HARDWARMOD v3.2

Tutaj jest dokładny poradnik przejścia:

//stalkerteam.pl/applications/core/interface/js/spacer.png

Polecam korzystać z tego w 2 poście, poprawionym przez  . Prawidłowo wyświetlają się tam zdjęcia.

Mam problem, nieomówiony na forum.

Otworzyłem walizkę, spotkałem się z Prowodyrem, przekazałem mu dokumenty. Wykonuję zadania z podstawki - najemnicy mnie atakują, łącznie z Czabanem. Zajęcie MW nic nie daje - nie mogę uruchomić nadajnika (Leśnik dostał kompas). Dialogi z Lebiedewem nieaktywne.

Pomocy, walczę już kilka dni!!

Dnia 16.07.2017 o 19:10, maro napisał:

Mam problem, nieomówiony na forum.

Otworzyłem walizkę, spotkałem się z Prowodyrem, przekazałem mu dokumenty. Wykonuję zadania z podstawki - najemnicy mnie atakują, łącznie z Czabanem. Zajęcie MW nic nie daje - nie mogę uruchomić nadajnika (Leśnik dostał kompas). Dialogi z Lebiedewem nieaktywne.

Pomocy, walczę już kilka dni!!

Pomocy!

Sprawa banalnie prosta. Po zabiciu pijawki już nie atakowali, nie można pominąć tego zadania.

Kolejny problem. Po otwarciu walizki, Czaban mówi że są goście u Lebiediewa. Goście są, tylko gospodarza nie ma.

Nowy upload ze względu na zgłoszony problem z pobieraniem:

Z NASZEGO SERWERA: https://zone.stalkerteam.pl/file/264 WERSJA FULL BY @pacjent1972

Post #1 poprawiony. cichy

1 polubienie

Och. Zaraz mnie strzeli. Jestem w Czerwonym Lesie i bijemy się o most z Renegatami. Wszystko fajnie, Najemnicy opuszczają most. A tu nagle: zostaje jakieś 20 cm do opuszczenia mostu i dostaje info, że most opuszczony. Idą więc czystoniebowcy po schodkach i się zatrzymują bo dalej przejść nie mogą BO ZA WYSOKO. Czyli utknąłem i dalej fabułą nie chce pójść. Co robić?

Rozumiem frustracje, w tym modzie wiele jest kuriozów doprowadzających graczy do szewskiej pasji - co nie upoważnia do używania przekleństw - ale to margines. Proponuję powtórzyć operację opuszczania mostu. Ja w tym momencie miałem brak spawnu 3 koluni po stronie wejścia do Limańska i wczytywałem z xxx razy. Prócz tego brak zakichanej pijawki którą miałem ubić ( a może był to kontroler?). Część rozgrywki jest bardzo liniowa, co pomimo świetnego konceptu na mod jest wnerwiające…

@helvetios z domknięciem mostu jest problem nie tylko w tym modzie.

Ja stosuję najprostszą z możliwych metod. Po prostu skaczę w miejscu (na końcu mostu) i most w końcu opuszcza się.

11 minut temu, DaarMoo napisał:

@helvetios z domknięciem mostu jest problem nie tylko w tym modzie.

Ja stosuję najprostszą z możliwych metod. Po prostu skaczę w miejscu (na końcu mostu) i most w końcu opuszcza się.

Ile tak trzeba skakać?

Ja skakałem z dziesięć razy.

Zresztą zobaczysz czy to skutkuje. Jeżeli nie, to musisz wczytać ostatniego save’a i wtedy, a bywa to często, skrypt załapie i most zrozumie swój błąd.

Most raczej nie rozumie swojego błędu… A tak w ogóle to Lebiega… Lebiediew idzie z nami do Limańska?

Z Lebiediewem nie pamiętam.

A z mostem - wczytaj save’a i poskacz trochę jeszcze. Może.

To znowu ja. Czy istnieje możliwość nie zespawnowania się dysku do skanerów? Bo przeszukałem miejsca miejsca przedstawione w poradniku i nic :smiling_face:. Jeszcze jest ifo w PDA, że może być w okolicy anomalii wywrot, której też nie mogę znaleźć?:wacko?. Gdzie ona bądź dysk może jeszcze się znajdować?

@helvetios - patrzyłeś w tym gameplayu? 29 min

https://www.youtube.com/watch?v=KvlxGmrBvj8

A anomalia Wyworotień jest pokazana w 27 min.

No wreszcie :grin: Znalazłem. Leżał skubany na podwyższeniu kamiennym koło trupów.

@helvetios - A screen z miejsca znalezienia gdzie? Miałeś problem, mogą mieć i inni. A przy spawnie losowym, każda informacja cenna.

Dokładnie tu leżał dysk z oprogramowaniem.

A na drugim screenie Apteczka dla dokotora leży na schodach w głównym budynku w bazie. P.S. To jest screen po oddaniu Doktorowi tej właśnie apteczki :D. Po podniesieniu jej nie da się jej wyrzucić.

A co do mostu to wczytywałem kilkanaście razy i nadal nie chce mi się zadanie z przejęciem mostu zaliczyć.

No tak @helvetios ten most czasami bywa strasznie uparty.

Może coś poradzi wczytanie autosave’a przy wchodzeniu na lokację (Czerwony Las) ?

2 godziny temu, DaarMoo napisał:

No tak @helvetios ten most czasami bywa strasznie uparty.

Może coś poradzi wczytanie autosave’a przy wchodzeniu na lokację (Czerwony Las) ?

No właśnie ani rusz. Próbowałem nawet wchodzić na Czerwony Las od wysypiska i nic. Z tego co czytałem poradnik to po wykonaniu tego zadania powinienem dostać info o odbiorze nagrody w Bazie CN. I jeszcze pytanie czy mogę olać to zadanie i iść dalej przez Limańsk czy nie.

Nie ma innego wyjścia. Trzeba zostawić to zadanie.

Na Twoim miejscu, będąc przelotem koło mostu, poskakałbym chwilkę. Może załapie.