GUNSLINGER mod

Platforma: Zew Prypeci 1.6.02   
Data premiery:  07.02.2020 r.
Autorzy:  Gunslinger Team
Autorzy spolszczenia: ,

OPIS:

Spoiler

GUNSLINGER , poza zmianami w oprawie wizualnej oraz oryginalnych animacjach, skupia się przede wszystkim na większej głębi rozgrywki z wykorzystaniem broni palnej i rozmaitych narzędzi. Tym samym twórcy moda postarali się, by dostępne w grze uzbrojenie zachowywało się możliwie najwierniej wobec swoich rzeczywistych odpowiedników.

Projekt pozostaje w fazie rozwoju. 

Cechy moda:

• świetnej jakości modele broni,
  • wiele nowych animacji podczas korzystania z przedmiotów,
  • nowe efekty otrzymywanych obrażeń oraz możliwość zatrucia po przedawkowaniu medykamentów, 
  • PDA w 3D,
  • zaktualizowany system ulepszeń dostępnych broni, 
  • wiele nowych funkcji. 

GALERIA:

Spoiler

Prezentacja dostępnego arsenału:

https://www.youtube.com/watch?v=-1Qlaw-aEA0

INSTALACJA:

Spoiler

Zalecana kolejność instalacji:

1. Zew Prypeci 1.6.02.

2. Gunslinger posiada wbudowany instalator. Należy wskazać oddzielny folder z modem (pożądana jest ścieżka ze znakami łacińskimi) oraz określić główny katalog oryginalnego Zewu Prypeci 1.6.02. 

3. Po zakończeniu instalacji należy otworzyć folder z zainstalowanym modem. Wewnątrz znajdują się dwa kluczowe pliki: 

• CheckUpdates.exe - dzięki niemu twórcy będą udostępniać aktualizacje. Po włączeniu updater wszystko zrobi sam.
  • Play GUNSLINGER Mod.exe - włącza grę z modem. (Uwaga: jeśli włączymy grę z oryginalnego skrótu Zewu Prypeci, mod zostanie zignorowany i gra włączy się bez niego).

4. Spolszczenie należy umieścić w katalogu z modem. Ważne, aby spolszczenie dodać na polską wersję Zewu Prypeci -  jeżeli dodamy ją przykładowo na wersję rosyjską lub angielską, to po polsku będziemy mieć tylko część z modyfikacji. 

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod:

Spolszczenie:

• Nasz serwer - [KLIK]
  • MEGA - [KLIK]
    Spolszczenie do wersji z 23.02.2022 r. Części nowych dla tej wersji dialogów nie testowałem - w razie błędów, proszę o wstawianie zrzutów z błędami w temacie moda ~.

Jeśli chciałbyś wesprzeć autora spolszczenia:

Spoiler

https://buycoffee.to/szczepan9205

Źródła:  newAP-PROLOGO.png.aba0a3e476d400f89ebcc83f4ed08bdb.png.f9c3ef2f55de11a541281ed76cba97d4.png  Y6DvRrN.jpg.120572e2be9716cc07241e21341a119d.jpg  ejFj9IA.jpg.c6918f184da469bd54f1e60351ba3c00.jpg

Na ModDB zgłaszają nowe bugi, niektórych z nich sam nie zauważyłem u siebie, ale mogę być “wyjątkiem”

• CTD przy ataku telekinezy burera ( z burerami się jeszcze nie biłem, to nie mogę potwierdzić )

• problem z podnoszeniem przedmiotów ( a to już potwierdzić mogę, i to bardzo - jest wrażenie, jakby zasięg w jakim można podnosić itemy był mniejszy )

• detektor/latarka nie zostanie wyciągnięty, jeżeli trzymamy broń długą - musimy ją najpierw schować, a potem dopiero próbować ( nie miałem, u mnie działało prawidłowo )

• nie można zrobić niskiego kucnięcia ( tak samo, u mnie jest wszystko ok )

3 polubienia

PDA i detektory:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=t9CSde2hce0

Ulepszenia i wszystko co związane z broniami:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=GlQ5XW\_lRCY

Premiera Gunslingera zachęciła mnie do ponownego zagrania w Zew Prypeci. Przy próbie odpalenia modyfikacji na polskiej platformie zaliczyłem wylot z logiem:

Spoiler
[error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::Load [error]File : D:\prog\_repository\sources\trunk\xrCore\Xr\_ini.cpp [error]Line : 382 [error]Description : \<no expression\>[error]Arguments : Duplicate section 'booster' found.

Poniższe configi umożliwiły mi grę na polskiej platformie. Paczka zawiera kompatybilne polskie pliki tekstowe oraz wyleczony wylot przy próbie wystrzału z Desert Eagle.

gamedata.7z (221 KB)

Nowe medykamenty i napoje nie tylko cieszą oko, ich dodatkowy plus to to, że teraz nie da się równocześnie walczyć i leczyć. Oddzielny plus za tekstury animacje i dźwięki broni, ale to najlepiej widać i słychać w akcji. Gunslinger nie ustrzegł się paru błędów, jednak brak celownika laserowego (zainstalowanie i próba użycia = wylot) wcale mi nie przeszkadzał, a i wiszące zadanie od Azota na elektroniczne rupiecie z Cementowni (nie mogłem podnieść przedmiotów) też nie sprawiło mi bólu. Poza tym wszystko działało, jak trzeba, nie licząc dwóch niekrytycznych wylotów z [pmm] w logu.

Moim zdaniem na uwagę zasługuje atak kontrolera, mutant nie zabija bezpośrednio psionem, lecz zmusza stalkera do popełnienia samobójstwa. W przypadku broni strzeleckiej lufa ląduje pod brodą, w przypadku noża nasz bohater popełnia harakiri, tak czy siak czeka gracza wczytanie zapisu.

Spoiler

Jeśli ktoś zamierza przypomnieć sobie fabułę Zewu Prypeci, to myślę, że warto skorzystać z oferty autorów GUNSLINGER mod.

Parę screenów z mojej gry:

Spoiler

Do pobrania jest aktualizacja, wystarczy użyć CheckUpdates!

5 polubień

Lektor działa? 

17 minut temu, Zwinny napisał:

Lektor działa? 

Działa.

U mnie nie działa.

U mnie działa bez problemów i lektor i napisy jedynie to co z Gunslingera jest po angielsku, nie ma opisów albo ma opisy w stylu upgrade_barrel_bla bla bla. Gawron pytanie do Ciebie, czy ja widzę u Ciebie na screenach Absolute Nature + AtmosFear? Pytam bo próbowałem przed chwilą zainstalować oba żeby trochę upiększyć Zew bo widać jak mocno się zestarzał ale po zainstalowaniu obu modów(instaluję do folderu z Gunslingerem w razie czego) mam wylot jeszcze zanim w ogóle gra się odpali.

ja widziałem, że tam Rosjanie jakieś Repacki zrobili z Atmosfear, Absolute Nature, HD Model Pack i Reshade.

https://m.vk.com/@area_stalker-rss-1457487638-246598574

Ale może da się znaleźć też jako samą gamedata taką paczkę.

Hmmm…Zasadniczo mi wystarczy link z tej stronki co wysłałeś kwestia tylko czy po ogarnięciu wszystkiego spolszczenie będzie działać(mam na myśli napisy).

https://www.moddb.com/games/stalker-call-of-pripyat/downloads/gunslinger-betaatmosfear-3-compatibility-patch
Na Moddb jest już patch do Atmosfear 3. Trzeba tylko usunąć z folderu configs plik system.ltx i wszystko działa, no oprócz efektów emisji na urządzeniach elektrycznych.
Update: Aś mnie uprzedził Szczepan . Spolszczenie powinno działać normalnie.

Skoro mowa o spolszczeniach, prawie skończyłem wstępne tłumaczenie wszystkich dodanych tekstów z GUNSLINGER’a. Nie jestem pewny co do jakości tłumaczenia, ale jakość google tłumacza się zdecydowanie poprawiła, skoro tworzy porządne teksty. Oczywiście wszystko obrobiłem, by było trochę bardziej profesjonalnie.

2 polubienia

Kurde…nie zauważyłem  no ale dobra ściągnę to co mi podesłał tom3kb i wrzucę na to spolszczenie, zobaczę czy działa jak nie to ściągnę ten patch i zobaczy się co dalej, ogólnie nie porywa mnie kolejny raz przechodzenie Zewu ale dla samej zabawy nowinkami może się przemęczę.

9 minut temu, Szczepan9205 napisał:

kwestia tylko czy po ogarnięciu wszystkiego spolszczenie będzie działać(mam na myśli napisy).

A to już zainteresowani muszą sobie sprawdzić samemu

No i ja bym wolał samą paczkę modów, a nie od razu repack.

Właśnie dlatego sprawdzę i dam znać, aczkolwiek dla ludzi którym nie chce się babrać z rosyjskimi stronami, a które chciałby by sobie upiększyć trochę Gunslingera to prościej będzie ściągnąć patch z moddb i wrzucić go na mod a później dorzucić atmosfear itd  

Wrzucam tutaj spolszczenie w aktualnym stanie (tak więc bardzo eksperymentalnie…). W obecnej formie powinno posiadać wszystkie bronie, ubrania i przedmioty dodane przez GUNSLINGER’a. Przetłumaczone również zostały nowe opcje w menu graficznym, oraz wszystkie klawisze. Mogły zostać popełnione jakieś gafy. Oryginalne pliki: st_items_equipment, st_items_weapons, oraz st_items_outfits bazowane na spolszczeniu alternatywnym autorstwa “Trikster”
https://www.dropbox.com/s/7qga06ikj8h8gns/spolszczenie eksperymentalne.zip?dl=0

ULEPSZENIA NIE ZOSTAŁY PRZETŁUMACZONE!
Pliki do ulepszeń, oraz oryginalne rosyjskie pliki zostały załączone dla zainteresowanych. Tyle w tym temacie mogę zdziałać. Resztę zostawiam zawodowcom. 

4 polubienia

. Gram na trochę innej kombinacji, AN4 + pogoda i tekstury nieba z Aniversary Deluxe.

Na poniższej stronie (na samym dole w spoilerze ГРАФИЧЕСКИЕ СБОРКИ ) znajdziesz różne wariacje graficzne dla Gunslingera. Przed chwila pobrałem jesienną paczkę Atmosfear + AN4.

https://stalkerportaal.ru/load/zov_pripjati_novyj/zov_pripjati_globalnye_modifikacii/gunslinger_mod_build_2020_01_01/140-1-0-3174

3 polubienia

dodałem spolszczenie do pierwszego postu. Nawet niepełne może się ludziom przydać

jak co to tam przerób po swojemu. Bo ja wciąż na tel. :frowning:

Poprawiłem minimalnie spolszczenie, nie powinno być trzeba aktualizować linku.
TOZ 66 usunąłem obrzyn i zmieniłem opis by to odzwierciedlał. Poprawiłem od razu AKS-74UB, w którym zapominałem zmienić rosyjskich liter co zamieniło w plikach jego nazwę na “???-74??”

3 polubienia

Jak na razie wszystko działa spolszczenie od daimeneX i lektor. Miałem już jeden błąd na początku to jak atakowaliśmy z kastetem stalkerów to włączyła się emisja i wszyscy zginęliśmy, musiałem wcześniej ją przespać 

1 polubienie