@Abacus20 Również spotkałem się z tym błędem. Możesz zastosować się do rady @DaarMoo lub po prostu zapisać i wczytać tudzież rozpocząć nową grę Monolitem. Możliwe, że tobie również pomoże. Czasami najprostsze rozwiązania, mimo że najlepsze są najtrudniejsze do odgadnięcia.
On jest plamą na ciele monolitu. Nie sądzę by coś pomagało. Ale to xray więc tu nawet spotkanie marchewki jest możliwe. Z drugiej beczki o tym samym. @Junx czy to Ty " naprawiłeś " królika, oliviera i inne ważne postaci tak, że po pewnym czasie grania daną frakcją te ważne postaci umierają?? Ale serio coś jest nie tak ze stalkerem.
@AbiNeKhorn nie wiem czemu tak jest, a błąd też nie wiem jak naprawić, niestety ;/
Spooko
Gra się świetnie. Ale na dx8 niestety.
Edit. Kiedy patche? @Junx
@AbiNeKhorn czekam na finalną wersje pod 1.5 i wracam do pracy.
@Junx a długo??
Bo jest świetny… No ale tak jak piszą… Niektóre frakcje są tak zorganizowane, że nikt im nie daje rady… Coś trzeba z rebalansować. Mam nawet propozycje: otóż sprawić, żeby:
bandyci chodzili w dużych grupach (5-7 członków),
loonerzy bardziej byli zorganizowani i czasem posiadali lepsze eq,
wolność jest git tak jak najemnicy i powinność,
monolit jest zbyt potężny (chodź nie mam nic przeciw bo nimi przeważnie gram
, ale i tak czuć to zaje banie imersji gdy monolit przejmie wszystkie mapki bez problemowo),
czyste niebo… Mają co mają a i tak po godzinie do dwóch gry widzę, że mają bagna i mapki obok.
Wojsko trzeba też ogarnąć bo jadą wszystkich równo chociaż to pasuje bo po co oni przyszli do zony, no właśnie po to by wyprzeć z niej wszystkich wrogów.
Myślę, że coś popsułem w propozycji ale tak myślę, że coś tu nie gra. Pozdro serdeczne!
@AbiNeKhorn ciężko mi jest powiedzieć, kiedy będzie wznowienie prac. Pierw musi być finalna wersja 1.5, potem ze dwa tygodnie jeszcze na ewentualne zmiany/patch. I zabieram się do pracy, poza tym nic w Stalker’ze nie będę robić, prócz przystosowania modów pod siebie, w plikach edycji ZERO. Pod koniec wersji finalnej Hybrid’a już czułem zmęczenie i nie sprawiało mi radości z gry. Teraz gram głównie w Escape from Tarkov albo PUBG’a, między czasie szukam ciekawych stron z modami i ściągam je do przyszłej wersji Hybrid’a pod 1.5
Witam przejrzałem wszystkie posty i nic nie znalazłem na ten błąd , po reinstalacji moda taki błąd.
Spoiler
FATAL ERROR
[error]Expression : D3DXCreateTexture( HW.pDevice, top_width,top_height, levels_exist,0,t_dest_fmt, D3DPOOL_MANAGED,&t_dest )
[error]Function : TW_LoadTextureFromTexture
[error]File : ..\xrRender\Texture.cpp
[error]Line : 153
[error]Description : Ran out of memory
stack trace:
0023:005636F1 xrCore.dll, xrDebug::error()
0023:04FF4940 xrRender_R2.dll
0023:05008F32 xrRender_R2.dll
@Junx mądrze, nie warto się wysilać dla gry jeżeli nie czuje się z niej radości. Miłej gry! ![]()
@kanon1022 Prawdopodobnie brak ramu albo czegoś tam, zmniejsz grafikę bądź wyłącz niektóre efekty dodatkowe ![]()
Może to pomoże
zmniejszyłem grafikę i niektóre ustawienia i na razie ruszyło , miałem kilka wylotów bez loga.
@kanon1022 Najprawdopodobniej bezlogowe wyloty powoduje ta wojna frakcji, bug ma zostać naprawiony w następnej wersji addona, która niestety wyjdzie dopiero pod CoC 1.5, pozostaje nam więc teraz tylko czekać. Polecam często zmieniać lokacje i modlić się do Monolitu o spokojną grę.
19 godzin temu, kanon1022 napisał:
Witam przejrzałem wszystkie posty i nic nie znalazłem na ten błąd , po reinstalacji moda taki błąd.
Pokaż ukrytą zawartość
FATAL ERROR
[error]Expression : D3DXCreateTexture( HW.pDevice, top_width,top_height, levels_exist,0,t_dest_fmt, D3DPOOL_MANAGED,&t_dest )
[error]Function : TW_LoadTextureFromTexture
[error]File : ..\xrRender\Texture.cpp
[error]Line : 153
[error]Description : Ran out of memorystack trace:
0023:005636F1 xrCore.dll, xrDebug::error()
0023:04FF4940 xrRender_R2.dll
0023:05008F32 xrRender_R2.dll
Może spróbuj tego rozwiązania:
http://www.moddb.com/mods/call-of-pripyat-complete/downloads/stalker-cop-3gb-ram
Witam, problem na razie rozwiązałem zmniejszyłem grafikę i jakoś rusza, podobny plik mam na kompie, ale dzięki.
Może ktoś pamięta jakie pliki odpowiadają za zasięg widzenia NPC-ów. Gdzieś to widziałem, ale nie mogę znaleźć. Chciałem ją trochę ograniczyć bo w tym modzie (i nie tylko) widzą GG bez względu na warunki atmosferyczne i przeszkody.
Plik alife.ltx parametr switch_distance .
@cichy switch_distance odpowiada również za spawn. Jeżeli ograniczę go do np. 10 to nie wszystkie postacie mogą zaistnieć.
Jestem pewien, że są jakieś inne.
Dążąc tym tropem można dokonać analogicznej zmiany w plikach configsalife.ltx i scriptssmart_terrain.script - tu zmieniasz też promień spawnu.
Efekt przynoszą dopiero zmiany w configs/creatures/m_stalker.ltx.
Takie pytanko…nie wiem czy to przez eoc-a czy tak się normalnie działo, ale to normalne, że po paru godzinach gry i kilku dniach w Zonie, monolit praktycznie przejmuje wszystkie lokacje?