Mod wczoraj ukończony, można go zaliczyć raczej do mini modów, bo przejście go zajęło w sumie jeden dzień
. Instalacja prosta, zrobiłem tylko błąd przy fixie na grafikę nie usuwając pliku XR_3DA, ale bez niego też mod uruchamia się poprawnie. Być może jednak ten fix naprawia jakieś problemy, a było u mnie sporo wylotów przy przechodzeniu z lokacji na lokację, problem niezbyt uciążliwy bo gra i savy wczytują się bardzo szybko. Fabuła dość prosta, a sam mod mało wymagający i nieskomplikowany. Według mnie wcześniejsza wersja była lepsza, ale to moja subiektywna ocena i każdy grający może mieć odmienne zdanie. Łącznik, na przykład, jest zdecydowanie ciekawszym modem dla mnie od tego remake’a, ale jak to mówią na bezrybiu i rak ryba
i zawsze miło jest poznać nową historię z zony.
Moda można ukończyć dość szybko wybierając pierwszą opcję w dialogu z Iwanem Samotnikiem w Dolinie Mroku
.
Znaleziony WSS Wintorez z amunicją.
Spoiler
Dolina Mroku, fabryka, pod schodami na piętro, betonowa konstrukcja do której wchodzą rury.
Ogólnie na lokacjach jest mrocznie, słońca jak na lekarstwo.
Po wejściu do środka finałowa cutscena.
U mnie to samo było, ani trupa przy przejściu do baru z PDA, ani Powinnościowców z artem przy przejściu na Agro, były tylko znaczniki na mapie. Po przejściu na Agro Powinność od razu otwiera ogień, więc ciężko z nimi o czymkolwiek porozmawiać.