5 minut temu, smox napisał:
jaką wartość radzisz ustawić?
Chcesz mały ruch ustaw 0.25 a jak średni to 0.75
5 minut temu, smox napisał:
jaką wartość radzisz ustawić?
Chcesz mały ruch ustaw 0.25 a jak średni to 0.75
Dobra, już kończy mi się pobieranie i instaluję🙂
Dodano:
No cóż @Junx, mogę Ci tylko pogratulować🙂 Mod wygląda pięknie, ale nie tylko o grafikę mi chodzi. Wszystko mi się podoba. Szkoda tylko, że mój GTX 770 nie wyrabia i musiałem zejść z ustawieniami. Jak tylko ceny trochę spadną, to planuję zakup GTX 1060 6 GB.
@smox z grafiki jest dodany tylko zmodyfikowany AF3 oraz nowe Particle, nic więcej nie dodawałem ![]()
Mam pytanie co do planów. Czy dałoby się zrobić u techników coś a’la SGM i umożliwić instalację wszystkich ulepszeń do broni? ![]()
21 minut temu, czynnywulkan napisał:
Czy dałoby się zrobić u techników coś a’la SGM i umożliwić instalację wszystkich ulepszeń do broni?
Tak dało by się, ale to plan bo jest opcja, że ulepszenia zostaną całkowicie usunięte.
@czynnywulkan Ulepszenia były koniczne gdyż trafienie w stodołę ze 100 metrów z “valniliowej” broni było cudem. Teraz ich działanie będzie zbliżone do prawdziwości. Z takiego kałach ze 100m spokojnie będzie można walić w sylwetkę. Jeśli już jakieś ulepszenia będą, to do wielkości magazynka, czy rzeczy związane z lunetami.
Zresztą jak ktoś by chciał sprawdzić obecną balistykę na poziomie alpha. Jakby co to pistolety jeszcze nie ruszone, częśc kałachów też nie, głównie karabiny snajperskie i tzw battle rifles.
Tylko konieczne dorzućcie to do scripts bo przez ten plik z jakiegoś użytego przez Junxa moda, broń zachowuje się niedorzecznie.
=====
Kalibry (oraz broń do nich) niemal gotowe.
7,62x54, .308 lapua, 7,62 nato, 50bmg i część 5,56 nato
Oraz oczywiście 9x39
Pograłem sobie ponad godzinę w tego moda i muszę przyznać, że jest on dobrze zrobiony. Grafika nawet na moim rzęchu prezentuje się znakomicie. Z broni też strzela się wyśmienicie. Niemniej jednak na kilka nieciekawych rzeczy trafiłem:
ekwipunek przystosowany tylko do rozdziałki 16:9;
szybka podróż nie działa/nie wiem jak ją odpalić (pojawia się komunikat “st_artifact_needed”);
muzyka z menu jest świetna, ale nie jest zapętlona (trochę dziwnie siedzieć w “cichym” menu);
kiedy chciałem nocą przejść przez trawiasty obszar Bagien, płynność momentalnie spadła do 1 fps, podczas gdy ustawienia graficzne były najniższe, jak się dało.
@Revter To jest alpha i nie ma tam jeszcze większości rzeczy, w tym artefaktu do szybkiej podróży. (Nie bij to był jego pomysł)
@dragon_von_chimera Rozumiem, po prostu napisałem, co mi się podoba, a co nie. A co do tego artefaktu - bez szybkiej podróży da się żyć - pomysł dziwny, ale w sumie zrozumiały.
20 minut temu, Revter napisał:
- szybka podróż nie działa/nie wiem jak ją odpalić (pojawia się komunikat “st_artifact_needed”);
Tak, ja też wyczaiłem ten komunikat. Szkoda, bo szybka podróż bywa przydatna, tylko ciekawe za jaki artefakt. Można tymczasowo wstawić tam jakiś tekst np. Szybka podróż niedostępna.
Też mi się to pojawiło…może artefakt Kompas jest potrzebny (podróż, Kompas, tak mi się skojarzyło).
EDIT: Nie, to nie to ![]()
@smox @Revter @czynnywulkan żeby móc używać szybkie podróży trzeba mieć artefakt “af_gimlet” czyli “Świder” którego opis jest następujący:
“Najbardziej mistyczny i niezbadany artefakt. Główną jego właściwością jest możliwość przemieszczania, dzięki której można łatwo teleportować się w dowolne miejsce. Jeśli wierzyć plotkom, właśnie taki artefakt miał legendarny Przewodnik.”
Całkiem logiczne, ale trzeba najpierw przeczytać plik z artefaktami. Dam 3 rozwiązania:
st_artefact_needed zmienione na Wymaga artefaktu “Świder”: Naprawiony tekst.7z (wymaga artefaktu)
Włączyć szybką podróż tylko do ważnych punktów dla danej frakcji: Do ważnych.7z (bez potrzeby artefaktu)
Włączyć szybką podróż do wszystkich punktów: Do wszystkich.7z (bez potrzeby artefaktu)
Nie ma za co ![]()
Przy próbie ulepszenia stalowego hełmu:
FATAL ERROR
[error]Expression : ini->section_exist(imm_sect)
[error]Function : CHitImmunity::AddImmunities
[error]File : hit_immunity.cpp
[error]Line : 39
[error]Description : sect_helm_both_immunity_add
stack trace:
0023:02B924D1 xrCore.dll, xrDebug::fail()
0023:0CD7F4C7 xrGame.dll, CDialogHolder::operator=()
10 minut temu, czynnywulkan napisał:
Przy próbie ulepszenia stalowego hełmu
Trzymaj poprawkę: stalowyfix.7z
Dziękuję ślicznie
swoją drogą, teraz zauważyłem, że plecaki da się ulepszać. Jeszcze jedna sprawa. @Junxnie dałoby się powiększyć jakoś przedmiotów w inwentarzu? Oczy się męczą przy takich małych kiełbasach i puszkach.
48 minut temu, czynnywulkan napisał:
dałoby się powiększyć jakoś przedmiotów w inwentarzu?
Da się zrobić tylko wieczorem bo w robocie jestem. @EGZOdaw znajdziesz chwilę?
2 godziny temu, czynnywulkan napisał:
Dziękuję ślicznie
swoją drogą, teraz zauważyłem, że plecaki da się ulepszać.
Z tego co widziałem w plikach to da się ulepszać także lornetkę ![]()
@Junx dodał do Hybrida ten dodatek: http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/trx-upgradable-binoculars-backpacks-coc-15-r6
@czynnywulkan @Junx powiększona siatka ekwipunku: Większa siatka.7z
Raz mnie wywaliło przy zmianie ustawień w grze jak już klikałem zastosuj, dałem log, może będzie przydatne do testów. Mam wrażenie, że świat jest strasznie zawalony anomaliami, a że większość z nich są kolorowe to jakoś to źle dla mnie wygląda.
FATAL ERROR
[error]Expression :
[error]Function : CScriptEngine::lua_pcall_failed
[error]File : ..\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line : 204
[error]Description : fatal error
[error]Arguments : LUA error: …a.l.k.e.r. call of chernobyl\gamedata\scripts\mcw.script:19: attempt to index field ‘actor’ (a nil value)
Po zmianie ustawień powinno się wyjść z gry i odpalić jeszcze raz. Podobny problem mógł być tutaj (dotyczył co prawda Legends Return, ale platforma taka sama)
Pytanko. Obecnie bronie unikalne maja tylko lepsze parametry strzelania.
Czy chcecie żeby unikalne bronie zadawały większe obrażenia, czy tak jak robię teraz?