Historia Dzika Remake

Tytuł Oryginalny: История Борова Remake
Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006
Data Premiery: 06.05.2016 r.
Autor: XT-Team
Autor Spolszczenia: @gawron
Długość: (ok. 3-4 godzin)

OPIS:

Spoiler

Remake krótkiej modyfikacji fabularnej, dzięki której dowiemy się, w jaki sposób znany bandyta z Cienia Czarnobyla o ksywce Dzik stał się przywódcą bandy z Doliny Mroku.

• Pogoda oraz liczne tekstury pochodzą z Autumn Aurora 2.1;
  • Nowy pakiet broni;
  • 33 zadania razem z pobocznymi;
  • Poprawiono AI;
  • Nowe modele NPC;
  • Wolniejsze działanie medykamentów;
  • Zmieniony HUD;
  • Nowe schowki;

SCREENY:

Spoiler

INSTALACJA:

Spoiler
  • Pobrane archiwum umieszczamy w głównym katalogu gry.
  • Należy dokonać zmiany w pliku localization.ltx: [string_table]language = pol font_prefix = ;_cent ;_west.
  • W gamedata/configs/text - kopia rus z przemianowaniem na pol.
  • plik localization.ltx umieszczamy w gamedata/configs: localization.ltx

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod:

Yandex - [KLIK]

Spolszczenie:

Nasz Serwer - [KLIK]

Autor/rzy spolszczenia moda NIE WYRAŻA/JĄ ZGODY na jego uploadowanie / publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl

Źródło:

11 polubień

Od dnia wydania moda dodano już dwa fixy i jeden addon, widać twórcom zależy na dopracowaniu tej wersji, wszystko to dodałem do #1 postu tematu. Wiem że Tłumacze mają kupę roboty ale miło by było zobaczyć kontynuację “Historię Dzika” w wersji PL.

1 polubienie

No to zobaczysz🙂.

3 polubienia

No to czekam Gawron :grin:

2 polubienia

Grałem.

Zaczynasz na parowozowni na śmietnisku, potem latasz od jednego do drugiego i gadasz z nimi.

Misja od klienta przy starym posterunku powinności - ta z wrotami na bar - masz na szybkości pomóc 3 klientom, zrób to szybko bo inaczej przewalisz zadanie - 3 klientów a do rozwalenia: pijawka i 2 z powinności.

Potem misja na ukatrupienie oddziału powinności i zabranie im artefaktu, na terenie śmietniska.

Ja polazłem na Agroprom i sobie postrzelałem i pozdobywałem trochę sprzętu i innych takich dupereli na matołkach z powinności na ich bazie czyli kompleks nr 2.

Potem z powrotem na śmietnisko, zdać kwesta i wziąć nowego.

Tłumaczenie nie będzie nastręczało kłopotów, się wyjaśnia na początku która ekipa gdzie jest i dlaczego tam a nie gdzie indziej.

W rankingu masz pozycję 100 i na zielono lub neutralnie są tylko bandyci reszta to twoje wrogi, dolna ciemna: ferma bandyci kompleks z hangarem stalkerzy.

Warto zagrać, nowe kwesty i wiele innych atrakcji.

Mamy spolszczenie do moda dzięki @gawron-owi! Zapraszam do gry a autorowi PL serdecznie dziękuję!

Dzięki Gawron za polonizację, jakiś czas temu zacząłem pierwszą wersję moda ale przerzucę się na remake chyba. Ktoś w ogóle zaliczył obie wersje? Remake jest bardziej rozbudowany, ma dłuższą fabułę i więcej questów bo…

Oryginał ważył ponad 400mb ten prawie 300. Tamten miał niby 40 questów z pobocznymi, a remake 33 z pobocznymi tylko nie wiem teraz jak to rozumieć, że jest wykastrowany z zadań czy, że dołożyli 33+ zadania do tych co były.

Ktoś może rozwiać moje wątpliwości :blush:

1 polubienie

Te mody coraz lepiej wyglądają graficznie, lubię to :grin:

No i pięknie, modzik odpalony. Widać “swoje chłopaki”, flaszeczka jest, nawijka i wszystko gra. 17 dni urlopu i kilka zaległych modów do przejścia, jakoś ogarnę. :smiling_face_with_horns:

1 polubienie

Z braku laku przed urlopem postawiłem Wariant Omega 4 :slightly_smiling_face:, ale widzę że pojawiło się spolszczenie do Historia Dzika Remake to trzeba zassać i zagrać, Omega musi poczekać choć dotarłem na wysypisko :smiling_face_with_sunglasses:. Podziękowania dla @gawron-a za polonizację.

@tom3kb, są to dwie niezależne historie, kolejność nie ma znaczenia.

Ciekawa sprawa z instalacją na polską podstawkę fixa na grafikę bo w niej jest katalog bin a przy podmianie plików z tego katalogu moda jest wylot. Jeżeli przekopiujemy samą gamedatę to mod się uruchamia, poprawka na wylot o 5-tej rano i addon zmieniający interfejs działa ale fixa na grafikę nie instalowałem, na razie wszystko działa. Może @pacjent1972 wie coś więcej na ten temat

@mkk7, po skopiowaniu całej zawartości fixa (włącznie z fisgame.ltx) pomijając XR_3DA, który najlepiej wcześniej usunąć, wszystko działa. Osobiście grałem bez tego fixa.

1 polubienie

Tak jak napisał @gawron, a w linku na MEGA jest także zainstalowany dodatek na grafikę.

@gawron, również gram bez tego fixa i tu masz rację że zapomniałem o usunięciu XR_3DA bo wywali na polskiej podstawce. Kwestia tylko czy przy instalacji tego fixa musimy przekopiować również bina z moda z usuniętym plikiem XR_3DA i co tak naprawdę daje nam ten fix. Już nie chcę za bardzo kombinować ale może ktoś ma porównanie jak mod wygląda z nim i bez niego.

XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module “D:\Dzik remake\bin\xrCore.dll” at 0023:002ACC85, xrDebug::backend()+165 byte(s)

To co podałeś to błąd systemowy.

Mod przeniesiony do nowych modów na miesiąc.

Miał ktoś problem z zadaniem na artefakt powinności ?
Idę we wskazane miejsce ( obok przejścia do Agro ) i.. Nic. Niema żadnego powinnościowca, pomimo tego iż znacznik na mapie widnieje.

Spoiler

Kombinowałem z wczytywaniem gry, brałem zlecenie od nowa i ciągle ten sam problem - Niema nikogo ani niczego.

Mistrzu na ruskim forum wyczytałem, że trzeba jakieś zadania dla Powinności robić.

Cytat

Привет. Найди сначала ПДА брата бандита, потом убей псевдыша (задания у твоих корешей возле вагончика), а потом появятся “долговцы” с артефактом. ( задания брал по одному, по порядку ).

http://stalkermod.ru/forum/16-mody-na-stalker-teni-chernobylya/198798-prohozhdenie-moda-istoriya-borova-remake/Page-4.html