@Sigmar tak wina EOC, na teraz nie da się bardziej “ograniczyć” .
Rozumiem, trochę szkoda bo później gra się zamienia w CoD-a :x a można eoc-a jakoś odinstalować? (przykładowo usuwając pliki odpowiedzialne za symulację), a zamiast niego samemu wstawić jakąś bardziej lajtową wersję moda na a-life?
@Sigmar, a od czego masz spluwy, granaty, rpg, granatniki ? Hajda na nich. Dla mnie im więcej ICH tym lepiej.
@DaarMoo wiem, wiem
tylko w zależności od nastawienia, w różnego stalkera by się pograło - czasem ma się ochotę na rozpierduchę a czasem…na odczuwanie klimatu i może troszkę poczucie izolacji ![]()
Rozumiem @Sigmar. Klimat izolacji w tym modzie osiągniesz w jednym przypadku. Jak na wszystkich lokacjach nie będzie Twoich wrogów. Spróbuj zmniejszyć również czynnik populacji. Ja go podniosłem bo dla mnie wrogów było za mało. Ty zmniejsz - będzie ich mniej i będziesz miał większy spokój.
@DaarMoo czynnik stalkerów zmniejszony na 0.25
natomiast mutantów na 1.5, żeby (mam nadzieję), jeszcze ich trochę wycieły/spowolniły rozrost frakcji. Ogólnie mod i addon są świetne, tylko ta ofensywa Monolitu później jest nie do zatrzymania praktycznie xd szkoda też, że frakcje są przez niego błyskawicznie wycinane.
Po kilku próbach udało mi się wreszcie odsunąć Monolit i generalnie jest postęp - wszystko do Martwego Miasta, Limańsk i Magazyny Wojskowe zajęte. Gram Niebieskimi. Powinność też mocno tłucze Monolit i są obecni na części lokacji. Jest też trochę Samotników i kilku Naukowców. Najemnicy też czasem się pojawią. Tyle, że ustawiłem poziom trudnosci na min i szybka rozwałka na bagnach i sąsiednich lokacjach. Następnie Mroczny Parów i Cmentarzysko Pojazdów. Potem Martwe Miasto - tu było sporo roboty - ciągłe ataki Monolitu. Jest jeden trik - trzeba się ustawić przy bramie do Limańska i rąbać Monolit zanim się rozlezie po mapie - po tym następuje umocnienie obozów. Co jakiś czas Monolit nacierał z Magazynów ale udało się ich wybić i w międzyczasie Powinność i Niebiescy sami zaczęli ich rąbać na Magazynach. Potem szybko atak na Limańsk - tu poszło w miarę aczkolwiek cały czas podchodzą ze Szpitala i Lasu. Obecnie tłukę ich w Lesie i Radarze aczkolwiek po Emisji znowu muszę odbijać obozy. I jeszcze okazyjne powroty do Limańska. Chyba posiedzę dłużej w Lesie aż umocnią się obozy a frakcje same zaczną się wypuszczać do Radaru. Oczywiście mod na zaludnienie i spowolnienie wojny frakcji włączone.
@Junx Stary , zrobiłeś kawał dobrej roboty , nie mogę się doczekać nowego patcha żeby zobacyć co pozmieniasz i jak nas zaskoczysz, tymczasem po przegranych w ten mod około ± 30 godzin . Włączam sobie komputer i stalkera a tu taka niespodzianka, próbowałem usunąć user.ltx ale to nic nie dało, dalej to samo. Pomocy ![]()
@romilus pisze, że masz czegoś mniej niż potrzeba więc… hm możesz wgl włączyć CoC’a?
28 minut temu, AbiNeKhorn napisał:
@romilus pisze, że masz czegoś mniej niż potrzeba więc… hm możesz wgl włączyć CoC’a?
problem w tym ze właśnie nie, jestem trochę zdziwiony bo wszystko działało jak należy i tu coś takiego
Najprostszy motyw to reinstal. Zabezpiecz sobie tylko sejwy.
Dnia 16.12.2017 o 19:21, Sigmar napisał:
@DaarMoo czynnik stalkerów zmniejszony na 0.25
natomiast mutantów na 1.5, żeby (mam nadzieję), jeszcze ich trochę wycieły/spowolniły rozrost frakcji.
@Sigmar Możesz te wartości zmieniać jak chcesz. Polecam spróbować. Kiedyś ustawiłem współczynnik mutantów na 100. Wystartowałem w Zatonie, patrze a tu kolumna (30-50) nibyolbrzymów szturmuje biedny Skadowsk. No ale ****, idę dalej. Dostałem się do Czerwonego lasu, patrzę a tutaj jakieś 100-200 psów masakruje biednych wojskowych. Ale jak masz słaby procesor to nie radzę ustawiać wyżej niż 5.
Spróbowałem też ustawić współczynnik stalkerów na 0. Nuda jak ****. Jedyne postacie jakie spotkałem to te postacie specyficzne (np. Barman, Arni, Sidorowicz, Brodaty). W zonie nie powstawały losowe oddziały / w bardzo małych ilościach. (chociaż nie jestem pewien, może po prostu żadnego nie spotkałem)
Ogólnie ten współczynnik możesz edytować w pliku gamedata/configs/axr_options.ltx
Z moich obserwacji wynika, że zmienia on częstotliwość i ilość spawnowania oddziałów oraz liczbę stalkerów w każdym z nich (ilość stalkerów w oddziale).
EDIT: Tutaj masz oryginalny plik axr_options.ltx z Hybrida zapakowany w gamedate ze zmienionymi współczynnikami: Stalkerów na 0, a mutantów na 50. Teraz to nie wojna frakcji, a raczej potop mutantów
Wypakuj 7zip’em, wklej do folderu z CoC’em i zgódź się na wymianę pliku.
@romilus takiego błędu w życiu nie miałem. Reinstall będzie najlepszy.
Poza tym nowa wersja nie będzie na podstawie EOC, wracamy do klasyki bez wojen frakcji, do tego inny mod na offline/Alife.
Kiedy premiera, pewnie w 2018, teraz zagrywam się w Escape from Tarkov ![]()
@EGZOdaw Dzięki wielkie za pliczek - fajnie można się pobawić w apokaliptyczno-zmutowanej Zonie
A co do “problemu”, który miałem poradziłem sobie inaczej - zainstalowałem starą wersję Hybrida (mam nadzieję, że wiele nie straciłem - prawda @Junx ? xd) i dodałem do niego mod Warfare. Teraz naprawdę jest o wiele lepiej, głównie ze względu na ogrom opcji w modzie Warfare, gdzie można ustawiać liczbę spawnowanych oddziałów, ich czas, włączać/wyłączać działania offline itd. ![]()
Cześć,
Podpytam - jak mogę - widziałem kilka filmów z Escape from Tarkov i klimat rodem ze Stalkera - zresztą robione przez wschodnią stronę Europy - cena wysoka ale może dla klimatu warto - jak to odczuwasz @Junx ?
I czy to prawda że multum graczy czyha na Twoje uzbrojenie które ginie po zabiciu Cię ? I co wtedy startujesz z nożem ? Nawet w Stalkerze byłoby ciężko a gdzie w grze gdzie zamiast bootów masz żywych playerów…
6 godzin temu, artver napisał:
Czy to prawda że multum graczy czyha na Twoje uzbrojenie które ginie po zabiciu Cię ? I co wtedy startujesz z nożem ? Nawet w Stalkerze byłoby ciężko a gdzie w grze gdzie zamiast bootów masz żywych playerów…
Tak.
Jak to jest ze znikanie trupów? znikają po przejściu na lokacje. szybkiej podróży?
Wytłukłem sporo w wiosce na Kordonie, a trupy jak leżały tak sobie leża ![]()
PS: dlaczego po każdym wczytaniu mapy handlarze sobie chodzą po lokacji?
@Gh0sTp nie wiem, nie pamiętam xd
Co do handlarzy to dziwne, u mnie zawsze zostają na miejscu, prócz dziewiczego wczytania nowej gry.
No nie, starzeję się czy co? Jak zainstalować tego moda? Może mi ktoś napisać to krok po kroku?
Najpierw instalujesz sobie gdzieś Zew Prypeci. Potem gdzieś Call of Charnobyl. Patchujesz Call of chernobyl do v1.4.22, wrzucasz spolszczenie. Do głównego folderu Coca wrzucasz Hybrida i patchujesz.
Odpalasz wszystko Stalker-CoC.exe nie exekiem od Zewu.