Dzięki. O widzisz, to i Zew Prypeci jest potrzebny! A to spolszczenie do Call of chernobyl v1.4.22 gdzie znajdę?
A tutaj:
A dokładniej:
https://zone.stalkerteam.pl/file/242
Wymagany jest niby tylko wpis w rejestrze o tym, że Zew był zainstalowany na kompie ale ja tak nie próbowałem robić, Zew i tak mam na dysku bo zawsze w jakieś mody gram.
Bardzo dziękuję @tom3kb.
@Junx, wydaje mi się, że taki dokładny opis instalacji powinien znaleźć się w 1 poście.
@smox dodany opis do #1 postu.
Witam, mam kilka dość głupich pytań, a mianowicie:
-
W jaki sposób przejąć bazę? Czy jest to w ogóle możliwe w pojedynkę?
-
Dlaczego po zwerbowaniu drugiego stalkera, znikają mi z mapy znaczniki lokacji i frakcji?
-
Czy kolejność instalacji opcjonalnych dodatków ma znaczenie tak, jak w przypadku instalacji moda? Interesują mnie głównie te na odradzanie się frakcji i dynamiczną zmianę stosunków między nimi.
-
Czy fabuła tego moda (albo całego CoC) polega tylko na wyłączeniu tych mózgozwęglaczy i eksploracji laboratoriów?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
Wybijasz i czekasz na SMS, jeśli oddziały są blisko to czekasz jeśli nie to musisz “oczyścić” drogę.
-
W PDA kliknij B , wyłączasz i włączasz
-
Nie, kolejność dowolna, ale mogę się mylić.
-
Tak
Mam Pytanie Można Być tak zawnym Dowódcą żeby np Pokazywać gdzie mają się wojsko ustawić i zawierać pokój jak i Wojne ?? albo czy takie coś możliwe może być a tak po za tym MOD JEST EPICKI ROBOTA ZEJ***STA
@ProMiki2001 tak i nie, możesz z #1 posta dodać dynamicznie stosunki między frakcjami.
@EGZOdaw xD może trochę późno pytam ale serio da się ustawić na takie ilości “pop”?? XD 50?! Mi powiedziano, że max 8 można… Kurde… ale mnie zabawa z monolitem teraz czeka (doczekamy się balansu sił xd @Junx?). Z cholernych nudów aż zacząłem artefakty zbierać (opłaciło się jak chj).
Spoiler
BTW da się zwiększyć jakoś ilość spawnowanych artów?
Witam wszystkich! Pograłem kilka godzin, mod świetny, uwydatnia wszystko co najlepsze w stalkerze (aż normalnie łezka się w oku zakręciła, klimat wgniata jakbym grał pierwszy raz). Co do wojen frakcji to faktycznie dzieje się bardzo dużo, czasem już nie ogarniam gdzie kto jest
ale tak jak było pisane wyżej jest sposób by to poprawić więc pewnie potem się za to wezmę. Ale do rzeczy, pograłem łącznie kilka godzin i kiedy próbowałem niedawno odpalić kilka ostatnich save’ów wyskakuje mi taki błąd:
8 godzin temu, Junx napisał:
tak i nie, możesz z #1 posta dodać dynamicznie stosunki między frakcjami.
@JunxNie no Spk już dodany czytałem by usprawnić rozrywkę tylko naszło mnie Na zażądanie Dana Frakcją np jestem Najemnikiem i chce powiedzieć by jakieś Jednostka zajęła ten punkt tak że wysyłam ja osobiście Ciekawi mnie po prostu ale powiem Fajna ta Modyfikacja i jeszcze Po Polsku Dużo Roboty pewno ![]()
@Nieznajomy74 obniż ustawienia, dla mnie za mało ramu.
@ProMiki2001 roboty a luj było a będzie jeszcze więcej przy wersji pod 1.5 ![]()
@Junx Dzięki, obniżyłem z maksymalnych na wysokie, DX11 nie ruszałem i wszystko pięknie śmiga. Zaczął pojawiać się za to błąd 189, na który były zapytania wyżej. Wiesz może kiedy autor EOC wypuści patcha 2.0?
Witam,gdzie mogę zapytać o wersję 1.5 r6.
18 minut temu, Nieznajomy74 napisał:
Wiesz może kiedy autor EOC wypuści patcha 2.0?
Nie wiem, ale ów błąd zostanie dopiero (niestety) naprawiony w wersji coc’a 1.5
To źle Ci powiedziano, możesz ustawić tą wartość na 100. Ja tak zrobiłem, wszystko śmigało pięknie. Ale ostrzegam, jak masz mało ramu to może ci nie działać. Wtedy zmniejsz na 50 i zobacz czy będzie działać.
Powiedziano Ci że 8, bo to jest i tak wysoka wartość, a stare PC’ty nie uciągną więcej (dużo większe użycie procesora i ramu). Do normalnego przechodzenia gry nie polecam więcej niż 2-2,5.
@EGZOdawJa nie jestem typem co przechodzi grę “normalnie” xD. Czy też pozostawiasz za sobą miliony trupów winnych i niewinnych? Ja tak xd. Może nie różnię się od innych zbyt bardzo ale mam swoiste, wyrafinowane sposoby zabijania i przechodzenia wszystkiego, o i PC słabego też nie mam xd. Jak na razię nie widzę różnicy w ilościach stalków… Smutno ale chyba zacznę nową grę to wtedy będzie widać efekty.
Edit.
Brzmię jak dziecko…
@Junx możesz coś zrobić z AI? Npc posiadają boskie oświecenie. Wiedzą, że się do nich skradam choć cały czas jestem za ścianą, zauważą mnie chociaż skradam się od tyłu. To głupie, psuje zabawę.
@AbiNeKhorn w tej chwili nie, u mnie to działa “normalnie” może obniż poziom trudności.
@Junx Od kiedy poziom trudności zmienia percepcję stalkerów?
@AbiNeKhorn Możesz mi wysłać plik gamedata/configs/creatures/m_stalker.ltx Zobaczę co da się zrobić.