Historia Dzika Remake

Mod wczoraj ukończony, można go zaliczyć raczej do mini modów, bo przejście go zajęło w sumie jeden dzień :slightly_smiling_face:. Instalacja prosta, zrobiłem tylko błąd przy fixie na grafikę nie usuwając pliku XR_3DA, ale bez niego też mod uruchamia się poprawnie. Być może jednak ten fix naprawia jakieś problemy, a było u mnie sporo wylotów przy przechodzeniu z lokacji na lokację, problem niezbyt uciążliwy bo gra i savy wczytują się bardzo szybko. Fabuła dość prosta, a sam mod mało wymagający i nieskomplikowany. Według mnie wcześniejsza wersja była lepsza, ale to moja subiektywna ocena i każdy grający może mieć odmienne zdanie. Łącznik, na przykład, jest zdecydowanie ciekawszym modem dla mnie od tego remake’a, ale jak to mówią na bezrybiu i rak ryba :slightly_smiling_face: i zawsze miło jest poznać nową historię z zony.

Moda można ukończyć dość szybko wybierając pierwszą opcję w dialogu z Iwanem Samotnikiem w Dolinie Mroku :smiling_face_with_sunglasses:.

Znaleziony WSS Wintorez z amunicją.

Spoiler

Dolina Mroku, fabryka, pod schodami na piętro, betonowa konstrukcja do której wchodzą rury.

Ogólnie na lokacjach jest mrocznie, słońca jak na lekarstwo.

Po wejściu do środka finałowa cutscena.

U mnie to samo było, ani trupa przy przejściu do baru z PDA, ani Powinnościowców z artem przy przejściu na Agro, były tylko znaczniki na mapie. Po przejściu na Agro Powinność od razu otwiera ogień, więc ciężko z nimi o czymkolwiek porozmawiać.

4 polubienia

To prawda, mod niczego nie urywa.

@Agrael, z wiadomych względów chyba ze trzy razy przechodziłem moda. Za każdym razem, aby zdobyć artefakt musiałem rozwalić trzech powinnościowców. Zadanie na artefakt najlepiej jest wziąć jako ostatnie, po zadaniu na PDA Brata.

Spoiler

@mkk7, PDA jest:

Spoiler

4 polubienia

@gawron jak zwykle masz rację, szacun :slightly_smiling_face:. Poprawka na grafikę wgrana i koniec wylotów przy przejściach z lokacji na lokację. Jest tylko błąd moda z postaciami od których bierzemy zadania, po znalezieniu PDA znacznik odbiorcy jest na wysypisku a zadanie było brane w dolinie mroku i tam musiałem się udać żeby je zaliczyć. Po ukończeniu zadania na PDA pojawia się Powinność we właściwym miejscu z zadania na zdobycie artefaktu i to też zaliczone. Przy okazji pojawiło się jeszcze zadanie na zabicie pseudogiganta na wysypisku.

Warto zrobić zadanie na psudogiganta bo dostajemy strzelbę

Też modzika ukończyłem. Fajnie, że gramy bandytami (chętnie zobaczyłbym jakieś mody np dla Powinności lub Wolności z tą ich filozofią i różnymi zadaniami :slightly_smiling_face: ) ale można to było rozwinąć dać jakieś questy z napadaniem na stalkerów, jakimiś kradzieżami, szwindlami itp.

Także sporo questów można było troszkę rozbudować fabularnie i dialogowo, jest dużo zadań typu idź i pogadaj z bandytami, podchodzimy i wygląda to tak:

-cześć dołączycie do mojej grupy

-no jasne

I queścik zaliczony. Wiadomo bandziory są raczej interesowni, to jak my chcemy żeby do naszej grupki dołączyli to jedni powinni np zażądać jakiejś broni, inni np forsy, trzeci, żeby przynieść im jakieś arty bo np maja jakiś interes do zrobienia, inni np zażądać sprzątnięcia dawnego szefa grupy itd i już by to ciekawiej wyglądało.

Podobał mi się graficznie dodano też fajne giwerki.

Trochę outro tak od czapy dołożone, wchodzimy do pokoju a tu nagle rok później i …Ja bym jakoś ściemnił obraz walnął trochę tekstu o karierze Dzika czy coś potem walnął tekst Rok później… i wtedy historia kończy się jak wiadomo.

Ogólnie modzik łatwy, krótki, dobry jako taka odskocznia jak od kilku tygodni gra się w coś konkretnego np OGSE :blush:

Moja ocena 5,5/10.

Pierwszej wersji moda jeszcze nie ukończyłem ale początek chyba miała gorszy, podejrzewam, że poziom moda będzie podobny taki średniaczek.

W spolszczeniu gdzieś na początku widziałem brak jednej literki w wyrazie ale nawet screena nie wrzucam bo nie ma sensu.

Ja np problemów z zadaniem z Powinnością i ich artem nie miałem.

Ps. też się naciąłem na to, że mod mi się nie uruchamiał bo nie zauważyłem pliku XR_3DA w folderze bin, który należy wywalić :blush: Dobrze, że napisaliście o tym w temacie bo dostałem głupawki. Pasowało by dodać to info do pierwszego postu do instrukcji instalacji.

4 polubienia

Postawiłem moda na nowo i zacząłem grać na spokojnie. " Historia Dzika " podług takiego " Reborna " to sielanka, ale ja nie o tym.
@mkk7 oraz @gawron mieli rację co do zadania z artem który ma Powinność.
Wykonałem w kolejności: Zadanie na PDA Brata / Zabicie Pseudogiganta i wziąłem kwest na Art, Powinnościowcy już się tam pojawili i spokojnie można było ich stuknąć.

Spoiler

I Ukończyłem Moda.
Mam mieszane odczucia - bardziej negatywne. Przede wszystkim to niedosyt, skąpa ilość zadań + ich prostota sprawiły że poprzednia część była ciekawsza i oferowała więcej. Oczywiście, mamy nowe lokacje w postaci Kordonu/Agropromu czy Dziczy, ale ilość zadań, które się tam rozgrywają..aż nie skomentuję.
Plusem jest oczywiście sam wątek główny, rzadko można pograć Bandytą, tak więc to już jest powód moim zdaniem, by po prostu zagrać w moda, od tak.. dla samej ciekawości.
Sprawdzałem nawet na filmikach, gdzie ludzie przechodzą moda czy ja głupi czegoś nie pominąłem.
I panowie.. znalazłem coś ciekawego. Ukryte zadanie.
Udajemy się na Wysypisko, tuż obok przejścia do DM, wśród anomalii jest porzucony plecak :

Spoiler

Oraz jego Zawartość :

Spoiler

Nie oczekujcie super skomplikowanego zadania. Zawsze jakaś ciekawostka.

2 polubienia

Przyjaciele, mam dziwny problem z tym modem

Po zainstalowaniu go, wywalał mi błąd “nie znaleziono MSVCR71.dll”. Po naprawieniu tego błędu, antywirus zaczął wywalać mi po kolei wszystkie pliki z “Bin” stalkera… po uporaniu się z nim, mod tak jakby się odpalił, wszedł w pełny ekran… i wywalił wyłączył się bez loga…

Korzystam z wersji PL z Mega

Moda pobrałem z yandexa i nie było problemów oprócz mojego błędu przy kopiowaniu binu na poprawę grafiki ( usunięcie pliku XR_3DA). Kaspersky też nie miał zastrzeżeń co do plików. @PainChiller spróbuj przeinstalować moda jeszcze raz na czysto, bo sporo się tam u Ciebie działo.

Mod był na czystego salkera zainstalowany. Mam kopie zapasowe każdej części. Przy instalowaniu moda przerzucam takową kopie, i instaluje na niej moda(mam na komputerze około 4 cieni naraz :face_with_tongue: )

Usunięcie pliku XR_3DA nic nie zmieniło… nadal krasz :confused:

Dnia 16.07.2016 o 12:54, pacjent1972 napisał:

a w linku na MEGA jest także zainstalowany dodatek na grafikę

Może ten zainstalowany dodatek na grafikę w linku z mega coś bruździ. Spróbuj pobrać z yandexa luzem i instalować po kolei.

Rozumiem że moda przeinstalowałeś.

1 polubienie

Pobrałem ruski mod, i spolszczenie osobno jak poleciłeś. Wszystko działa, dzięki :slightly_smiling_face:

Właśnie przechodzę, Bardzo wulgarny

Fajnie się zapowiada🐕

Zapowiada ?
Mod już dawno temu miał swoją premierę. Spolszczenie także.

Mod jako ciekawostka może być. Jest króciutki. Dałoby się rozwinąć fabułę bo w tym stanie to tylko gromadzenie bandytów, parę potyczek a na końcu kula w łeb. Stabilność moda dobra, parę wylotów prawdopodobnie z powodu gromadzenia się śmieci w pamięci.

2 polubienia

Mod ukończony. Z butów nie wyrywa, niestety dla mnie taki średniaczek (za krótki, mało ciekawych zadań, szkoda bo potencjał duży i można było pokusić się o świetną historie). Fajne jest to że można pograć protagonistą bandziorem. Graficznie mod na wysokim poziomie (wylotów nie uświadczyłem). Ogram jeszcze wersję oryginalną i sam się przekonam która lepsza. Aha jeszcze dodam że interface paskudny w tym modzie. Szkoda, że nie działa link do fixa na nowy. Dla zabicia czasu można zagrać i poznać historię Dzika.  

Którym plikiem uruchamiamy grę? podstawka z C skopiowania na dysk D i do tego wrzucony mod, pzdr

[![Screenshot 2019-01-18 10-54-17.jpg](<fileStore.core_Attachment>/monthly_2019_01/334195171_Screenshot2019-01-1810-54-17.thumb.jpg.504c1d855e8fdf18f6b91037602a13aa.jpg)](<fileStore.core_Attachment>/monthly_2019_01/1061463668_Screenshot2019-01-1810-54-17.jpg.96724c609f3d0f3d9639e844f3f4ee0d.jpg)

Otwórz katalog bin i zrób skrót od silnika. Przenieś go na pulpit i zmień mu nazwę na komunikatywną z modem.

Zapamiętaj, że zawsze przy kopii podstawki, trzeba zrobić nowy skrót. Albo od silnika, albo od lauczera ( CoP ).

Jeżeli mod nie zrobił własnej ikony na pulpicie, to wejdź a folder bin i kliknij w xrEngine.

@smox 

[![Screenshot 2019-01-19 08-51-51.jpg](<fileStore.core_Attachment>/monthly_2019_01/2027247984_Screenshot2019-01-1908-51-51.jpg.0b89997f8a7c1691d064aa1c836debf1.jpg)](<fileStore.core_Attachment>/monthly_2019_01/2027247984_Screenshot2019-01-1908-51-51.jpg.0b89997f8a7c1691d064aa1c836debf1.jpg)

, tak to jest z kopiami podstawki. Grę zainstalowałeś na C i przeniosłeś ją na D. Pewnie da się to uruchomić, ale to już .

Ja tam nigdy nie robię żadnych kopii i nie instaluję gier na dysku C. Mam dysk przeznaczony do instalowania gier i tam je instaluję. Przecież instalacja Stalkera nie trwa godzinami i nigdy nie gram w więcej niż jednego moda. Jak skończę grę, to wszystko usuwam, czyszczę system i rejestr i instaluję od nowa. 

Nie mam jednak nic do kopii, jak ktoś chce, to proszę bardzo