą otworzyć drzwi.
Od tej strony nie wejdziesz. Nie ma potrzeby. Chyba dopiero w Odmiennych światach przechodzimy przez to pomieszczenie.
Jakie zadanie Cię tam posłało?