Hybrid 1.5 - Alfa

2 godziny temu, Junx napisał:

dzięki Stary!

Proszę bardzo, jeszcze odpicowany sig strieloka. Przekalibrowany na 7,62x39, lepszy dźwięk, można doczepić granatnik, ogień ciągły i używa tłumika od sr25. Chciałem jeszcze dać mu zmienne powiększenie ale nie wiem jak

HA! Mam czeba dodać   " scope_dynamic_zoom      = on "

w_sg550.ltx (21 KB)

1 polubienie

9 godzin temu, dragon von chimera napisał:

Jak ogarnę co odpowiada za co to  postaram się ulepszyć

Pomogę Ci, kiedyś kolega  (stara elita zna doskonale) wytłumaczył mi co za co odpowiada, więc …

osiągi 

hit_power            = 0.7 (przebicie)
hit_impulse          = 140    (siła obalająca - powyżej 200 zaczynają fruwać)
fire_distance           = 450      (zasięg maks)
bullet_speed            = 930    (prędkość pocisku - im wyższa tym bardziej prosto leci - mniej opada)
rpm                     = 650   (szybkostrzelność)
rpm_empty_click         = 200 (szybkość przeładowania)

celność - najważniejsze parametry

fire_dispersion_base    = 0.15  (im mniej tym lepiej)
cam_step_angle_horz      = 0.5  (j\w)
zoom_cam_step_angle_horz     = 0.5 (to samo z celownikiem)
fire_dispersion_condition_factor = 5 (siła podrzutu i prędkość powrotu do poprzedniego położenia)

ustaw to na = 0.001 i masz super celną i super stabilną broń

1 polubienie

Dzięki, tych od celności nie znałem.

PS Znalazłem ten filmik i postaram się coś przeportować. 

1 polubienie

23 minuty temu, dragon von chimera napisał:

Znalazłem ten filmik i postaram się coś przeportować. 

Jeśli dobrze rozumiem to chcesz dodać nowe/stare bronie?

Jeśli tak to proszę, poradnik mojego autorstwa na temat dodawania jak i “wycinania” broni z modów.

//stalkerteam.pl/applications/core/interface/js/spacer.png

Poległem. Zaliczam wylot w momencie kliknięcia f na handlarzu. Starałem się dodać ak9 z moda legendary. Może to wina tego ze jest on do cienia czarnobyla, postaram się dodać coś z moda z zewu.

PS nie ma pliku mp ranks.

17 minut temu, dragon von chimera napisał:

Może to wina tego ze jest on do cienia czarnobyla

Dokładnie, modele z Cienia są “be” dla CS/CoP/CoC.

15 godzin temu, Junx napisał:

fire_dispersion_base    = 0.15  (im mniej tym lepiej)
cam_step_angle_horz      = 0.5  (j\w)
zoom_cam_step_angle_horz     = 0.5 (to samo z celownikiem)
fire_dispersion_condition_factor = 5 (siła podrzutu i prędkość powrotu do poprzedniego położenia)

Nie wprowadzaj w błąd. Też czytałem dawno temu ten poradnik i przez 2 lata nauczyłem się, co do czego służy i niestety parę rzeczy pomieszał.

proszę odnieść się do konkretnych parametrów.

Zanim sie pozabijacie…

link do całość

http://sdk.stalker-game.com/en/index.php?title=Call_of_Pripyat_Weapon_Creation

zoom\_dof= 0.5, 1.0, 180; Depth of field modifier when using iron-sights.reload\_dof= 0.0, 0.5, 5, 2; Depth of field during reload. ;---äèñïåðñèÿ---------------------------------------------------------------------------;áàçîâàÿ äèñïåðñèÿfire\_dispersion\_base= 0.25; The basic cone of fire in degrees - how accurate the gun's first burst will be. Affects basic accuracy, and displayed accuracy statistic.control\_inertion\_factor= 1.2f ; The amount of 'brakes' applied to the gun - how difficult it is to turn quickly and reliably. Notable on the PKm and SVD. Affects handling statistic.crosshair\_inertion= 5.25; The amount of inertia from maneuvering the camera - how likely your aim is to drift off target if you jerk. Affects handling statistic. ;îòäà÷àcam\_return= 0; Does the camera return to your target afterwards?cam\_relax\_speed= 5; The speed at which your crosshairs return to 'neutral'cam\_relax\_speed\_ai= 360; How quickly the AI's aim restores after a burst. They're supermen.cam\_dispersion= 0.3; Dispersion when zoomed into ironsights.cam\_dispersion\_inc= 0.15; How much is added to dispersion with each shot.cam\_dispersion\_frac= 0.7; Another factor into dispersion.cam\_max\_angle= 50.0; The maximum angle recoil can carry your crosshair from origin - in this case, 50 degrees up.cam\_max\_angle\_horz= 10.0; Maximum horizontal offsetcam\_step\_angle\_horz= 3.0; Horizontal recoil caused by firing. 0 will cause a vertical recoil, negative will recoil to the left. PDM\_disp\_base= 0.5PDM\_disp\_vel\_factor= 2.0PDM\_disp\_accel\_factor= 2.0PDM\_disp\_crouch= 1.0PDM\_disp\_crouch\_no\_acc= 1.0 zoom\_cam\_relax\_speed= 5; The speed at which your ironsights/scopes return to neutral.zoom\_cam\_relax\_speed\_ai= 360; The speed at which an AI restores aim after firing in ironsights/scopes.zoom\_cam\_dispersion= 0.25; Same as above, only affecting ironsights/scopes.zoom\_cam\_dispersion\_inc= 0.12; Same as above, only affecting ironsight/scopes.zoom\_cam\_dispersion\_frac= 1.0; Guess.zoom\_cam\_max\_angle= 50.0; Guess again!zoom\_cam\_max\_angle\_horz= 10.0; Guess again!zoom\_cam\_step\_angle\_horz= 2; Again, the same. fire\_dispersion\_condition\_factor= 17; How much condition effects dispersion - higher numbers result in more dramatic degradation
1 polubienie

, właśnie  mniej więcej napisał, jak to działa.

Od siebie dodam, że bullet_speed to jest powiązane z grawitacją, a rpm_empty_click nie ma nic wspólnego z szybkością przeładowania (ten parametr w CoP chyba już nie działa).

Crosshair_inertion z kolei odpowiada za prędkość zmiany wielkości krzyża, gdy się nie celuje.

Co odrzutu…

Niby jest napisane “dispersion” (rozrzut), ale praktyce można bardzo ładnie regulować, nie to, co fire_dispersion_base, które jest prawdziwym stałym, losowym rozrzutem broni.

Odrzut w Stalkerze opiera się typowej mechanice typu “T”, czyli pierwsze strzały z serii podrzucają broń do góry, a im bliżej suma tych odrzutów zbliża się do górnej granicy (cam_max_angle), wtedy odrzut pionowy przekształca w odrzut poziomy.

Przy odrzucie nie rozumiem tylko parametru cam_dispersion_frac. W plikach podany nawet wzorek do czego on służy, ale w sumie go nie używam.

Panowie,  i  spokojnie, każdy ma swoje racje. Ów parametry  opisał mi jeszcze w 2011 roku! 

Co do postępów, aktualnie mod “Outlit addon Extended” sprawia “problemy”, ale nie daruje mu, zrobię po “swojemu”. Dodatek będzie dodany przeze mnie, ale w innej formie, będzie dostosowany pod pliki z 1.5  (pierwotnie dostosowałem jak pod 1.4), pancerze będą podzielone na “kategorie/grupy”, czyli wojsko do wojskowych a stalkerów do stalkerów, aktualnie “całość” jest praktycznie w plików outfit.ltx, więc szukanie danego pancerza jest utrudnione. 

Gdy w “końcu” uda się dostosować ów dodatek i przerobić okno(a) inwentarza to zajmę się dodawaniem smaczków.

NI UJA nie mogę zmusić do działania cholernego beowulfa z OA3, także dam sobie spokój z dodawaniem i ograniczę się do edycji istniejących.

Możliwe było by dodanie “polowań”? Np Sasha jutro na wysypisku bedzie bogaty amerykaniec/najemnik itp z fajnym gnatem, może pomożesz mu i go odciążysz? W skrócie misyje na zdobycie najlepszej zachodniej/ruskiej broni.

54 minuty temu, dragon von chimera napisał:

Możliwe było by dodanie “polowań”? Np Sasha jutro na wysypisku bedzie bogaty amerykaniec/najemnik itp z fajnym gnatem

Mogę tylko w innej formie, w sensie znajdujesz trupa pana X, ma przy sobie PDA/notatkę z informacją, że na tej lokacji i w tym schowku/miejscu jest broń Y. 

W takiej formie jestem w stanie wykonać. 

W takim razie poproszę  Proponuje WA2000, vssk, sr25, m60 m95, famas, scar h, aug, sig strieloka.

21 minut temu, dragon von chimera napisał:

Proponuje WA2000, vssk, sr25, m60 m95, famas, scar h, aug, sig strieloka.

Będę miał na uwadze, poza tym jeśli będą chęci to dodam jeszcze trochę broni. 

Te co podałem wyżej już są chodziło mi o to, żeby te egzemplarze były dostępne przez trupy. 

Niestety zdany jestem na łaskę innych, mi dodawanie nie idzie.

Co do nowych broni to:

sr3m wichr [oa3], ak 9 [legendary do cienia czrnobyla], 50 beowulf [ao3], Flamethrower «MaxoFob» [shocker 2.1], Ares «Shrike» [shocker 2.1], 

xm8 [armed zone 1.7.4]

Godzinę temu, dragon von chimera napisał:

sr3m wichr [oa3], ak 9 [legendary do cienia czrnobyla], 50 beowulf [ao3], Flamethrower «MaxoFob» [shocker 2.1], Ares «Shrike» [shocker 2.1], 

Wszystkie dam radę dodać prócz ak-9, ale zobaczę po forach, może model będzie. 

Proszę wersja mam nadzieję ostateczna mego magnun opus  “Sig Striełoka”. Przydała by się tez działająca latarka, ta podstawowa pochodzi chyba z promocji w biedronce.

Czy możliwe jest dodanie termowizji? 

Występuje w tym: http://www.moddb.com/mods/old-good-stalker-evolution/downloads

w_sg550.ltx (21 KB)

17 minut temu, dragon von chimera napisał:

“Sig Striełoka”

Dodany, na pestki 7.62x39

18 minut temu, dragon von chimera napisał:

Nie.

Teraz, Junx napisał:

18 minut temu, dragon von chimera napisał:

Nie.

Widzę że krótka piłka  Do kiedy mogę ci podesłać bronie?