GRY RÓŻNYMI FRAKCJAMI - wynikające problemy

Niestety, ale ja ich nie mam zaznaczonych. I nie wyszli. Most oswobadzałem na raty. Najpierw to nad tunelem, bo tam mnie przeniosło z Kordonu i była okazja rozwalić kontrolera, burera i resztę gadziny, i po tym tajnym teleportem przy tej stróżówce znów wróciłem na Kordon. Jak byłem później w Rudym lesie, oczyściłem stronę od lasu, postawiłem drużynę i zadanie zaliczyłem. Pisze że most opanowany.

Ten teleport na MW jest nieaktywny i informuje, że się otworzy gdy wykonam główny wątek. A mnie nic nie zalega, oprócz 4 miejsca na estakadzie.

A nie pamiętam jak się szło do szpitala. Jeszcze pogłówkuję.

Ale nie szkodzi. Mod zaliczony Czystym Niebem.

A jak zaliczyłeś zadanie “na most” , sprawdzałeś czy zieloni (Azot i spółka) przesuwają się w stronę mostu ? Myślę, że brak przejścia MW - Limańsk wynika z nie wykonania zadania na Azota. Chyba sobie przypomniałem. Tak, aby CZN ruszyło musisz zaliczyć quest na most. Ja obsadzałem z dwóch stron.

Gratulacje !

Dnia 6.03.2016 o 14:29, DaarMoo napisał:

Do Szpitala dostajesz się wchodząc do teleportu w Rudym Lesie później - estakada - piwniczka w Limańsku i Szpital.

Nie mam żadnej sygnalizacji, aby ktoś z Limanska chciał wyjść. Specjalnie poszedłem na most, poczekałem trochę. Są tylko ekipy które sam postawiłem. Ale coś się tam działo, bo znalazłem kilka Barret. Kulki miałem, więc jedna noszę :grin:

Barret znalazłeś cztery albo pięć ? Też spotkałem taki oddział. Wyposażony tylko w m82, ale nie pamiętam z jakiej frakcji. To na pewno wrogowie. Poległych oczywiście sprawdziłeś. Azota brak ?. Hmm… trudno mi powiedzieć. Czterema frakcjami wykonywałem to zadanie i zawsze Azot z kumplami powoli turtał się do mostu.

Na razie jestem czym innym zajęty, ale jeszcze raz w Rudym lesie wejdę w teleport na estakadę ( to ten co niby prowadzi na MW?) i spróbuję do piwnicy w Limansku. Poprzednio przeniosło mnie gdzie indziej.

Tak. Teleport w Rudym Lesie na MW. W rzeczywistości na estakadę. Tam, jak wiesz, masz dwie możliwości. Teleport przed sobą i za plecami. Który do piwnicy w Limańsku musisz sprawdzić.

1 polubienie

Barman i handlarz w bazie Wolności w DM.
Jest szansa aby się pojawił? Zombi przy pierwszej wizycie zabiły mechanika, więc “load”, speedrun aby go obronić, nie udaje mi się to jednak z barmanem. Jedyne co osiągnąłem to to, że widzę go przez moment a później znika.
Artykular ma jako pierwszą frazę “Spóźniłeś się. Zleceniodawcy już nam nie zapłacą.”
Mam kilka zadań od wolności (z MW) i wiszą mi kasę za nie…

Tu do moda musiałby zajrzeć jakiś mechanik. Grałem kilka razy i nigdy nie miałem ani barmana, ani handlarz na budowie Doliny Mroku. I rozliczenie nagrody za zadanie wisiało.

Albo ich unieśmiertelnić, albo dodać. Innego wyjścia nie widzę.

Szkoda. Przeglądałem sobie pliki i w st_dialogs_darkvalley.xml są jakieś zadania od niego (plus od dowódcy wolności). Może pojawiają się grając inną frakcją niż czyste niebo?

Barman i Handlarz w DM pojawią się pod warunkiem odpowiedniej (5-7) ilości bojowników Wolności. Jeżeli jest ich mało to nie ma szans. Możesz pomóc im oczyszczając bazę, a także fabrykę z najemników ( u mnie ciągle atakowali i chcieli przejąć posterunki wokół bazy). To że baza będzie wolna od zombiaków nie oznacza natychmiastowego pojawienia się pożądanych. A jakbyś zespawnował 2-3 oddziały CZN ? Może pojawią się. Choć równie dobrze bazę może przejąć CZN i wtedy… ale spróbuj. Myślę, że wybicie zombiaków i najemników powinno pomóc. Oczywiście, trzeba będzie chwilę poczekać aż się pojawią. Mnie ubili rusznikarza. No to wczytywałem save’y aż pomogło. A jeżeli masz pecha, poszukaj innego, a z tym sobie odpuść. No tak, ale Barman i kasa. Trudno to odpuścić.

Jak grałem w Wolności to nie było problemu. Spawn kliku oddziałów i są.

W opcjach SGM, trzeba ustawić na obronę, wtedy frakcje siedzą u siebie. Wstawianie własnych drużyn nie pomaga. Nawet jak jest handlarz w Drużynie Z, to nagrody nie daje, tylko zajmuje miejsce barmana Wolności. A tak się dzieje, jak poprzedni NPC zginął. Za dużo drużyn się nie postawi, bo mod nie puści.

Kolejne pytanie. W bazie Wolnści w DM w hangarze stoi BWP i strzela do mnie. Próby “uciszenia” go powodują wrogie nastawienie okolicznych wolnościowców…
Chyba daruję sobie tego handlarza i podreptam w modzie dalej, może przy kolejnym podejściu do moda to naprostuję.

Dobrze myślisz. BWP trzeba zostawić. To maszyna Wolności. A z handlarzem. Jak będziesz przelotem, może zdecyduje się i zawita.

Mam fleszkę z informacjami o przejściach na Bagnach: “Na cmentarzu między dwoma grobami (Szyb)”. Jedyny cmentarz jaki kojarzę to w okolicy cerkwi (i kawałek dalej na północ). Przeszedłem obydwa cmentarze i przejścia nie ma. Poratuje ktoś screenem?
I drugi teleport na Pchlim Targu (Wysypisko). Jest o nim informacja w PDA zwiadowcy który był w Limańsku. Pliz help x2.

Teleportu na Bagnach (szyb) nie znalazłem, ponieważ dokładnie nie szukałem. Odpuściłem sobie. Podobnie z Pchlim. Teleport powinien być na dachu (tym skrawku, który pozostał). Jak jesteś ciekawy gdzie Cię rzuci to myszkuj. W każdym razie to nic ważnego.

No to utknąłem, myślałem, że te teleporty popchną akcję do przodu.
Po rozmowie z Dziadkiem wróciłem drogą na MW, rzuciło mnie na estakadę a z niej do mostu do Limańska. Uratowałem Azota, ale ten nie jest zbyt rozmowny - mówi tylko o wsparciu ogniem, przysłaniu oddziałów, a on będzie trzymał ten most.
Teleport po drugiej stronie mostu przerzuca mnie chyba na wysypisko. Wracam pod most a tam to samo.
Z PDA wynika (i rozmowy z Dziadkiem), że mam się udać na Agroprom, ale nie wiem jak, przejść brak.
Any ideas?

I wszystko w porządku. Główny quest dla Ciebie w tej chwili to Agroprom. Idziesz na Jantar, a z niego na Agro, a tam sporo będzie się działo. To, że na mapie nie ma zaznaczonego przejścia to nic nie znaczy. A Azot tak, rozmowny nie jest. Najważniejsze, że uratowałeś go. Chimeryczny typ.

Podziemia Agro po raz drugi. Tym razem wlazłem przez dziurę ze snorkami. Jak wejść do sali z 4 okrągłymi zbiornikami? Zombi nie są pomocni i nie chcą otworzyć drzwi.

Od tej strony nie wejdziesz. Nie ma potrzeby. Chyba dopiero w Odmiennych światach przechodzimy przez to pomieszczenie.

Jakie zadanie Cię tam posłało?