Ja takich problemów z burerami nie miałem, brałem strzelbę i leciałem z nimi jak się da, jak burer chronił się tą swoją ,tarczą’’ to ja wychylony czekałem aż mu zniknie i od razu strzelałem ile się da.
Jeszcze z snajperką tak robiłem na większa odległość i też mi się udawało.
Też z nimi problemów nie miałem, a grałem na mistrzu, najlepiej zamiast wlatywać między nie stanąć sobie w wejściu do tej hali gdzie siedzą, wychylić się zza rogu i strzelać, jak się zacznie osłaniać to poczekać, aż opuści łapska i od nowa - kilka serii z karabinu lub 2-3 ze strzelby automatycznej i padają. To już większe wyzwanie Chimera stanowi bo skacze i się szybko porusza, ale Burery są banalne do rozwalenia.
Czy aby w tą samą kompilację moda gramy?Bo pamiętam jak grałem w tą pierwszą to nie miałem z nimi problemu, tutaj są przegięte
No nic potem jeszcze pokombinuję
Hmm Jak nie wierzysz to mogę na szybko postawić Gunslingera u siebie na dysku i nagrać Ci filmik hehe - to jest jak najbardziej wykonalne, ale najlepiej się w tym wejściu schować i wychylać zza winkla (żeby nie oberwać przedmiotami, którymi rzucają) i dobrze się wstrzelić w moment jak “opuszczają gardę” no i w momencie jak mają zaatakować tym swoim atakiem telekinetycznym co zabiera HP to widać taki śmieszny efekt graficzny przy ich dłoniach zanim zaatakują i to Ci wskaże najlepiej kiedy się schować za winkiel z powrotem, żeby nie oberwać.
Myślisz że o tym nie wiem? Tylu burerów zabiłem w życiu że nie zliczę, tylko że tutaj w porównaniu z podstawką on cały czas ma odpaloną tarczę i nie da się trafić, z 20 razy wczytywałem zapis i nic , a jak się wychylę to zanim zdążę go nacelować to już ma włączoną i czasami tylko jedną kulką się uda trafić, tylko że do czasu zbicia jemu hp zabijają mnie butle i beczki
Zwinny - zalecam dystans i szur-szur - SWD lub SWDS, czasem pomaga “torpeda” - RPG i także z dystansu.
Wyszła aktualizacja dla modyfikacji «Gunslinger mod».
Zmiany:
Spoiler
• Nowa broń: OC-14 «Groza».
• Możliwość skrytego przejścia misji z najemnikami w Zakładzie Utylizacji Odpadów.
• Burer nie obniża wytrzymałości poniżej minimalnego stanu nawet przy wysokim HP (usuwa całkowity bezruch).
• Burer rzuca przedmiotami nie tylko w głowę (zmniejsza szansę na headshot’y, oneshot’y).
• Pod wpływem energetyku jest możliwe chodzenie nawet przy pełnym braku staminy/energii.
• Fix wylotu z floating point error przy grawi-ataku burera.
• Burer nie stoi w nieskończoność w tarczy, kiedy widzi rozładowanego Gaussa.
• Burer nie próbuje podnieść granatów, które i tak leżą obok gracza
• Podwyższono wytrzymałość ciężkich pancerzy na uderzenia.
• Poprawiono zbyt częste zadawanie telekinetycznych uderzeń przez burera w niektórych sytuacjach.
• Dodano możliwość przeciągania beczek i butli, którymi rzuca burer.
• Fix logiki burera pod Kompleksem Przeciwlotniczym Wołchow - powinien tracić zainteresowanie graczem, kiedy ten opuści kompleks
• Niezgodne addony automatycznie są zmieniane przy próbie instalacji
• Wymuszone zakończenie procesu gry przy naciśnięciu klawiszy CTRL+F4.
• Dodano zegar na komputer pokładowy karabinu Gaussa.
• Dodano kompas na detektor “Swarog”
• Fix przycinania HUD’owych modeli (modele nie są przycinane przez kamerę przy przybliżaniu).
• Przedmiotom z animacjami dodano inercję/bezwładność, zwiększono ich kąt widzenia i ulepszono położenie.
• Zmieniono czas i siłę efektu przedawkowania (osłabiony).
• Dodano wskaźnik przedawkowania.
• Rozszerzono listę przedmiotów w sprzedaży u Sowy po otrzymaniu osiągnięcia “Bogaty klient”.
• Fix niezamykającego się zadania na szukanie pancerza, aby dostać się do Prypeci przy korzystaniu z lepszych od “Sevy” pancerzy.
• Na niskich poziomach trudności, towarzysze w tunelu Prypeć-1 nie stają się wrogami po przypadkowych trafieniach.
• Poprawiono oryginalny błąd z podwójną sprzedażą artefaktów Brodzie.
• Poprawiono oryginalne błędy na wejście w minusowy stan konta w dialogu z Sową
• Poprawiono oryginalny błąd z możliwością nieskończonego otrzymywania artefaktów w zadaniu Mitaja
• Poprawiono oryginalny błąd z odnowieniem asortymentu u handlarzy tylko za pośrednictwem wczytaniu zapisu/saveload’a.
• Poprawiono oryginalny błąd z pojawieniem się u zabitych wcześniej mutantów, podpowiedzi o możliwości przeszukiwania i przeciągania trupa po wczytaniu zapisu/saveload’zie.
• Nowa gra nieobowiązkowa, ale wskazana!!!
Link do pobrania:
Cześć ! Dwa pytania z mojej strony…Jest ktoś w stanie powiedzieć jak włączyć pociski świetlne ? Podczas jakichkolwiek walk jedyne co widać to ogień wystrzałów z lufy a latających pocisków brak zwłaszcza w nocy…A druga kwestia wie ktoś jak zwiększyć spawn mutantów na lokacjach ? Nie wiem czy można by było podpiąć spawner moda do Gunslignera tak żeby nie było crashów. Z góry dzięki za odpowiedż
Z pociskami nie pomogę ale jeśli chodzi o spawner moda, to da się go zainstalować widziałem że jest taki zrobiony specjalnie dla gunslingera https://www.moddb.com/games/stalker-call-of-pripyat/downloads/gunslinger-mod-spawn-menu
Dziwny problem mnie spotkał , podczas gry i zabawy Spawnerem miałem wylot na pulpit z informacją o nowej wersji aktualizacji , mimo wyskakującego okienka nic się nie pobrało a kiedy próbuję odpalić grę wyskakuje taki komunikat : " Mod files in inconsistent state , update is required , Do you want to update now ? Po kliknięciu “Yes” na nowo wyskakuje okienko z aktualizacją nic się nie pobiera i automatycznie znika i tak w kółko…
W Gunslingerze pojawi się nowa strzelba - Winchester 1300.
Broń będzie miała wiele odmian dostępnych ulepszeń z możliwością zamontowania dodatków, a główny nacisk położono na realizm. Aktualnie trwają prace nad animacjami.
Źródło - [KLIK]
Witam czy ktoś mógłby mi pomóc/nauczyć jak dodać grozę do SGM 2.2 + Gunslinger ?? Groza wygląda obłędnie i jest kultowa dla serii, i miss her ![]()
Zaczynam się już powoli gubić w tych wszystkich aktualizacjach do Gunslingera. Mamy tylko jeden aktywny link i pochodzi z ModDB, ale jest z 07.02.2020. Na Ap-Pro są martwe z wyjątkiem Tego.
Natomiast na VK moda ten jest najnowszy (23.02.2022) - KLIK.
Summa summarum brakuje nam linku do wersji moda, którego @Szczepan9205 zaktualizował spolszczenie 25 kwietnia, ubiegłego roku.
@Agrael No tak bo nie zapominaj, że Gunslinger ma swój własny launcher i zarazem “updater” - przed uruchomieniem sam wyszukuje ostatnie aktualizacje dlatego to co jest na moddb czyli wersja z 07.02.2020 to ostatnia taka większa aktualizacja, która bodajże dodała możliwość dołączenia do Gusnlingera Absolute Nature i chyba AtmosFear (lub samego AN), a to co się pojawiało w międzyczasie aktualizowało się za pomocą tego launchera.
@Szczepan9205
Aa, prawda. W takim razie nie ma tematu, moje niedopatrzenie ![]()
Spolszczenie do najnowszej wersji Gunslingera zostało zaktualizowane ![]()
Warto również wspomnieć o najnowszej aktualizacji spolszczenia do SGM 2.2 + Gunslinger mod w wersji 1.13 i poprawce do tłumaczenia Złota Kula [OGSR Engine].
Podziękowania należą się @Szczepan9205.